Sivu 1 / 15 1234511 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 286

Aihe: E-Savukkeen laillinen asema

 1. #1
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  E-Savukkeen laillinen asema

  Olen tässä nyt yrittänyt tulkita näitä tullin ja lääkelaitoksen tekstejä enkä siltikään vielä ymmärrä missä pykälässä näiden tuominen kielletään.

  Lääkelaitoksen sivuilta poimittu teksti:

  "Lääkkeeksi luokiteltua valmistetta ei voida myydä Suomessa, ennen kuin sille on saatu myyntilupa lääkkeenä. Myyntiluvan hakemisen yhteydessä on osoitettava valmisteen teho, turvallisuus ja laatu käyttötarkoituksessaan."

  Tämän siis ymmärrän täydellisesti. Myynti on siis Suomessa kielletty ilman toimilupaa.

  Sitten tullin sivuilta pomittu teksti:

  "Yksityishenkilö voi tuoda Suomeen lääkevalmisteita henkilökohtaiseen käyttöönsä, edellyttäen että:

  1) lääkevalmisteella on myyntilupa valtiossa, josta se on hankittu, tai jos lääkevalmisteella ei ole myyntilupaa, sen hankinta on perustunut lääkkeen määräämiseen oikeutetun henkilön asianmukaisesti antamaan lääkemääräykseen;

  2) lääkevalmiste on hankittu toimittajalta, jolla on valmisteen ostomaassa oikeus lääkkeiden vähittäisjakeluun; ja

  3) henkilö pystyy tarvittaessa osoittamaan, että lääkevalmiste on tarkoitettu hänen omaan lääkitykseensä. Reseptilääkkeestä tämä tulee osoittaa lääkkeen määräämiseen oikeutetun henkilön asianmukaisesti antamalla lääkemääräyksellä tai lääkärintodistuksella.

  Kun tuot lääkevalmistetta mukanasi Suomeen Eta-alueeseen kuuluvasta maasta palatessasi, sinulla tulee olla tarvittavat asiakirjat mukanasi. Jos olet tilannut lääkevalmisteita postitse Eta-alueelta, sinulla tulee olla tarvittavat asiakirjat ennen lääkevalmisteen vastaanottamista.

  Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Eta-alueen ulkopuolisesta valtiosta on kielletty."


  Eli summa summarum. Jos nikotiininestettä tilataan briteiltä, olemme Eta-alueella. Itse tuominen rajan yli onnistuu myös Eta-alueen ulkopuolelta, mutta ei postitse. Huumeita saa myös tuoda itse rajan yli Eta-alueen ulkopuolelta rajan yli, mutta ei tilata postitse.

  Voidaanko olettaa, että nämä brittiläiset kaupat, joilla osalla on siis kivijalkakauppojakin myös myyvät luvallisesti näitä nikotiinituotteita? Jos ei tämäkään vielä onnistu, niin saanko tilata nikotiininestettä jostakin brittiläisestä apteekista? Vai tarvitsenko tähän vielä lääkärin luvan Suomesta?

  Nicorette myy näköjään nenäsprayta 10ml pulloissa joka sisältää 10mg/ml kohden nikotiinia. 100 milligrammaa siis pienessä pullossa. Näitäkö saisin tilata?

  Ja tämä vasta mielenkiintoinen tuote on:

  http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=1&catalog=yasalescatalog&pro ductid=372185(yabasecatalog)

  Puhdasta nikotiinia lähiapteekin hyllyltä ja ilmeisesti ilman reseptiä.

   
   
 2. #2

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Tässä miten minä olen käsitänyt se tilaus asian:
  Nikotiini e-nesteitä saa tilata vaan EU-maiden virallisista apteekeista ja paikoista jolla on myyntilupa (ei ole viellä kenelläkään).

  Olen löytänyt pari EU online apteekia jossa myydän e-tupakkia ja nikotiini patruunoita mutta hirveään hintaan (NicoCig, NicoVap tuoteet: 6 patruunaa 6£).

  Yhdessä apteekissa oli huomatavasti halvempia Intellicig e-tupakkia ja patruunoita (5 patruunaa 2,5£) myynissä ja kysyn että voisiko heidän kautta ostaa myös Intellicig ECOPure e-nesteitä mutta siihen en ole viellä saanut vastausta.

  Miten se oikeasti on? Voiko noita e-nesteitä tuoda Suomeen jos tulee vaikka matkalta UK:sta ja pitääkö ne e-nesteet sitten olla ostettu apteekista? Kysyn kun serkku käy vappuna Lontoossa.

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Tuo Intellicigin Evolution savuke on itsessään erinomainen m-402 malli. Kompakti ja mikrofonin takia helppo imeä. Mutta juurikin tämän mallin tilasin intellicigin omilta sivuilta ja jouduin sen mukana tulleet pikkiriikkiset nikotiiniampullit jättämään tulliin. Tämä hieman harmitti, koska ymmärtääkseni näissä on oma paranneltu kapseli cartridgen sisällä jossa on erikoisella muotoilulla yritetty saada parempi ilmanvirtaus.
  Sain kuitenkin pitää tämän savukkeen jota olikin tarkoituskin pääasiallisesti dipata.

  Noita nikotiininesteitä saa ilmeisesti myydä briteissä ilman lupaa ainakin ennen kesäkuuta tapahtuvaa mahdollista lakiäänestystä jota nuo brittikaupat mainostavat. Tämä ei kuitenkaan kai ole "lääkkeiden vähittäisjakelua". Ja sitten on tuo "todistus omaan käyttöön" joka on kummallinen termi. Mitenköhän terveyskeskuksen lääkäri suhtautuisi jos pyytäisi tullia varten kirjoittamaan suosituksen?

   
   
 4. #4

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  no mitenkäs sitte noi nesteet ilman nikotiinia kuinkas sen laita meinaan vaan ku täälä luki että sitä saa tilata mutta sinne vaan jäi tulliin

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja mcsavu Näytä viesti
  no mitenkäs sitte noi nesteet ilman nikotiinia kuinkas sen laita meinaan vaan ku täälä luki että sitä saa tilata mutta sinne vaan jäi tulliin
  No mikään laki maailmassa ei voi estää sinua höyrystelemästä elintarvikkeita kurkkuusi. Saat varmasti nesteesi kunhan tulli on myös todennut ettei nesteesi sisällä nikotiinia.

   
   
 6. #6
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  09/2010
  Viestit
  22

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Pienellä porukalla innostuttiin asiasta ja tilattiin jokainen erikseen koekappaleet ja joka ukolla tulli tuli väliin ja esti pakettien saapumisen. Tutkimme asiaa ja soittelimme niin tullineuvontaan, lääkelaitokselle kuin itse tulliinkin. Ongelmaksi tässä muodostuu se että tulli, lääkelaitoksen ohjeistuksella, on määritellyt nikotiinin niin lääkkeeksi kuin reseptilääkkeeksikin ja näin ollen tilaaminen ilman reseptiä ei ole sallittua.

  Jatkamme tutkimuksia aiheen parissa edelleen sillä tällä hetkellä meillä ei ole mistään mustaa valkoisella että e-neste olisi määritelty reseptilääkkeeksi vaan se luokitellaan sen mukaan että se sisältää nestemäistä nikotiiniä. Lääkelaitoksen oman tiedoitteen mukaan e-neste on määritelty vain lääkkeeksi, jolloin tilaaminen tullin omien ohjeiden mukaan olisi ok. Lisäksi tullin reseptilääkeluettelossa nikotiini on merkitty lisämerkinnällä &#039' joka tarkoittaa että tuonti on sallittua rajatusti, mitä sekin nyt sitten tarkoittaa.

  Tullin mukaan siellä on aika iso läjä e-tupakoita takavarikoituna mutta en ymmärrä että miksi tästä asiasta ei voi erikseen tullin sivuilla mainita jos tästä kerran on tullut ongelma. Todennäköisesti tämä johtuu siitä että kyseessä on rajatapaus jolle ei ole selkeitä sääntöjä olemassa.

  Aiomme myös selvittää saako esimerkiksi nikotiini inhalaattoreita ja niiden ampulleja tilata sillä ne on suomessa itsehoitolääkkeitä ja ovat vielä suoraan verrattavissa e-nesteeseen tai ainakin valmiiksi täytettyihin ampulleihin. Esittäisinkin että näistä ei puhuttaisi e-savukkeina vaan elektronisena nikotiini inhalaattorina joita nämä oikeasti ovat. Toivottavasti tämä edes aiheuttaisi hieman päänvaivaa tullissa.

  Tuntuu siltä että mikään nikotiiniin liittyvä ei ole ok ellei siinä lue Nicorette kyljessä. Jos saamme lisäinfoa taistelusta aikaan niin postaillaan tänne tiedoksi.

  P.s. Nenäsumutetta ei kannata käyttää esimerkkinä sillä se on suomessakin reseptilääke, miten siihen saa reseptin sitä en tiedä ja voisiko sitä käyttää e-nesteen tilaamiseen

   
   
 7. #7
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  09/2010
  Viestit
  22

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Hieman lisäinfoa mitä saatiin, tässä FIMEA:n vastaus kysymykseen jonka EU:n kuluttajavirasto oli siirtänyt heille. Kysyimme että voiko ETA alueella tavaran vapaata liikkuvuutta rajoittaa siten että jokun tuote on määritelty toisessa ETA maassa lääkkeeksi mutta toisessa se on ihan hyllytavaraa.

  Hyvä tiedustelija,

  Euroopan kuluttajakeskus on siirtänyt tiedustelunne hallintolain (434/2003)
  21 pykälän nojalla Fimean käsiteltäväksi.

  Fimean lausunnoissa sähkötupakkavalmisteita sanotaan:
  Nikotiinia sisältäviä patruunoita on pidettävä lääkelain 3 pykälän tarkoittamana lääkkeenä.

  Muovista sähkötupakkalaitetta tai muuntajaa tai nikotiinittomia patruunoita ei pidetä lääkkeenä.
  Koostumuksen perusteella jokainen patruuna tulee arvioida erikseen.

  Lääkelaitos luokitteli heinäkuussa 2008 sähkötupakkalaitteeseen liittyvän nikotiinia sisältävän
  patruunan lääkkeeksi. Muovista tupakan mallista laitet-ta, jossa on höyrystin tai muuntajaa tai
  sähkötupakan ei nikotiinia sisältäviä patruunoita ei luokiteltu lääkkeeksi.

  Sama tilanne on useimmissa muissa EU-maissa.
  Englanti/UK on poikkeus.

  Jos valmisteella olisi virallinen lääkestatus lähtömaassa (ETA-alueella) tilaaminen omaankäyttöön olisi mahdollista.
  Tällä hetkellä sähkötupakka ei ole laillinen myyntiluvallinen lääkevalmiste missään EU-maassa.
  Sen vuoksi nikotiinia sisältävän patruunan tilaaminen ei ole luvallista.

  Luokittelu on kansallinen päätös ja perustuu valmisteen koostumuksen ja käyttötarkoituksen perusteella tehtyyn arviointiin.
  Farmakologisesti vaikuttava koostumus on lääkelain 3 pykälässä mainittu lääkkeen ominaisuus.
  Jos patruuna sisältää farmakologisesti vaikuttavaa lääkeainetta , patruuna luokitellaan lääkkeeksi Suomessa.
  Suomessa luokittelu noudatta EY:n tuomioistuimen päätösten linjauksia.

  Koska valmisteen luokittelu lääkkeeksi on kansallinen päätös Englannin toisenlainen päätös ei vaikuta
  valmisteen luokitteluun Suomessa.

  Fimea ei pidä sähkötupakkavalmisteita turvallisina, koska niiden käytttöä
  ei ole tutkittu todennetusti. Tupakka sisältää myös muita kemikaaleja kuin nikotiinia tai mentolia.

   
   
 8. #8

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  tota siis kun ainakin italiassa hollannissa ja saksassa näitä tuotteita siis e-nesteitä myydään ihan avoimesti vai siis myydäänkö niitä ns. luvattomasti niissäkin maissa rikkoen lääkelakia? vai onko se vaan meillä suomessa kun kielletään? taitaa olla vähän sama juttu kun aikoinaan oli toi lisäjarru valo autoissa suomi kielsi koska oli vaarallinen kun häikäisee..muutama vuosi myöhemmin kun ruotsissa hyväksyttiin turvalaitteena niin suomessakin se muuttui lailliseksi yht, äkkiä..siistiä kun päättäjät ei tiedä eikä vaivaudu hankkimaan tietoa asioista vaan kieltävät ne.

  ps kiitokset asiaa selvittäneelle paaville.

   
   
 9. #9
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  09/2010
  Viestit
  22

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja peteman Näytä viesti
  tota siis kun ainakin italiassa hollannissa ja saksassa näitä tuotteita siis e-nesteitä myydään ihan avoimesti vai siis myydäänkö niitä ns. luvattomasti niissäkin maissa rikkoen lääkelakia? vai onko se vaan meillä suomessa kun kielletään? taitaa olla vähän sama juttu kun aikoinaan oli toi lisäjarru valo autoissa suomi kielsi koska oli vaarallinen kun häikäisee..muutama vuosi myöhemmin kun ruotsissa hyväksyttiin turvalaitteena niin suomessakin se muuttui lailliseksi yht, äkkiä..siistiä kun päättäjät ei tiedä eikä vaivaudu hankkimaan tietoa asioista vaan kieltävät ne.

  ps kiitokset asiaa selvittäneelle paaville.
  Eip mitää, tässä on se kieroutunut pointti että suomi on luokitellut tuon lääkkeeksi ja jotta toisesta ETA maasta saisi suomen lain mukaan tilata niin se pitäisi olla myös ostomaassa määritelty lääkkeeksi ja ostaminen pitäisi tapahtua myyntiluvan haltijalta. Lääkettähän se ei muissa maissa ole jolloin ei voi olla myöskään lääkeluvallista myyntiä. Eli jos suomi luokittelisi nallekarkit lääkkeeksi niin niitä ei saisi tilata muualta ellei ne sielläkin olisi lääkkeitä. Kyllä suomi on hieno maa.

   
   
 10. #10

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Ouch, tämähän selventää tuota toisessa ketjussa sumplittua tullin toimintaa asian suhteen...

  Itse en muista lukeneeni tästä pointista missään muualla että jos lääkettä haluaa tilata omaan käyttöön ETA:n sisällä, niin sen pitäisi olla luokituteltu lääkkeeksi myös lähtömaassa. Jos näin on, niin on kyllä todella surullista infoa. Ei tunnu ihan tänä päivänä tapahtuvalta asialta, että lääkelaitos muuttaisi luokitustaan tai lakia muutettaisiin suotuisampaan suuntaan.

  Leppoista jos tässä joutuu palaamaan normiröökin pariin tietämättömien päättäjäjarrujen takia

   
   
 11. #11
  Höyryttelijä 525's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Viestit
  94

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Netmonkey Näytä viesti
  Leppoista jos tässä joutuu palaamaan normiröökin pariin tietämättömien päättäjäjarrujen takia
  Jep, lopetin tupakan (tai siis pikkusikarien) polton ja siirryin kokonaan e-savukkeeseen joku aika sitten. Nyt vaan tilanne on se, että nesteet loppu ja tilaukset tuntuu monella jäävän tulliin, joten ei kai tässä auta muu kuin siirtyä takaisin normisavukkeisiin - ja häkään ja tervaan. Käsittämätöntä että tupakoinnin lopettaminen tehdään Suomessa näin vaikeaksi.

  Ihmetyttää myös se, että mikään tupakkayhtiö ei ole vielä (ainakaan julkisesti) alkanut markkinoimaan myös e-savukkeita, kun kuitenkin maailma on menossa siihen että kohta ei missään saa enää tupakoida. Tupakkayhtiöiden edustajathan oli käyneet vänkäämässä uutta tupakkalakiuudistustakin vastaan kovaan ääneen. Siirtyisivät nekin vaan toimittamaan (laillisesti) e-savukkeita, nyt niille nimittäin olisi enenevissä määrin markkinarakoa.

   
   
 12. #12

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja 525 Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Netmonkey Näytä viesti
  Leppoista jos tässä joutuu palaamaan normiröökin pariin tietämättömien päättäjäjarrujen takia
  Jep, lopetin tupakan (tai siis pikkusikarien) polton ja siirryin kokonaan e-savukkeeseen joku aika sitten. Nyt vaan tilanne on se, että nesteet loppu ja tilaukset tuntuu monella jäävän tulliin, joten ei kai tässä auta muu kuin siirtyä takaisin normisavukkeisiin - ja häkään ja tervaan.
  Miks tarvii? Senkun jättää röökit vetämättä.

   
   
 13. #13

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja bendover Näytä viesti
  Miks tarvii? Senkun jättää röökit vetämättä.
  Menee ehkä vähän off-topiciksi tässä ketjussa tämmöset. Ehkä tässä ollaan e-savukkeiden parissa juuri sen vuoksi, että röökiä sitä halutaan vetää kuitenkin, mutta keuhkosyöpä ei niin kiinnostele Eli ei ehkä ihan niin yksinkertaista että senkun tekee...

  Mutta niin, tupakkayhtiöillähän vois hyvin ollakin intressejä alkaa vetämään tämmöistä bisnestä tuotannon erilaisuudesta huolimatta. Siinä on vaan ainakin Suomen osalla nyt se ongelma, että e-savukkeen laillinen asema on tupakoinnin verotuksesta huolimatta huonompi kuin tupakan. Ja tämä on omasta mielestä lääkelaitoksen ja lääkkeiden myyntilupia säätäneiden päättäjien kannalta melko naurettavaa tekopyhyyttä. Ehkä koukuttuneiden kansalaisten maksamat verotulot kiinnostaa, emt.

   
   
 14. #14

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Netmonkey Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja bendover Näytä viesti
  Miks tarvii? Senkun jättää röökit vetämättä.
  Menee ehkä vähän off-topiciksi tässä ketjussa tämmöset. Ehkä tässä ollaan e-savukkeiden parissa juuri sen vuoksi, että röökiä sitä halutaan vetää kuitenkin, mutta keuhkosyöpä ei niin kiinnostele Eli ei ehkä ihan niin yksinkertaista että senkun tekee...
  Nikotiinista se ei voi ainakaan sähkötupakin kohdalla olla kiinni. Tästähän on tehty tutkimus, jonka mukaan sähköröökistä menee todella vähän nikotiinia elimistöön. Ehkä tätä ei olisi pitänyt kertoa ja antaa tupakoitsijoiden luulla, että nikotiinia tulee kuten normitupakista

  http://www.healthline.com/blogs/smok...-nicotine.html

   
   
 15. #15
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja bendover Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Netmonkey Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja bendover Näytä viesti
  Miks tarvii? Senkun jättää röökit vetämättä.
  Menee ehkä vähän off-topiciksi tässä ketjussa tämmöset. Ehkä tässä ollaan e-savukkeiden parissa juuri sen vuoksi, että röökiä sitä halutaan vetää kuitenkin, mutta keuhkosyöpä ei niin kiinnostele Eli ei ehkä ihan niin yksinkertaista että senkun tekee...
  Nikotiinista se ei voi ainakaan sähkötupakin kohdalla olla kiinni. Tästähän on tehty tutkimus, jonka mukaan sähköröökistä menee todella vähän nikotiinia elimistöön. Ehkä tätä ei olisi pitänyt kertoa ja antaa tupakoitsijoiden luulla, että nikotiinia tulee kuten normitupakista

  http://www.healthline.com/blogs/smok...-nicotine.html
  Tämä Eissenbergin tutkimushan nosti suuren haloon tuolla suuremmalla foorumilla, koska tämä väite ei pidä paikkansa. Koska kaikkihan me jotka e-savuketta käytämme tiedämme sen antavan nikotiinia. Tämänhän huomaa hyvin esimerkiksi iltaisin kun tulee vedettyä putkeen näitä vähän enemmän kerralla. Nukkumaanmennessä voikin sitten olla mukava päänsärky tai kiivas sydämentykytys kun elimistö on reagoinut nikotiiniin.

  Eissenberg sinänsä on ihan tutkijana ajatellen asiallinen heppu sillä hän osallistui itse tähän yli 800 postausta käsittelevään keskusteluun aiheesta. Ilmeisesti nämä hänen tutkimuksessaan käytetyt laitteet tai nesteet (mitä-lie) olivat huonoja tai sitten niitä ei osattu käyttää. e-cigarette-foorumin käyttäjien suosituksesta hän hankki kr808d-laitteen ja testasi tätä itse myöhemmin henkilökohtaisesti. Hän itse myönsi, että tällä kertaa illalla höyryttelyn jälkeen oli nikotiinitesterissä aamulla vielä arvot 5/6 ja hän ei itse tupakoi. Tällä kertaa myös kurkkutuntumaa ja höyryä tuli runsaasti toisin kuin tässä paska-tutkimuksessa millä ei ole mitään muuta merkitystä kuin, että siitä saatiin yksi turha uutisotsikko lisää.
  Arvostan hänen omistautumistaan asialle ja sitä, että hän ylipäätään palasi aiheeseen sen aiheuttaman kohun takia ja testasi vielä itseensä tätä laitetta. Mutta niin paljon munaa hänessäkään ei ollut, että olisi oikaissut myöhemmin alkuperäisen tutkimuksensa tuloksia tai myöntänyt tutkimuksen olleen vähintäänkin puutteellinen. En tiedä pelkäsikö oman maineensa puolesta. Ylipäätään näissäkin asioissa olisi kannattanut edes kysyä asiantuntevia mielipiteitä laitteista käyttäjiltä ennen kuin lähdetään tekemään tutkimusta.

  Niin ja hänen onnistuneesta kokeilustaan on jalanjälki postauksessa numero 683 täällä:

  http://www.e-cigarette-forum.com/for...-today-69.html

   
   
 16. #16

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Lainaus Alkuperäinen postaaja tonto
  Koska kaikkihan me jotka e-savuketta käytämme tiedämme sen antavan nikotiinia. Tämänhän huomaa hyvin esimerkiksi iltaisin kun tulee vedettyä putkeen näitä vähän enemmän kerralla. Nukkumaanmennessä voikin sitten olla mukava päänsärky tai kiivas sydämentykytys kun elimistö on reagoinut nikotiiniin.
  Kuulostaa hyvältä....nuuskasta ei kyllä vastaavaa tule, vaikka olen monesti nukkunut nuuskat suussa Enkä ole sähköröökistäkään moista huomannut, mutta eipä kyllä tule höyryteltyäkään ennen nukkumaanmenoa.

  Mutta joo...ymmärrän toisaalta tämän laillisuuskysymyksen. Ei mulla itselläkään ole tästä vehkeestä ihan täyttä luottoa kun tutkimuksia on niin vähän ja suurin osa niistäkin harvoista Ruyanin rahoittamia. Toisaalta sitten taas.....aina pistää silmään, mitä ne Nicoretet tekevät kaupan hyllyllä.

  Vielä enemmän kun sähköröökin laillisuus mua itseäni kyrpii nuuskan myymiskielto, jossa ei ole pienintäkään järkeä.

   
   
 17. #17
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  09/2010
  Viestit
  22

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Hehoo tullin virallinen ilmoitus: http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/le...008/index.html

  Omakin laitos tuli vihdoinkin postiin kuten muillekin, tosin nesteet on viety kuten olettaa voisi ja myöhemmin ollaan kuulemma yhteydessä.

   
   
 18. #18
  Höyryttelijä 525's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Viestit
  94

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  ^ Hyvä että saadaan vihdoin jotain virallisempaa infoa, jatkossa lienee tullin kanta sama kaikilla paikakunnilla (toisin kuin aiemmin oli).

  Nyt vaan hakemaan resepti lääkäriltä ja nestettä tilaukseen. :

   
   
 19. #19
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  09/2010
  Viestit
  55

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  eli ainoastaan reseptiä vastaan tilasit mistä hyvänsä? Ihmetyttää vaan, miten lähes kaikki TECCn tulliin jääneet paketit on tullu tullista läpi tässä parin päivän aikana.. :/ ja vieläpä liuokset mukana!

   
   
 20. #20

  Vs: E-Savukkeen laillinen asema

  Jooh, olen itse kuullut huhua tuosta tutkimuksesta ja ihmettelin kovasti, minkälaisiin testeihin se perustuu Itse olen nimittäin huolimattomalla käytöllä iltahöyryttelyissä saanut ihan huonon olon aikaiseksi, joka vastaa nikotiinin yliannostuksen oireita, jonka olen joskus penskana tupakalla hölmöillessänikin saavuttanut.

  Mutta tuo on kyllä varsin hupaisaa että tupakat ne vain pysyvät kaupan hyllyillä ja nicorettet ja nicotinellit löytyvät samalla tavoin joka paikasta. Tämän kaltainen nikotiini vissiin on vain jostain syystä paljon pahempi asia kuin ne muut. Nuuskan myyntikielto menee imo samaan sarjaan, onhan kyseisessä tuotteessakin omat riskinsä suun limakalvojen kulumisen ja tulehtumisen ja jopa syöpäriskin osalta, mutta ei silti olla lähelläkään tupakan riskejä.

  Tuossa tiedotteessa näyttäisi sanottavan, että jos joku lääkäri Suomessa nyt oikeasti kirjoittaa reseptin tästä, niin noita saisi tilata. Tulkkaanko nyt vain omiani? Jos näin on niin eihän siinä kuin lyömään nyrkkiä pöytään terveyskeskukseen sitten seuraavaksi

   
   
Sivu 1 / 15 1234511 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •