T-Tip (Stainless Steel)

Valmistaja: SuperTManufacturing
Ostopaikka: http://www.supertmanufacturing.com/
Hinta ostohetkellä: 14.70€ / kpl
Malli: DSE-801 ja Joye510/DSE-901

T-Tip on SuperTManufacturing:n valmistama sähkötupakan patruunan kokonaan korvaava osa jossa ei ole lainkaan nestesäiliötä. T-Tip on siis tarkoitettu ainoastaan suoratiputusta käyttäville. Suoratiputus tarkoittaa nesteen lisäämistä suoraan atomisoijaan patruunan täytön sijaan. T-Tip:n läpi menee esteetön reikä joten nesteen tiputtaminen atomisoijaan onnistuu suoraan sen läpi. Itse olen odottanut jo pitempään tällaista tuotetta sillä itse käytän lähes poikkeuksetta suoratiputusta. Postikuluja kahdelle T-Tip:lle tuli vain noin 2 euroa ja toimitus Amerikasta tuli ripeästi, n. kahdessa viikossa.

Arvostelemani ruostumattomasta teräksestä valmistetut T-Tipit ovat uutta versiota jossa läpi menevä reikä on hieman isompi kuin ensimmäisissä, messingistä valmistetuissa erissä. Isommalla reiällä varustettuja malleja tulee myöhemmin saamaan myös messinkisenä. Hankin DSE-801 atomisoijaan sopivan version sekä Joye510 atomisoijaan sopivan version. 510-versio sopii myös DSE-901 atomisoijaan. 801-versio (19.3mm) on kuvissa lyhyempi T-Tip. 801 atomisoija on itsessään niin pitkä että patruunan voi pitää näinkin lyhyenä. 510-malli (28mm) on huomattavasti pitempi sillä muuten helposti kuumeneva atomisoija olisi aivan suussa kiinni.

T-Tipissä ei juuri turhia yksityiskohtia ole mutta asennettuna se näyttää todella tyylikkäältä varsinkin metallinvärisessä atomisoijassa. Pinnassa on vain muutama hillitty muotoilu ja liitokseen ei juuri huomattavaa pykälää jää. Atomisoijan sisälle menevässä osassa on kumirengas joka varmistaa tiiviin ja tukevan liitoksen. 801-versio napsahtaa atomisoijaan mukavan helposti mutta 510-versiota joutuu kovinkin kääntelemään ja pyörittelemään jotta sen saa asettumaan paikoilleen. Kerran jouduin jopa turvautumaan pihteihin kun kapistus ei atomisoijasta halunnut irrota. Valmistaja kertoi että hän tilaa tiivisteenä käytettäviä O-renkaita kahdelta valmistajalta ja toiset ovat tiukempia kuin toiset. Postissa pitäisi pian saapua löysempiä versioita joten kai tämäkin ongelma sitten korjaantuu.

Koska T-Tip on muotoilultaan vain symmetrinen putki, ei sitä tarvitse koskaan asetella e-savukkeen manuaalinapin kanssa samaan linjaan. Huulilla kylmä metalli tuntuu ensin hieman epämukavalta mutta muutaman imaisun jälkeen metalli lämpenee sen verran ettei asia enää ole häiritsevä. Lienee kai sanomattakin selvää että ilma kulkee T-Tip:n ison, esteettömän reiän läpi helpommin kuin perinteisessä patruunassa eikä mitään ylimääräistä suhinaa synny kuten joillain peruspatruunoilla. Ero ei mikään dramaattinen kuitenkaan ole. Se kaikkein tärkein eli suoratiputus T-Tip:n läpi onnistuu mutta tippojen kanssa saa olla todella tarkkana etteivät ne jää suuaukolle tai valumaan sisäreunoille. Kun näin käy, ensimmäisellä imaisulla saa suuhunsa roiskeen e-nestettä. Vaikka aukko onkin suurempi kuin ensimmäisissä erissä, tuntuu kummalta että reikää ei porattu vielä väljemmäksi koska siihen selvästi olisi ollut varaa, seinämä on nimittäin 801-versiossa edelleen hieman vajaa 3 milliä paksu ja 510-versiossakin yli 2mm. Kotikäytössä tämä ei ole hirveän iso ongelma mutta esimerkiksi kävellen tiputtaessa voisi tulla vaikeuksia.

Käytin T-Tip:ä lähes pelkästään modien kanssa. Vasta tavallisessa Joye510 e-savukkeessa metallin painon huomaa. 510:stä tulee selvästi takapainoinen eikä se pysy yhtä hyvin kädessä kuin perinteisen muovipatruunan kanssa. En siis välttämättä perinteiseen sähkötupakkaan T-Tip:ä suosittele.

Yksinkertaisen nerokas kapistus joka tapauksessa. Jos tiputusaukko olisi hiemän leveämpi niin tämä olisi mielestäni täydellinen lisähankinta kaikille suurehkon modin omistaville suoratiputtajille.

Kokonaisarvosana: 9 / 10