Sivu 1 / 3 123 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 49

Aihe: Miettikää mitä suosittelette aloittelijoille!

 1. #1
  Banned

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  3,227

  Miettikää mitä suosittelette aloittelijoille!

  Kirjoitin kolumnin tästä asiasta vapersille, mutta pastean kirjoitukseni myös tänne mahdollistaakseni keskustelun ja mahdolliset vastalauseet...

  Korjattavat höyrystimet - Ongelma vai ratkaisu

  Paneudun tässä kirjoituksessa asiaan, joka todella on häirinnyt minua jo useamman päivän ajan. Olen saanut Vapersin yhteydenottolomakkeella useita kysymyksiä vastuksen rakentamisesta höyrystimeen, vaikka koko palautelomake ei ole alun perin ollutkaan tukitarkoituksessa käyttäjille, mutta tästä lähtien saa sitä olla.
  Ihmiset ovat alkaneet yhä herkemmin saamaan kokeneemmilta höyryttelijöiltä höyrystinsuositukseksi korjattavan höyrystimen. Höyrystimen, joka ei ole valmis suoraan paketista ja jonka rakentaminen toimintakuntoon vaatii ohjeita, opastusta ja pidemmän oppimiskäyrän. Höyrystimen, jonka käyttäminen vaatii sähköopin tietotaitoa tai vähintäänkin ohmin lain ymmärtämistä. Höyrystimen, joka väärin kasattuna aiheuttaa varsinkin mekaanisella modilla käytettynä hengenvaaran niin itselle kuin lähistössä oleville ihmiselle sekä asettaa uhan koko Suomen höyryttely-yhteisölle.

  Yhdysvaltalaisen nesteisiin keskittyneen yrityksen Zampleboxin Tony Madnarano loi mielestäni loistavan vertauskuvan korjattavista höyrystimistä. “Ne ovat kuin formuloita, joiden tärkein tehtävä on tuottaa maksimi suorituskyky hinnalla millä hyvänsä ja niiden käsittelemiseen ja ajamiseen vaaditaan tietotaitoa ja kokemusta, mutta jos niitä voi ostaa kuka tahansa Fastechiltä 25 euroon, ruumiita tulee varmasti”.

  Korjattavat atomisaattorit ovat ehdottomasti määränneet suunnan ja nostaneet rimaa valmishöyrystimille koko höyryttelyhistorian ajan. Ne luovat standardit ja tavoitteet sekä auttavat meitä ymmärtämään minkälainen on paras siihen asti saatu höyry, toimien suunnannäyttäjänä koko alalle. Jos haluat parhaimmat mahdolliset höyryt, saat ne ehdottomasti korjattavalla höyrystimellä, mutta tarvitset siihen tietotaitoa ja kokemusta.

  Vaikka me monet olemme havainneet selkeän tason nousun höyryissä korjattavilla höyrystimillä ja koemme ne itselle ainoina tyydyttävinä höyryinä, emme voi neuvoa aloittelevaa höyryttelijää oikaisemaan suoraan näihin, sillä silloin häneltä jää myös pois kaikki se tietotaito, jota rakentamiseen tarvitaan. Varsinkin täällä Suomessa tämä on asia, johon meidän höyryttelijöiden pitäisi kiinnittää huomiota, sillä täällä laitteiden ja höyrystimien pääasiallinen hankintakeino on netistä tilaaminen, toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa kivijalkakauppoja on useita jokaisessa kaupungissa ja jossa käyttäjä saa perusteellisen opastuksen laitteiden käyttöön ennen aloittamista.

  Markkinoilta löytyy nykyisin valtava määrä myös hyviä valmislaitteita, joita ei tarvitse kuin ladata ja tankata. Tiedän kolme vuotta ensimmäisen laitteensa ostavia palvelleena, että laitteet, joiden kanssa sinun tarvitsee mahdollisimman vähän miettiä ja opetella, ovat kaikista tehokkaimpia tupakanpolton lopettamisessa. Tupakoitsija, joka haluaa omasta tahdostaan päästä eroon tupakasta höyryillä, ei kaipaa asioiden “mistä tilata nikotiininesteet”, “kuinka paljon saan tilata”, “mikä nikotiinipitoisuus on paras”, “miksi laitteet maksaa niin paljon” pohdiskelun lisäksi vielä mietittäväkseen mitä eroa on 0.25, 0.32 ja 0.5mm langalla höyryihin, kuinka monta kieppiä sitä laitetaan ja miksi se ei toimi mun eGossa.

  Monet uudet käyttäjät hieman häpeilevät tietämättömyyttään, eivätkä kysy julkisesti neuvoa mieltä askarruttaviin asioihin, josta on hyvänä esimerkkinä kysymystulva vapersin yhteydenottolomakkeen kautta. Enkä ymmärrä missä vaiheessa Suomen höyryttely-yhteisöt ovat muuttuneet tilanteeseen, jossa uudet höyryttelijät pelkäävät joutuvansa hieman jopa naurunalaiseksi kysyessään jotain kokeneemmilta.

  Joten hyvät höyryttelyn ystävät, suositelkaa uusille höyryttelijöille käyttövalmiina laitteita, joiden käyttö on turvallisempaa ja huolettomampaa, ennen kuin me annamme Iltalehdelle mahdollisuuden kirjoittaa tarinasta, joka johti 4 sormen ja näön menetykseen.

   
   
 2. #2
  Höyrypää Poppamies's Avatar

  Liittynyt
  02/2014
  Sijainti
  Keski-Suomi
  Viestit
  733
  Erittäin hyvä teksti! Ei täällä foorumilla nyt hirveästi aloitteleville höyryäjille tarjota heti mekaanista ja rakennettavia,mutta se on pistänyt kyllä viimeaikoina silmään,kun melkein ensimmäiset tekstit mitä tulee joltain uudelta käyttäjältä on juurikin tyyliin: "montako kiekkaa ja mitä lankaa tyylisiä kysymyksiä" En tiedä sitten,mistä johtuu?

  Ei se tietenkään aina sitä tarkoita, etteikö tekstinkirjoittaja olisi jo tietoinen näistä,mutta tuon tyylisistä teksteistä voi jo jotain päätellä.

  Smami näyttää kyllä helvetin hyvää esimerkkiä tuolla "aloittelian kysymyksiä sähkötupakasta" ketjussa. Jaksaa päivästä toiseen vastata melkein samoihin kysymyksiin asiallisesti ja auttavasti.

   
   
 3. #3
  Höyrykone tuittu's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Uleåborg
  Viestit
  11,235
  Kaippa se on nuo fb:n Vapottajien keharit jotka viitsii (varmaan ihan piruuttaan, että näkeepä aloittelija että tää on tosi harrastus kun menee sormi suuhun tai palasina kattoon!!1) suositella tommosia vasta-alkajille.

   
   
 4. #4
  Banned

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  3,227
  Täällä muutenkin asiat on tuon suhteen vielä perspektiivissä, mutta suurin osa suosituksista kuitenkin tapahtuu kaverin tai kaverin kaverin kautta, ja vain murto-osa tämän foorumin kautta. Facebookissa mä olen enemmän törmännyt tuohon ihan älyttömään päättömyyteen.

   
   
 5. #5
  Höyrypää Poppamies's Avatar

  Liittynyt
  02/2014
  Sijainti
  Keski-Suomi
  Viestit
  733
  Kyllä niitä soutajia joka veneeseen löytyy. Onneks ei ite ole tullut mihinkään facebookin ryhmiin liityttyä. Foorumi ajaa asiansa just niin hyvin kun on tarvis,ja pysyy kontrollissa.

   
   
 6. #6
  Höyryttelijä Onkapuikko's Avatar

  Liittynyt
  01/2011
  Sijainti
  Pirkanmaa
  Viestit
  59
  Hyvä otsikko ja hyvä kirjoitus. Aloittelija usein malttamattomana pohtii itsellensä aloituspakettia ja saattaa langeta neuvoon, joka johtaa neuvottomuuteen. Neuvojalla on usein tietämättään suurikin vaikutus aloittelijan päätöksiin, joten ensisijainen neuvo tulisikin olla, että älä hätäile. Sitten voikin jo vastata kysymykseen.
  Minä aloittelijana olen foorumia seuraamalla suurella todennäköisyydellä välttänyt jo monet mottipäiset hankinnat kahlaamalla keskusteluketjuja läpi. Analogisten loitolla pitämisessä foorumi on enemmän kuin sata jänistä.
  Niinpä toivonkin, että tämän foorumin kannustava ilmapiiri säilyy jatkossakin tulevien nortista luopujien ja höyryttelijöiden hyödyksi. Iso käsi heille, jotka jaksavat samoihin kysymyksiin vastailla tuolla aloittelijoiden osiossa. Ne vastaukset tavoittavat aina monta muutakin epätietoista kuin pelkästään kysymyksen esittäjän.

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2014
  Sijainti
  Riihimäki
  Viestit
  320
  Hyvä teksti kyllä, pitää saada vapokansan näköpiiriin.

  Meikäläinen on toiminut kaveripiirin pioneerinä sähkötupakoinnissa ja neuvonnut monia alkuun, myynyt vehkeitä.

  Jälkeenpäin kaverit alkanut kadehtiin pilviä mitä puhaltelen lierojensa kanssa, ja muutamalle opettanutkin ihan juurta jaksaen PUIMURIsta aloittaen kaikki hommat ja painottanut kaikki mahdolliset vaaratekijät.

  Homma pysynyt hanskassa, mutta nyt näiden vanhat laitteet ovat jatkaneet eteenpäin ilman täydellistä opastusta.

  Nuoria kun ollaan vielä, osa näistä opiskelijoita, työttömiä niin halvimmat laitteet suosiossa, kaiffarikloonit kourassa mekaaniset jatkeena eikä näillä kolmannen polven ihmisillä mitään havaintoa mitä siinä laitteessa tapahtuu.

   
   
 8. #8
  Modit eivät tapa, akut tappaa.

   
   
 9. #9
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  11/2014
  Sijainti
  K:ala
  Viestit
  208
  Lainaus Alkuperäinen postaaja LunkiLande Näytä viesti
  Modit eivät tapa, akut tappaa.
  Näinkin kyllä, mutta ei akkukaan tapa ilman modia (ja väärin käyttöä).
  Kuten ei luotikaan ilman asetta ja ampujaa.

   
   
 10. #10
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Asiallista pohdintaa.
  Helposti unohtuu tosiaan tuo, että nyt aletaan viimein olla teknisesti tultu siihen vaiheeseen, että aloittelijalle voi tarjota vaihtoehtoja, jotka eivät ole kompromisseja haastavuuden ja höyryjen laadun suhteen, vaan kerralla saa hyvän ja soivan, joka ei välttämättä tarvi minkäänlaista päivitystä, hifistelykipinän syttyminen toki erikseen.
  KGO & Twist

   
   
 11. #11
  Höyrykone Thyroid's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  HKI
  Viestit
  1,127
  Onko toisaalta tasaisesti toimivia ready-to-go vehkeitä markkinoilla, ilman atopäärumbaa? Täytyy huomioida, että nuo (käsittääkseni) parhaat clearot kuten Atlantis ja Delta vaativat vähän enempi jerkkua myös virtalähteeltä. Tällä hetkellä en osaisi aloittelijalle kovin hyvin suositella hyvää laitekomboa... eGripin osalta atopäät ilman tuunaamista vissiin aika onnettomia ja kärähtelee jo varsin matalilla tehoilla. Muutenhan tuo olisi aloittelijalle nappiostos. Kanger Emow?

  Tällä en toki tarkoittanut, että olisin eri mieltä aloituspostauksen kanssa.

   
   
 12. #12
  Mun käsityksen mukaan ei...mutta tää nyt on tietenkin sitten omien nestemieltymysten jne. "syytä"
  Aspire Nautilus bvc on mun mielestä lähimmäs päässyt ja aloittelija kun varmaan höyryttää tehdasvalmisteisia nesteitä, niin uskoisin että sillä kyllä pärjää jo hyvin niiden kanssa.

  eGrippi ei wikannut millään tehoilla kunnolla edes 50/50 (huom. omilla)nesteillä ja pölyttyy nyt laatikossaan odottamassa RBA-basea, ei riitä mielenkiinto niitä valmispäitä tuunata, vaikka se kohtuu helppoa onkin. Ilmeisen tyytyväisiä käytäjiähän tuollakin kait kuitenkin on, että kait siitäkin riittävän luirut litkut läpi menee ja tehoakin kestää (mutu)

  Eli jos mun pitäs nyt suositella, niin suosittelisin sitä Aspiren premium aloituskittiä tai Nautilus/Nautilus mini ja iStick tai joku muu säädettävä alusta.

   
   
 13. #13
  Jep. Atlantis ei välttämättä ole edes kauan höyryteleen valinta ja ei varmasti aloittelijalle. Toisaalta noiden RBA vehkeiden mukana tulevat setupointi tarpeet esim kaiffari clooneissa on juuri aloittelija tasoa. Minkä sille voi jos jossain revikassa ensimmäiseksi ne heitetään hemmettiin ja ruvetaan kyhäämään jotain uber settiä ja tunaamaan nestekanavia.

  Itse suosittelen aloittajalle Nautilusta ja sopivaa modia. Jos se tuntuu aloittelijasta kalliilta,niin kehoitan unohtamaan höyryttelyn kokonaan sillä halpis valmispakettien kautta ylemmälle tasolle vie enemmän rahaa kuin kerralla hyvä.
  Older men declare war. But it is youth that must fight and die

   
   
 14. #14
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Tosin tuossa Atlantiksessa tulee se, että naitettuna saman firman subohm-akun kanssa riskit ovat aika pienet, jos aloittelija ei kykene noudattamaan ohjeistusta "Käytä tätä höyrystintä vain tämän akun kanssa", voi koko laji olla aikas tuskallista.
  KGO & Twist

   
   
 15. #15
  Banned

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  3,227
  Hieman tuota Atlantista eka pelkäsin, et mitäköhän alkaa tapahtumaan kun levii, mutta toisaalta, oikeastaan ainut laite, millä on selkeitä vaaratekijöitä, on mekaaninen putki päässä ja niiden suosio on onneks suomes dramaattisesti laskenut. Ainut harmistus aloittelijoille on, ettei se toimi välttämättä lainkaan omassa laitteessa. eGo-akuissakin on aika hyvä oikosulkusuojaus, sillä en ole yhtään posahtanutta tavannut, vaikka niissa aina keskinavan solmus siel 510-liittimen sisäs

  Tuo Atlantis tuo selkeitä etuja, kun ei tarvitse lähteä itse rakentelaan mitään triplesleepertwisted coileja mistä ei mitään tajua. Senku lyö sopivaan virtalähteeseen tankin ja puskee usvaa.

   
   
 16. #16
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Ja kun Aspirella on somasti tarjolla justiinsa sopiva virtalähde...
  Okei, tuo Ego-lataus on kyllä melkoinen aivopieru.
  KGO & Twist

   
   
 17. #17
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  104
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Hilajoen Antti Näytä viesti
  Itse suosittelen aloittajalle Nautilusta ja sopivaa modia. Jos se tuntuu aloittelijasta kalliilta,niin kehoitan unohtamaan höyryttelyn kokonaan sillä halpis valmispakettien kautta ylemmälle tasolle vie enemmän rahaa kuin kerralla hyvä.
  Mutta voihan aloittelijalle perustella että miksi panostaa tähän vähän kalliimpaan kuin halvempaan, ja vedota tottakai siihen että kuinka paljon enemmän tupakointiin menee rahaa. Ensimäinen höyrytin ostos hinnallaan kirpaisee melkein aina mutta maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin, ja kun aloittelija huomaa viikkojen/kuukausien päästä paljonko on sitä rahaa jäänyt enemmän käteen verrattuna tupakointiin niin viimeistään ymmärtää miksi suositeltiin x:ää y:n tilalle.
  Vapaa-aika: Lost Vape Esquare DNA40 & Subtank mini
  Työväline: DIY Hana Modz DNA40 & MISTer 510
  Varalaite: Aspire CF MOD & Atlantis

   
   
 18. #18
  No kun se ei mene niin. Tutut joille olen yrittänyt tyrkyttää tätä höyrymaailmaa ovat nuorempia ja terveys ei ole niin etusijalla,vaan raha. Jos heille tyrkyttää ajatusta esim satasen laitoksesta ja sen tiedon, että nikotiinit on tilattava ulkomailta, niin innostus kuolee kehtoonsa. satasella saa jo monta kartonkia tupakkaa näillä kulmilla.

  Itsellä on mennyt rahaa aivan törkeästi enemmän rahaa höyrymaailmaan kuin olisi mennyt tupakoidessa saman ajanjakson. Kieli pitkällä odotan sitä päivää saapuvaksi milloin säästäminen näkyisi. Tod. Näk nuo kustannusjanat eivät koskaan leikkaa.
  Older men declare war. But it is youth that must fight and die

   
   
 19. #19
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Ei se röökistä säästyvä raha tunnu missään, ellei sitä erityisesti pistä säästöön, mikä aika monella jää tekemättä.
  KGO & Twist

   
   
 20. #20
  Smoked_Vaping
  Vieras
  Väittäisin, että sähkötupakkaa kokeilematon saa wow-efektin aivan perus ce5 lieroilla(jos on saadakseen ollenkaan), kunhan neste ei ole liian "eksoottista". Näin ainakin omassa tuttavapiirissä - kuten myös itsellenikin - on käynyt. EGo-vehkeillä pääsee kyllä pitkälle, tai ainakin pirun hyvään alkuun, jos oikeasti haluaa analogisista eroon. Pieni koko, huoltovarmuus, turvallisuus, käytön helppous yms. arvot ovat alussa kuitenkin se juttu.

  Toisekseen näyttäähän noi boksit ja paksut putket usein aivan saaatanan rumilta henkilön silmään, joka on tottunut tupakkaa pitelemään sormien välissä. Tämä tuppaa itsellä ainakin välillä unohtumaan, jos satun esittelemään tutuille "hienoa" uusinta hankintaani...Palaute on ollut jyrkkää . Mitäpä hyötyä laitteesta sitten on -maksaa se vitosen tai 500- jos sitä ei kehtaa julkisilla paikoilla käyttää..

   
   
Sivu 1 / 3 123 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Sähkötupakka (e-Savuke) yleisesti

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •