Sivu 1 / 4 1234 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 64

Aihe: WonderC: Liemessä

 1. #1
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517

  WonderC: Liemessä

  Tarkoitus olisi kirjailla tänne omia mielipiteitä eri nesteistä. Eli nestearvosteluja, vaikka tuolla onkin oma osasto aiheelle, niin on se aika kuollut.
  Toisaalta saan sitten nämä omani kerättyä tänne yhteen osastoon. Katotaan tuleeko tänne myös jotain muuta juttua, sen aika näyttää.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 2. #2
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Witchers Brew

  Jenkkiläinen premium nestevalmistaja, joka omien sanojensa mukaan ei käytä mitään kaupallisia makuaineita. Mene ja tiedä, mutta pullo on kieltämättä erittäin hieno ja se kyllä kiinnittää huomion. Kieltämättä ihan hyvä idea markkinointi mielessä, sillä valmistajia on nykyään melko paljon ja jollain pitää erottua. Aika harva tuota tuon pullon takia kuitenkaan ostaa, mutta se herättää mielenkiinnon. Ja pakko myöntää, että kyllähän sitä itsekkin tuli pullon nähtyä käytyä katsomasa, että mitäs tämä nyt oikein on. Eli makkinointikikka oli onnistunut.
  Eittämättä kävi kylllä mielessä, että kuinkahan tuo pullo kestää kuljetusta. Mitään ongelmia ei kuitenkaan ilmennyt, sillä korkin päällä oli vielä muovit. Ei siis vuotoja.
  Niin hieno kuin pullo onkin, on se myös ongelma. Jos täytät tankin ruiskulla, niin mitään ongelmaahan ei toki ole. Mutta entäs drippailijat, ruiskulla en ainakaan itse drippaile. Eli dripperiä varten on nestettä siirrettävä toiseen pulloon ja henkilökohtaisesti en vain pidä siitä. Pipetillä varustetut pullot on edelleenkin parhaita, sillä niistä voi imeä nesteen neulalla Genesis atoihin ja kaikki muu meneekin sitten pipetillä. Neste on erittäin VG-voittoista, sillä ruiskun täyttäminen ottaa aikansa.
  Nesteitä myy ainakin Spain Cigar, hintaan 19€/pullo. Laskennallisesti 10ml maksaa siis 6.3€


  No mitenkäs se neste sitten. Testissä kahta makua, Devil Cut ja Blackbird


  Devil's Cut  Lainaus Alkuperäinen postaaja Witchers Brew
  A robust blend of tobacco grown and extracted in North Carolina. In the forefront is a pleasing Virginia extract matched with two other specialty tobaccos giving Devils Cut its unique tobacco flavor profile. Its sweet but not to sweet. Fresh bananas and other sweet secrets finish this delectable tobacco vape.

  Tupakkia pukkaa ja banaanilla. Tätä on nyt testailtu erinäisillä kokoonpanoilla ja täytyy sanoa että ei se kyllä ihan samalle maistu millään. Misterillä tupakki ei ole kovin vahva, sen sijaan banaani on. No minkälaisesta banaanista tällä kertaa on kyse? Ennen kuin maistoin ensimmäistäkään banaani nestettä, niin ensimmäisenä tuli mieleen banaanimehu ja se ei kyllä omaan makuun sitten sovi mitenkään. No kun sitten ensimmäisen kerran banaania höyryttimessä maistoin, niin sehän olikin banaaniesanssi. En edes muistanut sen olemassa olosta, mutta sitä samaa mitä mäkkärin banaanipirtelössä oli. Seuraavaksi tuli vastaan banaanileipä/kakku, eli taikinan sekaan soseutettu banaani, joka luonnollisesti on kypsennetty. No mikäs banaani Devil's cutista sitten löytyy? Yllättäen ei mikään näistä, vaikka viimeisin liippaa lähellä. Banaani on kyllä kypsennetty, mutta se on palasina. Olen joskus syönyt muffinsin, jossa on banaania palasina siellä taikinassa ja sille maistuu banaani tässä liemessä. Maku on mielestäni luonnollinen, ei yhtään esanssinen.
  Genesis Ato sen sijaan antaa vähemmän banaania ja hieman enemmän tupakkaa. Tupakka on makeahko, mutta ei tuhkakuppi. Makeus tulee sevästi banaanista.
  Seuraava makumuutos saatiin aikaan dualcoil dripperillä ja koska sisällä oli 0.5 ohmin vastus, joutui tehot sovittamaan sen mukaan. Kyseessä oli Smokin Scar, jossa on aika pieni kammio ja tiukka imu. Nyt banaani loistaa lähes kokonaan poissaolollaan ja tupakka on kaikkein vahvimmillaan. Jälkimaku tuotti aluksi pientä päänvaivaa, mutta sitten välähti, hunaja. Eli tupakkaa hunajaisella jälkimaulla, jossa banaani on muisto vain.


  Eli nesteen maku vaihtelee tehojen mukaan hyvinkin paljon. Pienillä tehoilla se on hvyinkin banaaninen ja tehojen kasvaessa tupakka nousee enemmän esiin. Kaikki nämä makuvariaatiot on ollut silti mielestäni erittäin hyviä ja Devil's cut on ehdottomasti jatkoon menijä isolla J:llä.


  Blackbird


  Lainaus Alkuperäinen postaaja Witchers brew
  Enjoyed like a fine scotch whiskey. Better yet enjoy it with your favorite whiskey and keep warm during the cold winter months. Its bold and only for the bold! These exquisite American tobaccos grown and extracted in North Carolina combine to give Blackbird its in your face tobacco punch. But don't be afraid! A subtle layering of citrus and non citrus flavors give this vape a very unique flavor profile unlike any other. Its finished off with a hint of cognac liquor to cleanse the palette.
  Melko sikarimainen maku ja laitekirjoa vaihtamalla mun mielestä ei saada aikaiseksi vastaavaa makumuutosta kuin Devil's cutin kanssa.
  Valmistajan kuvaus nesteestä aiheutta vähintäänkin ”mitä helvettiä nyt taas” tunteen. Sitrus ja ei sitrus makuja? Myönnetään, välillä tulee joku hyvin vahva sitrusmainen maku. Sitrus on vähän kuin liian syvältä kuorittu sitruunan kuori, eli jokseenkin karvas. Jännintä on että olen sen saanut poimittia melko harvoin ja ekalla kerralla jopa luulin että suussa oli jotain, joka sen maun antoi. Mutta koska sitä on toisinaan tullut myöhemminkin, niin ainoa johtopäätös on että sen on tultava nesteestä. Jos maku olisi jatkuva, niin käyttö loppuisi oikeastaan seinään, nyt kun se tulee vähän puskan takaa silloin tällöin niin se ei oikeastaan ole edes mikään miinus. Sitten ne ei sitrusmaut, kyllähän niitä tietysti väkisinkin on mutta olisihan ton nyt voinut jättää kuvauksesta suosiolla pois. Jälkimaussa on selvä konjakin jälki- tai ehkä jopa välimaku. Vaikea kuvailla, mutta ei ole se ”linnunmaidon” maku, mikä konussa on. Sopii kuitenkin sikarin kansa erittäin hyvin.
  Kokonaisuutena erinomainen neste, mutta miinuksena voi sanoa että karstaa aika hyvin. Ei kuitenkaan pahimpia karstaajia, etenkään makusegmentissään. Jatkoon pääsi tämäkin.


  Kaksi aika erilaista nestettä, mutta sama teema, tupakka eri muodoissaan. Ensimmäinen huomattavasti helpompi, sillä sikarit on ainakin itselleni aika haastavia. Aitojen sikareiden polttaminen on ollut aina aika vastenmielistä, mutta jostain syystä nämä sikarinesteet on kuitenkin ollut paljon helpommin lähestyttäviä. Jos jompikumpi pitäisi rankata paremmaksi, niin itse suosin Devils cuttia. Tupakkamakuja hakevan kannattaa kuitenkin kokeilla molempia.
  Viimeksi muokannut WonderC; 23.09.14 kello 18:57. Syy: Myyjä ja hinta
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 3. #3
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Halcyon Haze

  Brittiläinen nestevalmistaja, jolla on tällä hetkellä neljä eri makuvaihtoehtoa. Pullokokona ainakin Spain Cigar tarjoaa vain 20ml pulloa (eikä valmistajan sivuillakaan muuta ole), joka tulee pakattuna pahvituubiin kuin paremmat viinapullot konsanaan. Pahviputkilo on kuljetuksen kannalta ihan hyvä asia, mutta kun sain paketin niin olin hieman hämilläni. Muistelin että pullokoko oli 20ml, mutta tuubi oli siihen nähden melko iso. Tuubin sisältä kuitenkin löytyi muovinen 20ml pullo, joka oli tuubin kokoon nähden aika orpo näky. Paketointi on ehkä vähän ristiriitainen, tiedä sitten onko jatkossa tarkoitus muuttaa pulloja ja kokoa. 30 ml pipettipullo ei tuubiin kuitenkaan mahdu, vaan on hitusen liian pitkä. No testissä kuitenkin yksi neste ja makuhan se ratkaisee, ei paketointi.
  Tuotetta myy ainakin Spain cigar hintaan 12.9€/pullo. Laskennallisesti siis 6.45€/10ml  Earth Brother

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Halcyon Haze
  Turkish tobacco flavor concentrate, which has been extracted using our special in-house triple filtration process. Lightly roasted chestnuts, burnt brown sugar and mixed spices.
  Dry and lasting throat hit, not for the faint hearted.
  Turkkilainen tupakka, en ole ennen maistanut sillä poltin LM:ää No vitsit sikseen, mitä meillä tässä sitten on? Ensimmäiseksi on sanottava, että tässä on jotain raikasta seassa, väittäisin että ripaus mentolia, vaikka sitä ei mielestäni missään mainittu. Oli ihan pakko googlettaa, että liittyykö se jotenkin turkkilaiseen tupakkaan, mutta ei pitäisi liittyä. Ei se tätä makua mitenkään pilaa, mutta pieni varotuksen sana, teille jotka haette jotain todella synkkää. Tämä ei ole synkkä, vaan täällä on valoa seassa. Paahdetut kastanjat on jotain mitä en ole ikinä maistanut, joten vaikea sanoa onko tässä niiden maku. Mun mielestä tässä on maallinen maku ja se onkin vaikea laittaa sanoiksi. Multainen ilman multaa, sienimäinen ilman sieniä. Ehkä ne on paahdettuja kastanjoita, mutta mitään varmaa ei voi sanoa, ennen kuin niitä maistaa. Tupakan maku tässä ei ole mitenkään tuhkakuppinen tai sikarimainen, tai ainakaan liian sikarimainen. Ehkä tupakka, joka hieman taittuu sikarin suuntaan voisi olla oikein.
  Jokseenkin erikoinen neste ja jos tässä ei olisi tuota raikkautta seassa, niin oikea nimi olisi Land brother, nyt tuo ilma on saatu mukaan niin Earth brother on ihan osuva nimi.
  Ihan OK tupakkaneste, ei omaan palettiin se kaikkein paras. Voin kuitenkin kuvitella joskus tilaavani tätä uudemmankin kerran, sillä on tämä ihan kivaa vaihtelua synkistelylle. Ehkä tämä on juuri sopiva neste sinulle?
  Viimeksi muokannut WonderC; 23.09.14 kello 18:59. Syy: Myyjä ja hinta
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 4. #4
  Höyrypää Kprs's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  501
  Heti tulen huutelemaan sun ketjuus Mutta joo. Todella mielenkiintoisesti kirjoitat, sopivasti tekstiä, paljon asiaa ilman turhaa diipadaapaa. Mielelläni kyllä luen uusiakin arvosteluja.

   
   
 5. #5
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Kprs Näytä viesti
  Heti tulen huutelemaan sun ketjuus Mutta joo. Todella mielenkiintoisesti kirjoitat, sopivasti tekstiä, paljon asiaa ilman turhaa diipadaapaa. Mielelläni kyllä luen uusiakin arvosteluja.
  No sehän on ihan kiva että kelpaa. En mä näitä varsinaisesti ihan itselleni kirjoita, joten palaute on ihan paikallaan, myös se rakentava. Kyllä mulla on tarkoitus ainakin toistaiseksi jatkaa, itseasiassa seuraavat kaksi makua on jo valittu. Pitäis vaan kerätä voimia, sillä saattaa olla että seuraava arvostelu ei ole ihan yhtä positiivinen. Lisäksi olisi tarkoitus varmaan suomentaa toi EcigWizardille tehty arvostelu.
  Täytyy kyllä sanoa, että on välillä aika vaikea saada sanoiksi noita makuja. En tiedä kuinka paljon Urdu ja muut on noita ennakkoon miettinyt, mutta jos jannut vetää lennosta, niin huh huh.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 6. #6
  Höyrypää Kprs's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  501
  Huonojakin makuja on hyvä arvostella ja mielestäni ihan suotavaa. Jokaisellahan on se oma makuaisti, mutta arvosteluiden perusteella osaa ehkä paremmin varautua tai jos ei muuten tulisi jotain maistettua niin hyvien arvosteluiden perusteella itsekin uskaltaisi ostaa nesteitä testiin.

   
   
 7. #7
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Palautteesta innostuneena oli tarkoitus iskeä jo ennakkoon valitsemieni nesteiden kimppuun Koska dripperissä oli nesteet valmiina ja pullo likipitäen tyhjä, niin äkkiäkös sitä kirjoittaa tämän revikan ensin alta pois. Eli ei sitä mitä piti, mutta 30ml kokemuksella tämmöistä tänään.

  Five Pawns

  Nestevalmistaja Californiasta, jolla on nimen takana varsinainen novelli. Lyhyesti sanottuna alkuun on kehitetty viittä makua, josta tuo viisi tuohon nimeenkin on tullut, sittemmin makuja on siunaantunut enemmänkin. Nesteet on käsityönä tehty ja hyvin pieniä eriä valmistetaan kerralla, eräkoko 250 pulloa ja erä- + pullonumero on painettuna etikettiin.
  Pullo on makuni mukainen pipetillä varustettu 30ml lasipullo ja se toimitetaan pahviputkiloon pakattuna. Toisin kuin Halcyon Hazella, pahviputkilo on myös suhteutettu pullon kokoon. Se ei siis ole kuin patonki tyhjässä varastohallissa.
  Tuotetta myy ainakin Intaste.de ja spain cigar hintaan 28€/pullo. Laskennallisesti siis 9.3€/10ml  Grandmaster
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Fiwe Pawns
  GRANDMASTER: This well-balanced taste of smooth, creamy, rich peanut butter and banana cream is drizzled with velvety caramel, creating a multi-layered and savory symmetry.
  Tämä neste aiheutti alkuun aika kovan pettymyksen. Ei siksi etteikö se olisi hyvää, mutta jälkeenpäin on tunnustettava että luin tuetekuvauksen tilatessa hieman väärin. Joskin on mahdollista että se oli kaupan sivuilla väärin, ei kannata suoraan tunnustaa mitään. Odotin maapähkinää ja vahvaa banaania, eli odotukset oli suoraansanoen jokseenkin pielessä. Kun virheellisiin odotuksiin ynnää melko kovan hinnan, on pettymys lienee luonnollinen.

  Palasin pullon pariin, kunhan pettymys oli nujerrettu ja täytyy sanoa että avoimin mielin kaikki on parempaa. Maapähkinävoi ei ole rasvainen, mutta en tuota makua voi miksikään muuksikaan luonnehtia. Aluksi tuntui että maapähkinä oli pääelementti ja oikein mitään muuta ei sitten ollutkaan. Pullon huvetessa maapähkinä on hieman laimentunut ja pinnalla on hyvin autenttista kermavaahtoa, mutta se banaani on kyllä edelleen aika mieto. Voi hyvin olla mahdollista, että kun kuvauksessa niin sanotaan niin minä kuvittelen ne banaaniviipaleet sinne sekaan. Loppujen lopuksi eipä sillä kai niin suurta merkitystä ole.
  Pullosta on enää jälellä vain hitunen ja genesis kokeilu on vain muistin varassa. Kuitenkin meshin kanssa maku oli enemmän maapähkinään painottunut, kun dripperillä saan enemmän makuja irti. Joohtuuko se siitä että pullo on seissyt tuossa välissä, kun taas meshillä se oli suoraan postilaatikosta tankkiin.


  Jotakuinkin jälleen taas neste, josta ei ihan kaikki elementit löytynyt, joita kuvauksen mukaan oleman piti. Kuitenkin kun nyt tätä arvostelua varten tuon tuotekuvauksen tuohon kaivoin, niin ei nyt niin kauhean pielessäkään olla. Onko vika laitteissa, miehessä vai nesteessä, jää taas kerran arvoitukseksi. Vaikka neste on melkoisen tyyristä, niin muutin silti mieleni. Saatan sittenkin tilata tätä uudemman kerran.
  Viimeksi muokannut WonderC; 23.09.14 kello 19:02. Syy: Myyjä ja hinta
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 8. #8
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Tässä maisteluiden välissä oli aikaa suomentaa Ecigwizzardille tehty arvostelu, joten laitetaan jakoon.

  Mrs. B:n nestelinja on ilmeisesti jo jonkin aikaa ollut myynnissä ja on Velhon omaa tuotantoa. Pullot on perinteisiä 10ml muovisia tippanokkapulloja.
  Tuotetta myy siis ecigwizzard hintaan 6.63€/pullo


  Mrs. B’s Vanilla Custard
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Mrs. B
  Miellyttävän pehmeä kokonaisuus ilman keinotekoista jälkimakua. Taattu ADV neste jos olet vähänkään vaniljan ystäviä.
  Vanilija tässä nesteessä on mielestäni hyvin mieto. Huomasin että näissä nesteissä on hieman erityyppinen kuvaus suomen ja englannin kielilllä. Englanninkielisessä versiossa puhutaan makeasta kermaisesta herkusta, jossa on ripaus keksiä ja suomenkielinen onkin tuossa ylempänä. Noh neste ei mielestäni ole alkuunkaan makea ja se on ihan hyvä asia. Ei kaikkien custard-nimisten nesteiden tarvitse olla makeita jälkiruokamakuja. Jotain huomautettavaa kuitenkin löytyy. Kuten sanottu, vanilija on hyvin vaimea, mutta on kuitenkin havaittavissa. Sen sijaan kastikemaisuutta en nesteestä löytänyt ollenkaan ja eikös se ole jotain mitä custard nimisessä nesteessä pitäisi olla. Vaikka suomenkielinen kuvaus ei keksiä mainitse, niin mielestäni se sieltä löytyy ja se on hyvin lähellä Marie keksin makua ja se antaa kivan silauksen kokonaismaulle. En nyt yritä sanoa että tämä olisi jotenkin huono neste, mutta odotin hieman jotain muuta. Tämä ei ihan ole sitä mitä luvataan. Käytännössä aika perusneste, toiset tykkää ja toiset ei. Epäilen että kukaan varsinaisesti tulee tätä nestettä hehkuttamaan, mutta toisaalta ei varmaan ketään tätä tule vihaamaankaan. Periaatteessa täysin ADV tavaraa, jos vain tykkää vähääkään mausta, joka minun mielestä on Mariekeksi ripauksella vanilijaa.

  Mrs. B’s Strawberry Jam
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Mrs. B
  Strawberry Jam on Mrs B'n keittiössä rakkaudella valmistettu mansikkainen e-neste.
  Pullosta tulvivan aromin jälkeen olen aika yllättynyt ettei kyseessä ollutkaan niin makea neste. Kyseessä on silti melko makea neste, mutta pullon avaamisen jälkeen meinasin jo soittaa varmuudenvuoksi hammaslääkärille. En ole varsinaisesti hedelmä- ja marjamakujen suurin ystävä, ei siksi ettenkö pitäisi hedelmistä ja marjoista, mutta aika usein e-nesteet ei ihan niiltä maistu. Tämä on nyt kolmas pelkän mansikan makuinen neste, jota maistan. Tai periaatteessahan tämä ei ole pelkän mansikan makuinen, muta kuitenkin on. Tämä on oikeasti ensimmäinen mansikan makuinen neste, joka oikeasti maistuu mansikalle.
  No mutta millaiselle mansikalle? Äitini teki ja tekee kyllä vieläkin raparperikeittoa, jossa on mansikoita seassa ja tämä maistuu juuri noille keitossa uiville pehmeille mansikoille. Mansikkahilloit joita itse olen maistanut, sensijaan maistuvat huomattavasti makeammille. Jos kaipaat makeata hieman keitettyä mansikkaa, niin saattaa olla tutustumisen arvoinen.

  Mrs. B’s Rhubarb & Custard
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Mrs. B
  Mrs B's Rhubarb & Custard on todellinen peri-Brittiläinen resepti, joka tarjoaa täyteläisen, valtavirrasta eroavan makuelämyksen.
  Tämä neste aiheutti pieniä epäilyjä, mutta samalla olin kiinnostunut miten on onnistuttu. En kyllä olisi ihan heti uskonut, mutta kyllä sieltä täysin tunnistettavissa oleva raparperin maku vaan löytyi. Mutta siinä kaikki, en kyllä mitään kastiketta löytänyt. Maku on jotenkin kuivakka, tomuinen tai pölyinen. Ihan raa’assa raparperissä on kyllä jossain määrin samanlainen maku, mutte ei kyllä noin kuiva.
  Mutta ei hätiä mitiä. Tässä vaiheessa Strawberry jam on hyvä apu. Kuten aiemmin maitisin raparperimansikkakeito, niin nyt sitä on mahdollista tehdä itse. Ei muuta kuin nesteitä sekaisin, toimii ainakin dripperillä.
  Pelkillään tämä neste ei kyllä ole mun juttu ja jos olet tilaamasa, niin suosittelisin tilaamaan myös Strawberry jamia, ihan vaan varuiksi. Tämä maku oli kyllä aika erilainen kuin muut sarjan nesteet, mutta ehkä sillä on kohderyhmänsä. Rhubarb jam olisi ollut enemmän mun juttu.

  Mrs. B’s Dandelion & Burdock
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Mrs. B
  Mrs B's 'Dandelion & Burdock' on jännittävä yhdistelmä vaniljaa, anista ja talvikin vivahteita.
  Ihan näin alkajaisiksi, minulle ei ihan aukea mistä nimi on peräisin. Tein hieman taustatyötä ja selvisi että briteissä on simatyyppinen juoma, joka kulkee tällä nimellä. En ole ikinä sitä maistanut, joten en voi sanoa onko nällä jotain yhteyttä. No mitä sitten tuli maistettua? Ensimmäisenä anista ja se on vahvimpana makuna. Taustalla oli kuitenkin jotain tuttua ja en ihan aluksi ollut täysin varma mitä se on. Aluksi mietin, että onko se ripaus mentolia, mutta hetken päästä kuvittelin että se voisikin olla minttua. Mutta ei se oikein ollut kumpaakaan, mutta maku oli silti tuttu ja olen sen maistanut ennenkin. Maku oli varmasti hammastahnasta tuttu, ei siis millään huonolla tavalla. Yritin vakoilla makukuvausta, mutta ei kyllä Talvikki kelloja soitellut, piti oikein Wikipediasta kattoa mikä hitto se on. Sitten tajusin lukea englanninkielisen kuvauksen ja mysteeri ratkesi, Wintergreen. Olen aina luullut, että se on mentolin ja mintun sekoitus ja en todellakaan ollut tietoinen että se on ihan oma makunsa. No mitenkä se vanilija? No ei kyllä löytynyt, mutta jos rehellisiä ollaan niin en kyllä osaa sitä kaivatakkaan. Kokonaisuutena tämä on helposti sarjan monimutkaisin maku ja samalla oma suosikkini.

  Kaikki nesteet tuli testattua DNA käyttöisellä Igo W4 drippiatolla, jossa oli dualcoil setuppi. Kaikki nämä nesteet on parhaimmillaan alle 15W tehon. Korkeammat tehot ei anna palanutta makua, mutta maut haalistuvat pois. Dandelion & Burdockia testasin myös Misterillä, mutta alle ohmin vastuksella maku ei vaan ollut kohdillaa. Gensiksen jätin suosiolla väliin.
  Nesteet on mielestäni hintalaatusuhteeltaan parempaa keskikastia. Toki parempia nesteitä löytyy, mutta niillä tuppaa yleensä olemaan enemmän hintaakin. Sen sijaan kalliimpien nesteiden joukosta on löytynyt hinnasta huolimatta selvästi huonompaakin tavaraa, joten siihen suhteutettuna kokonaisuus on ihan hyvä. En tiedä onko nämä ihan hardcore pilvien puhaltajille, sillä eihän nämä tehoa kestä. Tarviiko kaikkea toisaalta vetää täysillä?

  Laittelen ehkä jotain kuvitusta myöhemmin.
  Viimeksi muokannut WonderC; 23.09.14 kello 19:08.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 9. #9
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Juice by numbers
  Hyvin vähän tietoa tarjoava valmistaja, tai ainakaan minä en sitä nopeasti katsottuna löytäny.
  Kaksi nuorta yrittäjää, jotka halusivat luoda makuja joista kaikki nauttivat.
  Simppeli idea nimetä nesteet numeroilla, eipä tarvitse hirveästi vaivata päätä sillä mikä on seuraavan nesteen nimi. Numerot ei ehkä kerro mausta yhtään mitään, mutta eipä kyllä suurinosa nimistäkään. Nesteet tuli 15ml lasipullossa lapsiturvallisella pipettikorkilla varustettuna.
  Nestettä myy ainakin Intaste.de ja pullolla on hintaa 12€. Laskennallisesti 10ml maksaa siis 8€


  #1

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Juice by numbers
  Juice by Numbers, #1 flavor. Not just Banana's, not just Waffle's. The best of both worlds, when banana's no longer drive you banana's, Juice by Numbers have added waffles to the mix.
  Vohveleita ja banaania, eikä pelkästään vaan parhaat puolet molemmista. Onko niissä huonojakin puolia, lukuunottamatta banaanin kuoria? Olen muuten vohveleita syönyt ennenkin ja niitä on ajansaatossa valmistettu hyvin monella eri reseptillä, hyviä on aina ollut. Milläs reseptillä Juice by numbers on vohvelinsa valmistanut? Rehellisesti sanottuna ei hajuakaan, en ole kyllä tämän makuisia vohveleita maistanut ja tällä kertaa se ei ollut mikään kehu. Olen nyt aika tiukassa tahdissa maistellut uudellen ja uudellen, että voisiko siinä olla joku vohvelin maku. Tulos on joka kerta sama, ei kyllä mitenkään. Sen verran voi kehua, että ei tosta mitään pahaa jälkimakua jää suuhun, ei kai sitä vohvelia sieltä muuten pystyisi kokoajan etsiäkkään. Tällä kertaa edes mielikuvitus ei saa banaania tuohon makuun mukaan, joten mille tämä nyt oikein maistuu. Alkumaku on aika makea ja loppu maistuu lähinnä härskiintyneelle tai elttaantuneelle ja makealle. Mikä parasta saatan välillä löytää ihan hivenen hunajamelonia, jota ei pitäisi olla mukana ollenkaan.
  Yleenäs aloittelen testailut dripperillä jonka jälkeen on vuorossa Mister ja Diablo, tämä neste ei mene kuitenkaan lähellekkään noita laitteita. Tämäkin pullo on ollut hallussani pidemmän aikaa ja maku on ollut alusta asti ihan samanlainen. Itse pystyn tätä hetken aikaa höyrytellä, kunnes alkaa kuvottamaan. Riittoisa pullo ainakin.


  #3

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Juice by numbers
  No. 3 taste nothing short of Piña colada. This pineapple and creamy coconut concoction hits the spot!
  Piña colada, ainakin itse tykkään. Mutta nyt sitä pitäisikin nauttia höyryn muodossa ja pakkoa sanoa, että edellisen nesteen jälkeen hieman pelottaa. Ensimmäisellä kokeilulla tuttu elttaantunut maku puski läpi, mutta kun laitteet pesi uudelleen ja hieman huolellisemmin niin siitäkin päästiin eroon. Hetken jo luulin että kyseessä on nesteiden ominaismaku. Aloitttelen hyvin maltillisilla 12 watin tehoilla ja ainoastaan hento ananaksen maku on ainoa mitä irtoaa. 15 hujakoilla alkaa löytyä hieman kookosen omaista, en nyt sanoisi kermaa vaan ennemminkin maitoa ananas on edelleen vaimeasti läsnä. Noin 20 watin kohdilla ananaksen ja kookoskerman balanssi on mielestäni parhaimmillaan ja tehoa nostaessa mennään enemmän kerma/maidon suuntaan ja muut maut alkavat hiljalleen vaimetua. Ei mikään kauhean raikas neste, jonka nyt voi ehkä kuvauksen kermaisuudestakin päätellä. Ananas saisi olla hieman voimakkaammin esillä, sillä nyt se jää ehkä hieman vaisuksi. Kookos ei ole myöskään mitenkään ylikorostettu, joka tuskin monelle maistuisikaan. Makujen balanssi on aika lähellä, mutta ei ihan kuitenkaan riitä maaliin asti. Kaikki elementit toisaalta löytyi, tosin ei niitä montaa ole löydettäväksikään. Jos harkitset ostamista, niin älä laita odotuksia liian korkealle. Vaikka neste ei ole ollenkaan makea, niin en tätä kovin paljon kerralla pysty höyryttelemään. Ei siis mielestäni mitään ADV tavaraa. Hintaansa nähden ei edes keskivertoneste.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 10. #10
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Halcyon Haze

  Spain cigar hintaan 12.9€/pullo. Vertailuhinta 6.45€/10ml
  Finnvape hintaan 12,5€/pullo. Vertailuhinta 6.25€/10ml
  Venus in Vapes
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Halcyon Haze
  A very powerful and distinct aniseed taste, blended with molasses and apple puree. Rich yellow custard and bourbon vanilla is added to make this a very devilish vape.
  Medium throat hit, with good vapour production and a long lingering full flavour.


  Nyt on kyllä melkoinen sekametelisoppa tiedossa, siis jos kuvausta katsoo. No käsillä oleva neste ei kuitenkaan ole täyttä kaaosta ja makujen sekamelskaa. Aloitetaan vaikka pumpulidirpperillä ja katsotaan mitä löytyy. Olin hetken havaitsevani tietynlaista makeutta, etenkin pienillä tehoilla mutta hetken kulttua ne tuntuivat katoavan. Raikas anis tuntuu jyräävän aika hyvin kaiken alleen, vaikka on siellä selvästi jotain muutakin havaittavissa. Neste on kyllä pirullinen ja nostaa sarvensa kun pitäisi kuvailla niitä muitakin makuja kuin anista. Vanilijaa en tietenkään tästä löydä, saatika omenapyrettä. Taka-alalla on jotain joka pehmentää makua, en tiedä onko se keltaista, mutta ainakin se toimii. Tehoa ei ole antaa kuin 30W, mutta ainakin neste toimii koko tehoalueella. Anis vahvistuu, mitä enemmän tehoa antaa ja samalla pehmeys hälvenee.

  Aika kokeilla mitä Genesis antaa tästä, sillä jotenkin jäi sellainen kuva että voisi olla oikea laite tälle nesteelle. Jotain samaa tässä maussa on, mutta kuitenkin ihan erilainen kokemus. Neste muuttui paljon raikkaamaksi ja taka-alan pehmeys laimeni huomattavasti. Raikasta anista ja häivähdys siirappimaista makeutta pehmentämässä loppua. Tämä neste jäi kokonaan käyttämättä Misterillä, sillä jotenkin neste on kotonaan genesis-tyypisissä laitteissa. Oma tankki on kyllä tyhjentynyt aina melko nopeasti, kun tämä neste on sinne päätynyt. Siitäkin huolimatta, että elelen paraikaa synkkien tupakkinesteiden aikakautta.

  Tuntuu että tässä on hyvin laadukas nestelinja ihan kokonaisuudessaan, sillä itse olen nyt maistanut kahta nestettä jotka molemmat oli todella hyviä. Lisäksi Urdu oli ehtinyt tässä välissä arvotella kaksi eri nestettä samalta valmistajalta ja herra vaikutti erittäin tyytyväiseltä.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 11. #11
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Trabuco Vapor Company

  Orange County USA:sta kotoisin oleva pienyritys, jonka repertuariin kuuluu tupakkanesteet. Tällä hetkellä valikoimissa neljä eri makua. Aidosta tupakasta uutettuja nesteitä, jotka eivät sisällä PG:tä.
  Pullot ovat 30ml lasipulloja kierrekorkilla, mutta kierteet samoja pipettikorkeissa. Jos olen oikein ymmärtänyt niin luonnon omista aineista tehtyjä nesteitä.
  Spain cigar hintaan 18€/pullo. Vertailuhinta 6€/10ml


  Capistrano

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Trabuco Vapor
  A blend of Flue-cured Virginia & Burley tobaccos extracted with dark spiced rum expertly garnished with blueberry and vanilla notes.
  Tilasin jokin aika sitten Kentucy bluegrass nimisen nesteen ja valmistajanahan oli jo kulttimaineeseen päässyt Pipesauce. Kun avasin pullon ensimmäistä kertaa, koko keittiö tuoksui mustikkaesanssille ja samalla kasvoni vääntyivät hymyyn. Neste oli mahtavan mustikkainen ja ennen kuin olin saanut edes ensimmäistä tankillista tuhottua, tilasin kolme pulloa lisää. Nyt kaikki ihmettelee, miten tämä liittyy otsikon nesteeseen? Malttakaa hetki, niin yhteys paljastuu. Ihmettelin kuin kaikki valitteli, että bluegrass on hyvää muttei siinä mitään mustikkaa ole. No niinhän siinä kävi, mustikka katosi ennen kuin sain edes ensimmäisen tankillisen imettyä. Pullosta ei enää tullut mustikkan aromia, eikä sitä tullut höyrystäkään. Mikä pahinta, kolme uutta pulloa jotka sai kärsi samasta ongelmasta. Hyväähän se oli, mutta mitä hittoa mustikalle oikein tapahtui?


  No nyt voidaankin siirtyä itse aiheeseen. Ja se on piipputupakkaa rommilla, mustikalla ja vanilijalla.
  Kun näin kuvaksen oli nestettä pakko tilata testiin. Valmistaja oli itselleni ihan tuntematon ja selvittelin taustoja vasta tätä arvostelua varten. Nesteet tehdään oikeasta tupakasta uuttamalla ja yleensä siinä käytetään viskiä, paitsi tässä kyseisessä nesteessä rommia. Pullon sisältö ei kyllä tuoksunut mitenkään hyvälle ainakaan aluksi, mutta itse höyryn maku taas... erittäin miellyttävä. Se miksi jauhoin Pipesaucesta, johtuu siitä että maussa on mielestäni jotain samankaltaisuutta. Mustikka ei oikein tässäkään tavoita käyttäjää, samalla tavalla kuin se Pipesaucen pullosta aluksi tuli. Toisaalta tässä se mustikan häivähdys ei kuitenkaan katoa. Maku on jokseenkin hunajainen, eikä niinkään vaniljan makuinen. Kuitenkin esim. Shire malt on selkeästi makeampi. Vaikea sanoa, miten rommi uuttoaineena eroaa whiskystä, koska en ole muita nesteitä päässyt maistamaan, mutta tämän nesteen perusteella tulen muitakin kokeilemaan. Kokonaisuus on kuitenkin erittäin pehmeä yhdistelmä piipputupakkaa, häivähdys mustikkaa ja jokseenkin hunajaista aromia. Toisinaan maku kuitenkin saattaa muuttua hieman vahamaiseksi, sellaiseksi jolle se kova hunaja tuoksuu. En oikein ole löytänyt syytä miksi hunaja korostuu toisinaan, sillä se saattaa suraavalla imulla olla taas miedontunut. Jos vertaa HOL:in nesteisiin jotka ovat myös tupakasta uutettuja, niin karstaaminen ei ole lähelläkään samaa luokkaa. Sanoisin että tämä karstottaa vastuksia siinä missä muutkin nesteet, eli ei mikään ongelmaneste.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 12. #12
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Ajattelin pohdiskella hieman yleisesti tupakkanesteitä. Taitaa meille kaikille olla selvää, että eihän ne samalle maistu kuin poltettu tupakka. Palavaa tupakkaa nyt on vain aika hankala emuloida polttamatta mitään. Itsehän en aluksi edes ymmärtänyt tupakkanesteitä, valikoimissa hirveä läjä kaikkia uusia makuvaihtoehtoja ja silti moni haluaa pysyä siinä mallun maussa? Myönnetään sen verran että kyllähän se tupakka toisinaan oli jopa erittäin hyvää, mutta siltikin ajatus jostain kanelipullasta tuntui houkuttelevammalta. No nyt kun noita leivonnaisia ja makeisia on maistettu ihan tarpeeksi, olen jotenkin päätynyt tupakkanesteisiin. Olen jotenkin kulkenut väärinpäin tätä rataa. Sen verran vielä että aika montaa tupakkamerkkia on tullut maistettua aikanaan ja ainakaan suomessa myytävissä merkeissä ei mitään kovin suurta eroa mauissa loppujen lopuksi ole. Sen sijaan tupakka nesteissä on ihan mielettömiä eroavaisuuksia. Ja kuitenkaan mikään niistä ei maistu tupakalla, siis poltetulle sellaiselle.

  Tein jopa pienen uhrauksen ja kaivoin äsken kaapista yhden röökin ja kävin tekemässä pienen tutkimuksen. Yksikään neste mitä olen maistanut, ei pääse lähellekkään sitä makua. Voi ola että kun tarpeeksi pitkään on ollut polttamatta, niin jotkut nesteet vastaavat muistoa tupakan mausta. Vaikkakin se muisto on täysin vääristynyt. Sen huomaa aika hyvin kun on tarpeeksi pitkään polttamatta ja maistaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sitä tupakkaa. Ei se ihan sitä muistoa vastaa.

  Tupakkamaut on siis hieman häiritseviä, eipä ne oikein mihinkään muuhunkaan kategoriaan toisaalta kuulu. Ja jotkut niistä on vielä tehty tupakasta uuttamalla, joten jos ne ei ole tupakkamakuja niin sitten ei mitkään. Kuten sanottu niin makuerot on suuria. Yksi maistuu ihan tuhkakupille, toinen maistuu kuin suussa olisi sikari, kolmas maistuu maltaalle ja niin edespäin. Sitten kun sekaan laitetaan marjoja, hedelmiä ja mausteita, niin alkaa olemaan valinnan varaa. Itse en ole esimerkiksi yhtäkään ryynästä kokeillut, en tiedä pitäisikö.


  Verrataanpa vaikka vanilla custard makuja, erot niissä on todella pieniä. Jos ensimmäinen etoo, varmaan kannattaa unohtaa loputkin. Jos ensimmäien tupakkaneste etoo, ei voi oikein johtopäätöksiä vetää.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 13. #13
  Höyrypää Kprs's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  501
  Jos tupakkamakuihin olet siirtynyt, niin suosittelen kyllä ryynäsiäkin kokeilemaan. Itse pidän Tpa:n RY4 Doublesta.

   
   
 14. #14
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Kprs Näytä viesti
  Jos tupakkamakuihin olet siirtynyt, niin suosittelen kyllä ryynäsiäkin kokeilemaan. Itse pidän Tpa:n RY4 Doublesta.
  Jotenkin alitajuntaisesti olen pitänyt noita Ryynäsiä hieman huonolaatuisina tupakkanesteinä. Jotenkin olen yhdistänyt ne noihin starttipakettien nesteisiin ja Dekangiin.
  Kyllä kai sitä pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja testata noitakin. Viimeistään siinä vaiheessa kun saan aikaiseksi tilattua kunnollista niksapohjaa, niin vois jonkun DIrYynäsen testata.
  Seuraavaksi pitäisi kuitenkin kirjailla mietteitä jostain muusta kuin tupakkanesteestä, alkaa olemaan aika tupakkapainoitteinen toi setti.

  Steam Saucen nesteistä saisi kyllä nopeasti tehtyä lyhyet ja ytimekkään yhteenvedot, mutta koska niitä ei enään taida mistään oikein saada (ja hyvä niin), niin ei oikein palvele ketään.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 15. #15
  Mahtava ketju (Y)


  Laitteena toimii Vamo v5 + Rocket v1.

   
   
 16. #16
  Höyrypää Kprs's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  501
  Ryynäsissä on vielä sekin hauska juttu, että jokainen niistä maistuu aivan erilaiselle

   
   
 17. #17
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Kprs Näytä viesti
  Ryynäsissä on vielä sekin hauska juttu, että jokainen niistä maistuu aivan erilaiselle
  No niinpä tietysti. Eihän se vielä riitä, että kaikki röökinesteet poikeeaa toisistaan aika rankasti, mutta että vielä Ryynästen seassakin samanlaista hajontaa.
  No mutta tämä vähän niinkuin korostaa tuota mitä aiemmin sanoin. Luulisi tupakkanesteistäkin löytyvän jokaiselle jotakin.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 18. #18
  Höyrykone AnttiE's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Jyväskylä, aika-ajoin Tampere
  Viestit
  3,768
  Tällee kun tupakkanesteisiin olet "siirtynyt" nii olisko heittää jotai "helposti lähestyttävää" nestettä? Haluis jonku hyvän tupakka nesteen mutta kun ei löydä. Tiivarina olis huippu löytää, mutta ei löydä tai en osaa etsiä!

   
   
 19. #19
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Lainaus Alkuperäinen postaaja AnttiE Näytä viesti
  Tällee kun tupakkanesteisiin olet "siirtynyt" nii olisko heittää jotai "helposti lähestyttävää" nestettä? Haluis jonku hyvän tupakka nesteen mutta kun ei löydä. Tiivarina olis huippu löytää, mutta ei löydä tai en osaa etsiä!
  En ole vielä päässyt DIY nesteiden maailmaan, joten tohon tiivarihommaan en osaa sanoa, muuta kuin että ensimmäisenä listoilla itsellä on WVS:n Ahen ensimmäinen tupakkimaku ja myös varmaan Defun ryynänen tulee testattua.

  Helposti lähestyttävä on ehkä vähän subjektiivinen juttu. Mun ekat tupakkamaut oli Pipe Saucen nesteitä ja niistä on kyllä moni tykännyt. Shire Malt on oma lemppari, mutta moni vannoo Long Bottom leafin nimeen, vaikka ei niissä nyt niin mullistavaa eroa ole. Isoisänyskänlääke on niistä se vaikeiten lähestyttävä. Noi mitä olen tänne arvostellut, on ehkä Blackbirdiä lukuunottamatta ihan suht helposti lähestyttäviä, mikään ei ole mikään tuhkakuppi, tai sikaripommi. Tupakka nesteet ei oikein mitkään ole kauhean raikkaita nesteitä, eli ne on enemmän sitä tummempaa tavaraa. Kannattaa ehkä kokeilla kuitenkin noita Pipe Saucen nesteitä, jos et jo ole kokeillut, ne on kuitenkin aika halpoja.
  -Gerstensaft über alles!

   
   
 20. #20
  Höyrykone AnttiE's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Jyväskylä, aika-ajoin Tampere
  Viestit
  3,768
  Lainaus Alkuperäinen postaaja WonderC Näytä viesti
  En ole vielä päässyt DIY nesteiden maailmaan, joten tohon tiivarihommaan en osaa sanoa, muuta kuin että ensimmäisenä listoilla itsellä on WVS:n Ahen ensimmäinen tupakkimaku ja myös varmaan Defun ryynänen tulee testattua.

  Helposti lähestyttävä on ehkä vähän subjektiivinen juttu. Mun ekat tupakkamaut oli Pipe Saucen nesteitä ja niistä on kyllä moni tykännyt. Shire Malt on oma lemppari, mutta moni vannoo Long Bottom leafin nimeen, vaikka ei niissä nyt niin mullistavaa eroa ole. Isoisänyskänlääke on niistä se vaikeiten lähestyttävä. Noi mitä olen tänne arvostellut, on ehkä Blackbirdiä lukuunottamatta ihan suht helposti lähestyttäviä, mikään ei ole mikään tuhkakuppi, tai sikaripommi. Tupakka nesteet ei oikein mitkään ole kauhean raikkaita nesteitä, eli ne on enemmän sitä tummempaa tavaraa. Kannattaa ehkä kokeilla kuitenkin noita Pipe Saucen nesteitä, jos et jo ole kokeillut, ne on kuitenkin aika halpoja.
  Kato oommää jokseenki fiksu! Aattelin yhen pipe saucen laittaa seuraavista päivärahoista kokeiluun!

   
   
Sivu 1 / 4 1234 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Tämän aiheen tunnukset (tag)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •