Sivu 1 / 19 1234511 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 369

Aihe: Salatut Höyryt by Beenari

 1. #1
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591

  Salatut Höyryt by Beenari

  No niin rajoitukset poistuivat ja saan aloittaa oman ketjun. Joten kirjoittelen tänne lähinnä aloittelevan höyryttelijän näkökulmasta. Olkoon vaikka varoittavana esimerkkinä muille aloitteleville, tai sitten kannustimena, ihan miten vaan.

  Alkuun nyt sitten vaikka lyhyt esittely uudestaan. Varsinaisen esittelyn tein tuonne Tuore höyryttelijä esittäytyy ketjuun, mutta en sitä tänne yksi-yhteen kopioi.

  Siis 45v äijä täällä pörisee, ammatikseen ajaa linja-autoa HSL-alueella ja pyrkii vimmatusti eroon kolmenkymmenen vuoden pinttyneestä tavasta.

  Ensikosketus sähkötupakkaan tuli Vuosaaren Metro-kioskista. Sieltä hommasin hetken mielijohteesta Smooker merkkisen sähkötupakan. Paketista löytyi USB-laturi, valkoinen automaattiakku ja kaksi ruskeata pilkullista imupäätä jossa nikotiininesteen piti majaillla. Ulkomuoto ja koko oli lähes yks-yhteen analogisen kanssa. Pikainen lataus tietokoneesta ja ei kun kokeilemaan. Imaisu sai sen valkoisen akun päähän syttymään punaisen ledin joka imitoi hehkullaan palavaa tupakkaa. Maku? No ei paha, mutta en sitä kyllä kauheasti ylistäisikään. Menee ihan mukavasti korvikkeena silloin kun analogista ei ole saatavilla. Ja sen karton kesto oli aikas minimaalista.

  12072014305.jpg

  Eli tuommoinen häksätin. Koko olisi kyllä äärettömän kätevä jos vain tuo karto olisi täytettävää mallia. En tiedä pitäisikö tuota katoksi edes kutsua. Jos ei niin vilpitön anteeksipyyntöni kaikille kartojen ystäville.

  Myöhemmin sitten armas vaimoni kertoili tarinaa työkaveristaan joka oli päässyt analogisista röökeistä eroon jollakin Puffilta ostetulta ihmevekottimella. No yhdessä tutkailimme sitten ko. puljun nettisivuja ja päätimme että otetaan yksi laite ikäänkuin kokeiluun. Vajaalla kolmellakympillä tupsahti postiluukusta paketti jonka uumenista löytyi USB-laturi, 2 clearoa ja neitimäisesti bling-bling koristeltu eGo akku. Ja olipa paketissa vielä mukana 10ml jotakin nestettäkin, että pääsee akun latauksen jälkeen kokeilemaan tätä suurta ihmetystä. Pullon kyljestä tavailimme tekstit TJuice ja Mentice.

  Akun latautuessa lueskelimme käyttöohjeet läpi ja niiden avustuksella saimme clearon täytettyä. Ja eikun kokeilemaan. Meistä kahdesta vaimo armas tykkää enempi noista mentholi-savukkeista kun itse polttelin Camelia. No höyryä laite toi jo ihan toiseen malliin kun tuo aiemmin mainittu smooker, ja maku oli hyvin hyvin mentholinen. Vaimo tykkäsi kovastikin, itse taas pidin makua liian mentholisena. Vastaa analogipuolella lähinnä Marlboro Ice Blast.

  Tästä rohkaistuneena tilattiin sitten minullekin oma aloituspakkaus. Koitettiin valita semmoinen vähän vähemmän neitimäinen ulkonäkö ja nesteeksi sitten semmoinen tupakkamaku. Jokin ihme aivopieru sai sitten täyttämään sen clearon vain puolilleen, ennen ensikokeilua. Ja hyvä niin, tupakkamaku oli hyvin tunkkainen, lähinnä vastaavan kokemuksen saa kun nuuhkii sentin etäisyydeltä täysinäistä tuhkakuppia. Ei prkl poltan mielummin Camelia, kun höyryttelen tuota. Pieni einsteini sitten jossakin olkapään seutuvilla kuiskutteli korvaan että sekoita nuo nesteet keskenään. Sanoista tekoihin ja clearo täyteen Menticellä, voimakas ravistus ja muutama koeimaisu. No niin nyt alkaa lyyti kirjoittaa! Tätähän jo imeskelee ihan mielellään.

  Ainoa mikä tuosta enää puuttuu on nikotiini. Tuo korvaa analogisesta röökistä sen polttamisen tavan, maku jopa yllyttää höyryttelemään, mutta nikotiinin vieroitusoireisiin tuo ei auta. No viikko mentiin sitten Nicotinell-purukumien avustuksella, kunnes leukakipu ja jatkuva piereskely alkoi ottamaan kupoliin niin paljon että helpotusta haettiin taas Cameliaskista.

  Kaksi kokeilua ja kumpikin päättyi tappioon :-( No ei minua noin pienellä nujerreta, taistelu jatkuu.....

  Ja vaikka nyt vähän lyttäsin kummatkin vehkeet niin suuret kiitokset täytyy antaa tuollle Vuosaaren metrokiskan myyjälle joka sai minut innostumaan kokeilemaan. Hinta ei ollut paha, mutta Puffin parinkympin hinta ensikokeiluksi liikaa. Ja Puffille erityiset kiitokset tilausten nopeasta toimituksesta. Saitte minusta kertalaakista vakioasiakkaan. :-)
  Viimeksi muokannut Beenari; 14.04.16 kello 22:42.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 2. #2
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Jatketaanpas tarinaa eteenpäin, jotta päästään lähemmäksi nykypäivää.

  Nuo parit kokeilut olivat kuitenkin kannustavia, tässä saattaisi olla sitä jotakin... Ja ei kun ravokkaasti Googlea härnäämään. Ja johan alkoi kauppoja löytymään, kun vain keksi sen oikean hakusanan. Itseäni kun pidän ihan perinteisenä jäyhänä suomalaisena, niin se tilaaminen ulkomaisesta nettikaupasta arvelutti. Mikä näistä kaupoista on luotettava ja mikä on huijari? Noh linkkejä selailemalla törmäsin ulkomaiseen kauppaan, jonka sivut olivat lähes virheetöntä Suomen kieltä. Ei siis mikään google-kääntäjän tökerö käännösyritelmä, vaan ihan ehtaa härmän kieltä. Kovan pohdinnan jälkeen päätin riskeerata taas parikymppiä ja muutaman putelin tilata.

  Samaan aikaan tuli sitä analogista vedettyä askin työpäivässä, toinen kotona ja jos olutta oli kotona niin niin pari askia vielä lisää. Hätävarana oli vielä ihan sätkäkamppeetkin olemassa. Se Finnvapen tilaus unohtui lähes samantien, johtuen vissiin tilaushetken voimakkaasta humalatilasta. Yllätys oli suuri kun posti kantoi pienen pullean kirjekuoren kotiin jostakin kaukaisesta maasta palmujen alta. Kuorta avatessa muistui mieleen hataria muistikuvia internetin ihmeellisessä maailmassa tekemistäni seikkailuista. Kuoresta tupsahti kolme pientä pullollista nestettä joissa jokaisessa merkintä 24mg/ml. Makuina mm. Liqua Vanilla, FV Vihreä Mallu ja joku ns. tupakkamaku. No eGo testisetin clearo kuumavesihanan alla tyhjäksi ja puhtaaksi, uutta ihmelientä sisään ja eikun driptippiä ääntä kohden. Ekat henkoset ei maistunut millekkään ja höyryä tuli juuri ja juuri sen verran, että kehtasi höyryksi kutsua. Taisi clearon langat olla märkiä vesipesun jäljiltä. Testipaketin mukana tullut varaclearo pois muoveistaan ja kokeillaan sillä. Uusi yritys tuotti jo huomattavasti tymäkämmän höyryn jossa oli aivan perkeleellinen vanilijan maku. Tätähän jo höyryttelisi ihan mielellään. Ja niin tuli höyryteltyäkin.

  Ensimmäinen merkittävä havainto tuosta nesteestä, maun lisäksi, oli se että aivan varkain ja huomaamatta kahden analogisen tupakan väli kasvoi ja kasvoi. Toisena päivänä höyrytellessä, tai no illalla jos ihan tarkkoja ollaan, tuli poltettua analoginen töistä kotiuduttua ja seuraava vasta juuri ennen nukkumaan menoa. Siis jumankavitaatio!!! Tämä ketjupolttaja tervakeuhko on ollut ilman röökiä viitisen tuntia jonkun sinisellä ledillä varustetun häksättimen kanssa!! Tämä saattaisi siis ihan aikuisen oikeasti toimia.

  Makuvalikoima vaan on vähän suppean oloinen johtuen omasta varauksellisuudestani nettikauppiaita kohtaan. Finvapen eka toimitus tuli kotiin asti, vaikka vähän viipyikin matkalla. Entäs jos tämä on kuin se narkkien ensimmäinen-annos-ilmaiseksi vedätys? Kun eka tilaus tulee nätisti niin uhri sitten huumassa tilaa litkuja ja vehkeitä satasilla, jonka jälkeen rahat saatuaan kauppias katoaa kuin se kuuluisa suolen kaasumainen tuotos sinne hiekkaiseen Afrikan kolkkaan? Tähänkin mieltä askarruttavaan kysymykseen löytyi vastaus pienen mutkan kautta. Jossakin vaiheessa olin omalle koneelleni ladannut pienen mutta sitäkin mielenkinntoisemman opuksen nimeltään Höyryttelijän käsikirja. Sen kansilehdestä löytyi erinomainen internet-osoite joka johdatti tänne foorumille. Ja tätä foorumia on sitten tullut luettua etuperin ja takaperin, välillä jopa ihan sivuttainkin. Mikäli kerran Finnvape ihan itse ottaa täällä osaa keskusteluun, niin tuskin tekee ohareita. Eikun uutta pakettia tilaamaan. Muuta vikaa ei ole kun toimituksen kesto, mutta siitä ei voi Finnvapea syyttää millään lailla.

  Alkukesästä tuli sitten laitettua koko tahdonvoima sekä eGo vempeleet tositestiin: lähdin töihin pelkästään täyteen ladattu eGo taskussa. Edes tulitikkuja saatikka kaasusytytintä ottanut mukaan, niin varma olin siitä että höyrynvoimalla mennään. Ja niin väärässä. Kaikki ne jotka tätä armaan kotimaamme kolkkia tuntevat, niin tietänevät täällä isolla kirkonkylällä sijaitsevan paikan nimeltään Rautatientori. Se on se kaikkien linja-auton kujettajien Armageddon - oikea Danten Helvetti! Ennen kaikkea sieltä pois pääsy nakertaa rauhallisenkin kaverin hermoja rotan lailla. Ja linjan toisessa päässä sitten jyskyttää se armoton tieto, että aikatulun mukaan sinne on ajettava takaisinkin, uudestaan ja uudestaan. No neljännellä, ja tämän töpäivän viimeisellä, kerralla sitten reippaasti rappuset ylös lippuhalliin ja kiskalle ostamaan Camelia. Ja ulos vetämään muutama analoginen ihan putkeen. No laantuihan se v***tus ja kiristyneet hermotkin vähän löysääntyi. Toisaalta tilalle tuli uusi v***tus, miksi minä ostin sen Camelin? Ehkä päässäni ei ihan kaikki rattaat ole vielä oikeassa asennossa, kun siihen rankkaan v***tukseen ei auta kuin oikea rööki? Työpäivän jälkeen kotiin hakkaamaan päätä seinään, josko ne rattaat siellä hypähtäisi oikeaan asentoon...

  Oikeasti tuosta testistä jäi todella positiivinen vaikutelma. Lähes koko työpäivä meni höyryn voimalla. Höyrykkeen voi ottaa esille vaikka päättärille jäisi aikaa vain minuutti. Silti siinä ehtii vetää ne muutamat savut ja sen jälkeen laite taas taskuun. Analogisen kanssa minuutissa saa kanssa muttaman henkosen, mutta yli puolet joutuu heittämään poois. Ja kun ne analogiset sitten maksaa muutaman kymmenen senttia kipale, niin hirvittä heitellä rahaa kadulle. Ja toinen positiivinen asia oli se että sinne päättärille ei ollutkaan niin kiire ajaa: mitä enemmän jää aikaa, sitä enemmän aivot kolkuttelee sitä vanhaa tapaa kaivaa rypistynyt aski taskusta.... Asiakkat varmaankin tykkäävät kun kuljettaja ajaa liikoja kiirehtimättä. Ja sitten se tajunnan räjäyttänyt huomio: tuo Camel-aski kesti minulla kaksi päivää!!! Sitä ei ole koskaan tapahtunut kolmekymmenvuotisen tupakkaurani aikana. Ei koskaan.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 3. #3
  Höyrypää Poppamies's Avatar

  Liittynyt
  02/2014
  Sijainti
  Keski-Suomi
  Viestit
  733
  Toinen kauppa,mistä saa hyvää palvelua ihan suomeksi,jos haluaa on Euroopan johtava e-neste ja laitekauppa - eCigWizard.com Hyvä kauppa,oon itelleni ja emännälle tilaillu yli 10 kertaa tuolta nesteitä. Löytyy kaupan oma topic täältä kanssa. Ja on täällä foorumilla muitakin kauppiaita,keneltä saa nikotiinillisia nesteitä. Kannattaa tilata reilusti niitä nesteitä ja eri makuja,ettei tarvii sen takia mennä kioskille ostamaan sitä Camelia.

   
   
 4. #4
  Viikko kohta kasassa. Hienoa, höyryten vaan, mutta ilman mailan puristamista asiassa. Tavoite täyttyy kun on sitkeä, mutta polku sinne on jokaisella erilainen. Aloitin itse maaliskuussa samanlaisella kioskivehkeellä kuin sinä Komppaan aiempaa. Makuja kunnolla kaappiin, ettei lopu. Foorumin etusivulta alennuskoodit noihin kauppoihin. Sähkökään ei saa loppua koskaan. Niissä nykybusseissa ei vissiin 12V virranantoa ole kuskin käsillä ??

   
   
 5. #5
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Twisted Näytä viesti
  Sähkökään ei saa loppua koskaan. Niissä nykybusseissa ei vissiin 12V virranantoa ole kuskin käsillä ??
  Lähes kaikissa on 24V tupakansytytinliitäntä ja osassa on semmoinen pienempi liitin 12V. Tuommoisen normaalin tupakinsytytinpistokkeen saa varmasti tuohon pienempään reikään tungettua sopivaksi katsomallaan määrää voimakeinoja käyttäen semmoiseksi semi-kiinteäksi asennukseksi ;-) Useimmat autoon tarkoitetut USB-laturit perustuu todennäköisesti LM7805 regulaattoripiiriin, joka syö nikottelematta jännitettä 30V:iin saakka. Ainakin kaikki ne mitä minä olen parin viime vuosikymmenen aikana kokeillut. Yhdestäkään en ole saanut sinistä toimintasavua pihalle 24V syötöllä.

  Ja joo tuommoinen 12-24V --> USB kikkare on mukana eGo laturin kanssa. Aina.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 6. #6
  Sitten kun harkitset kalustopäivitystä: Löytyy Ego-tikku tyyppisiä joissa on latausliitin persiissä tai kyljessä. Ei tarvii atopään kanssa räpläillä ladatessa. On myös passthrough-toiminne (ei sillä että sitä voisi käyttää kun asiakkaita kyydissä).

   
   
 7. #7
  Onpa niin tutun kuuloista "alkutaistelua" ja myöskin sitä ihmetystä, kuinka helppoa se sittenkin on kun alkuun pääsee.

  Hyvällä alulla olet.

   
   
 8. #8
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Jatketaan pörinää.

  Muutama takaisku koettu tuossa matkan varrella. Hyvin alkanut höyryttely koki pahimman takaiskun, kun lipesi höyrystin kädestä varikon pihalla ja clearo särkyi. Ja kyseisessä clearossa oli sitten viimeiset omat naminesteet. Meinasi tulla tippa linssiin sitä lätäkköä katsellessa. Tunnin sitten jaksoi tehdä töitä kokonaan ilman, kunnes sitten meni hermo ja Cameliaskista kolme käärylettä ihan putkeen. Illalla kotiinpäästyäni sain testattua että eGo akku selvisi hengissä. Uusi clearo ja jäljellä olevista nesteistä jokin seos sisään ja imeskelemään. Samalla sitten luomaan uutta banneria, kun entinen ei enää pitänyt paikkaansa. No ettehän te sitä olisi tienneet, mutta alhaisin petos on mielestäni itsepetos. Se banneri on kuitenkin minua itseäni varten!!

  Se mikä ei tapa, vahvistaa luonnetta. Verkkokaupat esiin ja nestetäydennystä kehiin. No lapasestahan se sitten lähti ja komeasti lähtikin! Satanen katosi pankkitililtä jonnekkin intenetin ihmeelliseen maailmaan. Vaikka tässä piti vielä jokunen viikko sniiduilla rahojen kanssa, jotta saa mahdollisimman ison matkakassan mukaan Berliiniin. Toki itselleni ja puolisolleni perustelin asian että muutoin menee kahdeksankymppiä viikossa röökiin, satasen sijoituksella saattaa sada jopa parinsadan säästön aikaiseksi. Ja sillä parilla satasella saa Berliinissä meidän vakkarioluttuvasta hankittua parikin kertaa jumalattoman hyvän kohmelon seuraavaksi aamuksi ;-)

  Ensimmäisenä läpsähti ostokoriin kaulanauha. Ei muuten enää tipahda. Sen jälkeen olikin aika katsella muuta tarvittavaa, kuten nesteitä. Harmi kun joutuu nuo niksalliset tilaamaan ulkomailta. Mielelläni kantaisin rahani kotimaiselle yrittäjälle. No niksattomat nesteet Puffilta ja niksalliset Finnvapelta. Sitten vain pihalle odottelemaan mielenvikainen ilme kasvoilla, hullun kiilto silmissä ja kuola valuen postinkantajaa....

  On muuten tässä viikkojen kuluessa sitten koettu semmoinenkin ihme, että nykyään ei edes kaipaa sen aamukahvin kanssa sitä analogista pötkylää. Yksi tupakan ja muun nautintoaineen pyhä liitto katkaistu. Samoin aamulla herätessä ei ole enää niin tukkoinen olo kuin aikaisemmin. Jotakin positiivista kehitystä on siis havaittavissa, eikä se ainakaan motivaatiota vähennä. Samoin olen huomannut, verrattuna aikaisempiin kertoihin, niin pinnaa ei kiristä. Aikaisempien tupakkilakkojen aikaan olen ollut kuin perseeseen ammuttu karhu. Ja aikaisemmin on kyseessä aina ollut tupakkalakko, ei lopettaminen. Kaikkihan tietää että lakko alkaa jonakin tiettynä päivänä ja myös päättyy jonakin toisena päivänä. Joten mikäli haluat päästä tupakasta eroon älä tee lakkoa vaan lopeta polttaminen.

  Silloin tällöin tulee vielä varastettua vaimon askista yksi analoginen syöpäkääryle, mutta omaa röökiaskia en ole ostanut kohta kahteen viikkoon. Siis jumankavitaatio, kaksi askia päivässä on vaihtunut yhteen tai kahteen kappaleeseen päivässä. Lisäksi vielä pari kolme miliä höyrynestettä. Ja enemmän on niitä päiviä takana jolloin ei ole tullut poltettua ainuttakaan analogista. Sotaa ei ole vielä voitettu, mutta aion taistella katkeraan loppuun saakka.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 9. #9
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Tämän viestin voisi melkein aloittaa kuuluisilla sanoilla "Rakas päiväkirja, tänään...".

  Niin mitä? Tässä välissä on vaihdettu asuinpaikkaakin ja muuttokuormakin purettu paikoilleensa. Viimeisen tilpehöörilootan pohjalta sitten löytyi valko-oranssi pötkylä. Voihan rähmä, se Vuosaaresta hankittu ensimmäinen sähkötupakka kikotin on vielä tallessa. Laturikin löytyi samasta laatikosta. "Filtteri" irti ja akku laturiin. Ei nouse sinistä savua eikä sulakkeet pauku. Ilmeisesti akku on hengissä parin kuukauden vir(r)attomana olostaan huolimatta.

  Kädessä sitten sitä irtonaista "filtteriä" pyöritellessäni se näytti jotenkin tutulta... Kulmasta vähän se oranssi teippi hieman repsotti, joten reilu kiskaisu ja minulla on kädessä 40mm pitkä teräksinen sylinteri jonka pohjassa on kuparin värinen kierrosa. Hmmm jossakin olen tämmöisen nähnyt, mutta missä? No Puffilassa tietenkin. Minullahan on kädessä ihka ehta kartomisaattori...... Salamannopea kokeilu ja kyllä, tuo kampe kiertyy nätisti eGo akun nokkaan. Pikkumeisselisarjan sopivalla välineellä se valkoinen kumitutti irti ja ihmettelemään. Sisustakin näyttää samalta kuin täältä löytyvistä kuvista. Eikun omaa nami-nami nestettä tippapullosta sisään, odotellaan hetki nesteen imeytymistä ja malttamattomana varovainen imaisu samalla eGon nappia painaen ja suloisen vanilijaisen makuinen höyry täyttää suuni. Tämähän toimii!

  On vaan tuo eGo pelkällä kartolla varustettuna hieman koomisen näköinen. Smookerin oman akun latauduttua karto siihen kiinni ja kokeilemaan. Toimii. Ihan älyttömän hienoa. Nyt meillä on varalaite. Ja eikun Puffilasta lajitelma erilaisia kartoja testiin. Samalla huomaan että Tervalakua on taas saatavana, otetaan sitäkin muutama pullo testiin.

  Tuo Smooker on sitten halkaisijaltaan hivenen pienempi kun normi kartot, mutta ei se käyttöä haittaa. Varalaitteeksihan tuo jo tuomittiin. Tai Bogen karton kanssa voisi varmaan sanoa kännimodiksi, sillä eihän tuota kehtaa julkisesti imeskellä kuin kolmen promillen kännissä...

  Ja tuo Tervalaku oli sitten se ensimmäinen kunnon pettymys höyryttelyurallani. Onhan siinä höyryssä etäisesti tervainen makuvivahde lakritsista nyt puhumattakaan. Siis höyryvalmis neste on kyseessä. Saisikohan sitä tymäkämmät maut jos vetelisi tuplamakua raakana ilman laimennusta?

  Nuo aloituspakettien mukana tulleet el-cheapo-no-name CE4 clearot olisi varmaankin jo aika päästää eläkkeelle, joten tilasin itselleni iClear 16:n testiin. Imuvastus oli hieman tiukka, mutta hyvin tuli höyryä ja oma ADVn makukin hieman parani. Toisaalta kun noita vanhoja clearoja sitten malttoi imeä samalla tavalla rauhallisesti oli efekti ihan sama. Eli siis tapani imeä, kuin pikkulapsi pillimehua, on ollut väärä. Noissa el-cheapo clearoissahan on löysä imuvastus, tai pitäisi varmaan sanoa että imuvastus on sama kuin 110mm viemäriröörillä Tuo iClear ei siis vakuuttanut, mutta pieni epäilys jäi kaihertamaan josko paranisi jollakin muulla kuin perus el-cheapo eGo akulla.

  Näitä pähkäiltyäni tulin sitten tilanneeksi vielä kokeeksi Vivi Nova minin. Toimi perus eGolla ihan samalla tavalla kuin tuo iClear, joten taitaa aika olla kypsä pieneen upgreidaukseen. Harmillisesti Puffilta ei tuntunut löytyvän sopivaa laitetta ja Finnvapekin oli kesälomalla, joten joutui tähyilemään ulkomaille. Ebnferron alelaarista sitten tärähti! Innokin iTaste vv/vw 3.0, sille vielä kaveriksi samaan pakettiin Kangerin T3s. Halpa hinta selittyi sillä ettei laitteen mukana tullut latauspiuhaa eikä käyttöohjeita. Laturinpiuhoja on kotona jos minkälaista, ja tosi mies lukee käyttöohjeet vasta sitten kun mikään muu ei auta;-)

  Laite latinkiin ja samalla Kanger täyteen ADV nestettä. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyy T3s:n tilavuuteen. Tännehän menee 3ml nestettä kun noihin perus CE4 clearoihin vaan 1,6ml - liki tuplamäärä. Tällähän pärjää kokonaisen työpäivän että heilahtaa. Se ensimmäinen imaisu kun akku oli latautunut..... ne pienen pienet makuatomit tanssivat ripaskaa Beethovenin sinfonian tahdissa kieleni päällä! Siis aivan tajunnan räjäyttävä makuelämys. Ja höyryä tuli niin paljon ettei nenäänsä pidemmälle nähnyt. Olisi pitänyt aikaisemmin älytä päivittää nuo aloituslaitteet paremmiksi! Siis euron kalliimpi tuo iTaste kuin eGo CE4+ aloituspakettini. No joo piuha maksaa ja clearot pitäää hommata, eli kaiken kaikkiaan reilun kympin kalliimpi setti, mutta tuo maku ja höyryn määrä....

  Samantien piti sitten kokeilla nuo kaksi muutakin clearoa ja molemmilla sama ripaska-sinfonia efekti. Vivi Nova hieman paksumpana ja sinisellä tankilla näyttää vähän röyhkeältä iTasten nokassa, iClear 16 solakkana vähän neitimäiseltä mutta tuo Kanger iTasten nokassa on aika äijän näköinen ilmestys ja siis kolme milliä nestettä kerralla. Lisäksi Kanger istuu tuohon napakasti: kun kierteet loppuu niin liike lakkaa, nuo kaksi muuta on vielä vähän kiristettävissä. Sekä ovat aivan järjettömän janoisia. Molemmat juovat nestettä kuin kameli Saharan keitaalla.

  Ensimmäinen työpäivä tuon kombon kanssa meni kuin 60-luvun hipillä kukkakedolla pöllypäissään Pink Floydin tahdissa tanssiessa, ja virtaakin akussa riitti juuri ja juuri. Virtanappiin syttyi keltainen valo kotiin päästyäni. Kaksi milliä meni nestettä 2ohmin atolla 4V jännitteellä. Taisin juuri löytää itselleni työkaverin. Kaulanauhaa tuohon vaan ei saa kiinni sitten kirveelläkään, joten pitänee tilata semmoinen kaulanauha jossa on semmoinen pussi.


  Tuo eGo siis jääköön varalaitteeksi ja se Smookerin viritys varalaitteen varalaitteksi. Pitänee vaan imaista nuo CE4 clearot loppuun ja nakata kuikkaa niillä, onhan ne hyvin palvelleet - kaikki 5kk!!!
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 10. #10
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Yippie-kai-yay, motherfucker! (John McClane) 2 viikkoa takana lähes kokonaan höyryn voimalla.

  Muutaman viikon aikana on posti-Kusti polkenut tänne selkä vääränä pulleita kirjekuoria. Ei ihan joka päivä mutta joka toinen ainakin. Nyt alkaa romua ja liemiä kerääntyä varastoon. Tahti alkoi olla sellainen että piti ihan istua alas ja tuumata hetkinen, mitä ihmettä olenkaan tekemässä.

  Jos kerran kirkas tavoite on päästä syöpäkääryleistä eroon ja sen avulla lopettaa köyhtyminen, niin ei asiaa paranna se että jokaisella säästetyllä eurolla hankitaan taloon höyrytarvikkeita yms. Itse kun tunnen itseni parhaiten, niin taitaa olla parempi lyödä suitset suuhun ennen kuin homma lähtee ihan lapasesta. Ja ilman itse itselleni asettamia rajoituksia tämä touhu lähtee lapasesta.

  Joten pakko yrittää pitää touhu köyhän miehen puuhasteluna ja noudattaa autoharrastuksessa käyttämääni periaatetta; KISS. Keep It Simple Stupid. Eli se ProVari jääköön kaupan hyllylle pölyttymään. Samoin SvöeMeston Kaiffari. Jos tuo T3S tarjoaa minulle sen nautinnon mitä haen, niin laitteiden hinnan erotuksella saa jo järjettämän kasan kaikenlaisia nesteitä höyryteltäväksi. Toki tuohon T3S:ään tarvitsee atoja uusia, mutta yhden atopaketin hinnalla saa jo kohtuu paljon kanthalia ja silicaa. Eikä tuo ainakaan YouTube videoiden perusteella vaikuta edes hankalalta puuhalta rakentaa omaa setuppia.

  Samoin tähän asti menty ihan valmiilla nesteillä. Oma ADV (Liqua vanilla + TJuice Mentice, 50/50) seos maksaa kaupasta riippuen 30-35 eukkoa @ 60ml. Kokkailemalla itse omat nesteet tuotakin hintaa saisi varmasti tiputettua reilusti. Ja siihenkin soppaan varmasti tulen oman soppakauhani iskemään. Kunhan vaan löydän hyvän niksanesteen jostakin. MixNMatch neste on halpa ja kehuja niittänyt mutta ne postikulut tuplaa nesteen hinnan... Ja nuukana miehenä se alkaa käymään luonnon päälle. Muutama muukin kauppa katseltu joissa hinnat ovat sitten taas toisin päin. Puteli tulee Suomeen kympillä mutta neste maksaa. Eli hinta on sama, hinnan koostumus vain eri.

  Ja tämmöisiin synkkiin aatoksiin minut lempeällä kädellä saatteli Mini Vivi Novan hankinta. Laite oli totaalinen pettymys. Ei tule höyryä ja maku jää jonnekin. Ei toiminut perus eGolla, millään setin atolla (1,8/2,4/2,8) eikä iTaste V3 laitteella millään asetuksilla. Kaikki voltit ja watit käyty läpi kaikilla kolmella atolla. No tuo 1,8 ohminen sentään jotenkin toimii. No eihän tuo hinnan kiroissa ollut (clearo, kolme eri atoa, kaksi muovista ja yksi metallien varaputki), karvan yli kympin. Pitäisikö tuon tuomat frustraatiot purkaa alasimen päällä kaasuttimen hienosäätövasaralla (á 5kg), vai panna pillit pussiin ja kirpparille myyntiin? Toisaalta tuli tuota sen verran katseltua, että voisi tuohonkin oman setupin vääntää helposti, eli laitetaan klaffilipaston pimeimpään nurkkan häpeämään.

  Itse asiassa kun tuota aton yläpäässä olevaa tiiviste jutskaa kun tarkemmin tutki, niin huomasin että se on ylhäältä päin maljamainen. Ja se ilmareikä on juurikin coilin ylpuolella. Hmmm saisikohan tuota käytettyä köyhän miehen dripperinä nestesekoilujen testaamiseen?

  Ja siis ainakin tällä hetkellä tuo Innokinin iTaste V3 on minulle se Game-Over laite. Tosin bongasin jostakin kaupasta tuommoisen Mini Lambon, ja arvatkaa syyhyääkö kädet? Vaimo armas kokeili tuota minun iTaste-T3s komboa ja alkoi vinkumaan itselleen samanlaista.... Jos vaikka vanha laite vaimolle ja tilaan itselleni tuon miniLambon. Jos se ei vakuuta, niin ainahan voi tilata itselleen uuden iTasten...ehkäpä jopa ihan VTR:n... Peskeles kun on kiero jätkä, savolaista verta kun suonissa virtaa ;-)

  Liitetään tähän vielä kuva Beenarin puuhanurkasta:
  IMG_0141.JPG
  Omat oikealla, vaimon vasemmalla.
  Viimeksi muokannut Beenari; 21.07.14 kello 13:45. Syy: Foto olisi kiva yllätys
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 11. #11
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Viikko on taas vierähtänyt. Koettelemuksia on matkan varrelle sattunut, mutta niistä on selvitty. Ei tarvinnut kuin ajatella kylmää olutta Berliiniläisen Bierstuben terassilla, niin jo kaikkosi röökin ostohalut kuin seinään. Minäkö addikti?

  Tänään on sitten kuluvan työvuorolistan viimeinen päivä ja seuraava työvuorolista on täynnä LOMAAA!!! Vaikka onkin kiva lomailla, niin aika vaarallista aikaa, ainakin minulle. Itsellenihän röökinpoltto on muodostunut tavaksi niihin hetkiin kun ei ole muuta tekemistä, tai saan yhden työvaiheen loppuun ja siirryn seuraavaan. Lomallahan ei ole kuin aikaa - tekemisellä täytetty loma ei ole loma ensinkään. Vielä selviää tuolla edellä mainitulla ajatusmetodilla. Neljä päivää tämän kijoittamisesta näihin aikoihin istutaan jo tukevasti Airbussin Recaron penkeillä nenä kohti teutonien maata.....

  Laitteiden puolesta alkaa olla tarvittava määrä romua laarissa, ja nesteitäkin on tuonne hieman kertynyt, joten niillä pärjää pitkälle. Reissun jälkeen täytynee aloittaa omat nestesekoilut. Onpahan vapaa-ajalle jotakin mielekästä puuhaa. Hommaa vain tuntuu vaikeuttavan drippailuatojen saatavuus. Siis onhan noita rebuildable juttuja olemassa, mutta semmoinen peruslaite kuten IkenVape IO6, eli muutama tippa vehkeeseen - maistelu - laitteen huuhtelu - kuivaus ja uutta nestettä muutama tippa jne. Ja kun itseni tunnen niin koitan pysyä mahdollisimman kauan mahdollsimman kaukana noista RDA/RBA vehkeistä. Iso ruma mies nysvää jonkin tikkuaskin kokoisen kiiltävän käikäleen kimpussa kaiket vapaa-ajat kokeillen mitä eksoottisempia coilivirityksiä..... EIIIIIII!!!!!! Ja eihän noita sitten voi enää käyttää eGo nokkahuilulla, vaan alkaa tontille valumaan ProVaria, G-Tubea, MISTeriä jne jne. Hienoa, säästetään tekemällä nesteet itse jotta voi sitten höyrytellä niitä useamman satasen laitteilla... Voisihan niitä nesteitä maistella vaikka parinkympin FT:ltä tilatulla kloonimodilla mutta luonto ei anna periksi moiselle. Varsinkin kun tulin lukeneeksi Generaden Vehjekset ketjun läpi ja näki minkä vaivan modaaja tekee oman modinsa eteen... ei se vaan yksin kertaiseti ei käy. Piste.

  Tuosta Generadesta tai siis G-Tubesta vielä: en ole edes ajatellut hankkivani mekaanista modia, ennemminkin on kiinnostanut kunnollinen Boximodi kuten Innokin VTR tai esmoken Wbox, mutta tuon em. viestiketjun lukeneena tunnen lähes vastustamatonta halua hankkia G-Tube ja siihen nokalle joko Kayfun tai MISTer tai Taifun. On se vaan puhuttelevan näköinen modi. KISS - KEEP IT SIMPLE STUPID. Täydellinen KISS modi. Mutta ei vielä, ehkä syssymmällä...
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 12. #12
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Kurkkaa puffilta 306 drippiato, ne on käteviä.

   
   
 13. #13
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Höh! Kuinkas nuo on jäänyt huomaamatta? Täytynee tilailla muutama testiin.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 14. #14
  Höyrykonkari vihu's Avatar

  Liittynyt
  11/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  208
  hyvää tekstiä
  Spoileri!   
   
 15. #15
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Taisinpa tuossa aikaisemmin teilata tuon Vivi Nova Minin syyttä suotta. Sattui semmoinen hassu juttu, että toinen tilaamani Kanger oli hieman susi jo syntyessään ja kun tuo iClear oli pesun jäljiltä kuivumassa, niin piti johonkin vehkeeseen saada sitten tuota kakkos ADV-nestettä höyryteltäväksi. Ainoa jäljellä oleva käikäle oli tuo Mini Nova jonka olin aikaisemmin tunkenut häpeämään paikkaan minne ei auriko paista. Kaivoinpa sen esille ja täytin nesteellä. Ja kas kummaa höyryä tuli ja makukin hiveli. Mitä ihmettä? Tämähän pitää tutkia.

  Ja sanoista tekoihin Vivi ja Kangeri pöydälle ja auki. Sisällä olevat nesteet takaisin pulloihin, Kangeriin uusi ato ja Viville kunnon pesu , kuivaus ja kuivapoltto. Molempiin taas nesteet sisälle mutta nyt ristiin eri nesteet. Ja testaamaan. Kakkos AVD Kangerilla maistuu valjulle. No ehkä uusi ato kaipaa vähän käyttöä. Vivin minillä sama vika kuin aiemminkin. Siis mitä vi***a? Volttisäädöillä ei saa makua paranemaan kummallakaan. Ja sitten sama rumba uusiksi ja kumpaankin taas toiset nesteet. Kangerilla ykkös AVD soittaa sinfoniaa kielen päällä ja Vivillä kakkos AVD maistuu namille. Vivissä 1,9ohm ja kangerissa 2ohm ja kummallakin maku ja höyry paranee tuonne 4,2 volttiin asti.

  Joko minä olen aivan sekaisin tai sitten tosiaan neste A maistuu hyvälle clearossa A mutta ei clearossa B ja neste B maistuu hyvälle clearossa B mutta ei clearossa A. Kokeillaan vielä kerran. Kaivan lipastossa kypsymässä olleen kolmannen nesteseoksen putsaan clearot ja vaihdan aton ja kuivapoltan toisen. Nyt sitten kumpikin tuottaa samanlaisen mustaherukka-Mynthonin maun, höyryä toki ei juurikaan tule kun taitaapi olla PG voittoista litkua. Nyt on Beenari-polo vielä enemmän sekaisin. Enkä ole edes alkoa nauttinut. Varmaan pitäisi.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 16. #16
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Nyt on sitten testattu lähes kaikki kartot. Eli muutamasta nettikaupasta tilailin itselleni kaikki mahdolliset kartot, ihan vaan mielenkiinnosta. Varmaankin on Beenarilla käynyt hyvä tuuri, koska yhtään valmiiksi kuollutta laitetta en onnistunut saamaan.

  Miksi kartoja? Vaikka juuri kehuin kuinka iTaste + T3S on ihan perkeleen hyvä kombo. No ihan vaan "huvin ja urheilun kannalta". Ajattelin pitää tämän blogin ihan köyhän miehen budjetti-lankana. Eli kuinka pysyt poissa röökistä halvalla. Onhan se varmaan kivaa ajaa Porschella, mutta se kaupassa käynti onnistuu myös Golfilla ihan yhtä hyvin.

  Ensimmäinen huomio kartoista tulee täyttämisestä. Se on aikaa vievää ja joskus jopa hieman sottaista. Olen kokeillut sekä kortsu-tapaa, neularuskulla että tipoittain. Ja ainakin itselläni ei ole niin kiire, etteikö sitä ehtisi odottelemaan. Mutta kaikki nuo tavat toimii, tippa menetelmällä ehken kaikkein vähiten hukkaan mennyttä nestettä. Mutta tippa sinne-tänne ei meinaa mitään.

  Seuraava huomio oli höyryn määrä ja koostumus. Siis nuohan tuottaa ihan järjettömästi höyryä. Ainakin kun verrataan allekirjoittaneen laitteisiin (Mini Vivi Nova, iClear 16, T3S). Lähimmäksi taitaa päästä tuo iClear 16, mutta sekin on Dual-coil vehje. Ja höyryn koostumus on vähän kosteampi kuin kuin muilla laitteilla. Höyryn maussa en sitten huomannut juurikaan eroa.

  Noita kartoja tuli kokeiltua sekä perus eGo laittella että iTastella. Ja ihan koston vuoksi kokeilin jopa smookerilla. Ja kaikilla em. laitteilla nuo kartot toimivat kuin junan vessa. iTastella voi lyödä pikkuisen enemmän löylyä noihin ja sitäkautta muutaman nesteen kanssa jopa parantaa makua. Mutta muuten aivan sama millä noille virtaa antoi.

  Itse asiassa ei tuo smooker ole mikään huono laite. Vaikka se vähän soittaa pahan ilman kelloja (muistuttaa PaulSaar vehkeitä), niin ei tuota voi teilata. Smooker tekee juuri sen minkä lupaa, ei enempää ei vähempää. Ja automaattivehkeenä ihan kätevä - oikeasti. Itse en todennäköisesti yhtä työpäivää selviäisi smooker+karto kombolla, mutta kaksi kartoa ja joko kaksi akkua tai mahdollisuus ladata, niin en näe mitään syytä miksi en selviäisi.

  Ja sitten noiden kartojen ehken paras puoli on tuo hinta. Alle euron kappale, niin ei juurikaan köyhää käyttäjää hermostuta nakata kartolla kuikkaa kun sillä on tunnit täynnä. Saahan toki clearoihin atopäitäkin liki samalla hinnalla, eli aika samoissa mennään. Ja ainakin Kangerin atot on kohtuu helposti setupoitavissa itse, joten tulevat pitkässä juoksussa halvemmiksi. Toisaalta sitten tuio helppokäyttöisyys kallistaa vaakaa tuonne kartojejn puolelle.

  Mutta summa summarum: tuo kympin maksanut smooker tekee juuri sen minkä lupaa, tuottaa höyryä ja sitäkautta helpottaa irtipääsyä analogisista. Eihän siinä ole kiiltävää pintaa, eilkä sinistä näyttöä eikä säätönappuloita, mutta se tuottaa höyryä. Eli ajaa aivan saman asian kuin ProVari, mutta murto-osalla hinnasta

  Ja sitten se käyttötesti. Kävin tänään baarissa parilla oluella mukanani tuo nimenomainen smooker ja pärjäsin koko reissun ilman analogista. Ja reissusta teki osaltaan mukavan se ettei tarvinnut huolehtia. Jos menee rikki tai katoaa niin ei olisi vi***tanut niin paljon kuin olisi ProVarin tapauksessa tehnyt....

  Minä, baarissa, oluella ilman tupakka. Jumalauta, oluen juonnin ja tupakoinnin pyhä liitto on rikottu!! Nyt on rinta rottingilla, ja ihan syystäkin. Tupakoinnista ihan oikeasti pääsee eroon.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 17. #17
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591

  Terveiset Berliinistä!

  Sää suosi ja olut oli sekä kylmää että hyvää.

  Otimme osaa jo perinteeksi muodostuneeseen Biermeile-olutfestivaaliin. Biermeilehan on itäisessä Berliinissä Karl Marx Allee-kadun varrella oleva kahdeksan korttelin mittainen (n. 2,2km) olueeseen keskittynyt puistomainen festivaali. Matkan varrella on sen viisitoista esiintymislavaa, joissa pääasiassa saksalaisia pumppuja soittelemasssa juomalauluja, Rock'n'Rollia, hitteja menneiltä vuosilta ym. Olutta oli tarjolla sen 3800 eri merkkiä lähes kaikista mahdollisista maista. Alue ei ole millään tavalla aidattu, vaan sijainti on lähinnä samanlainen kuin helsingissä Espan puistikko. Alueelta sai ostaa itselleen semmoisen minikolpakon kolmella ja puolella eurolla, ja olutmaistianen tuohon 0,2litran mukiin maksoi 1,50€ - 3,00€.

  Ja ruokaakin oli saatavilla sopivin välein, Saksalaiseen tyyliin pieniä annoksia halvalla. Kaikkea ei voi tässä edes kunnolla selittää. Mutta hauskaa siellä oli, jälleen kerran. Saksalaiset ymmärtävät kuinka pidetään hauskaa tulematta ihan tolkuttomaan känniin. Ihan varsinaista suomalais-ugrilaista örvellystä emme havainneet missään.

  Tuolla festareilla sattui vaan itselleni harmillinen tapahtuma. Säilytin höyrytintä matkalla repussa, ja festareillakin jokusen millin siitä imeskelin oluen ohella. Yks-kaks sitä vaan ei repusta löytynytkään enää. Eikä nopea paluu edelliseen istumapaikkaan auttanut löytämään kampetta. Kolmenkymmenen metrin matka olutkojulta toiselle ja - puff - katosi. Repusta käytiin kaikki mahdolliset taskut läpi - minkä perkeleen takia piti ottaa mukaan reppu missä on sen kaksikymmentä pienenpientä lokeroa siellä ja täällä? Eikä ole vaatteiden taskussa eikä missään muuallakaan.

  No hätähän ei ollut mikään paniikkitilanne. Läheiseen kioskiin kyselemään josko löytyisi nikotiinipurkkaa. Ei ollut. Tupakkaa olisi kyllä ollut sen kiljoona eri merkkiä.... Mutta myyjäneitonen ehdotteli (sopimattomia?) kertakäyttö höyrykettä. Maksaisi vain vitosen ja korvaisi kaksi-kolme askillista analogisia. No femmaa köyhempänä kirmaamaan takaisin festareille.

  Ja tuo kertakäyttöhöyryke oli sitten todellinen kertakäyttöhöyryke. Maku oli aivan käsittämättömän pahaa. Mutta korvasi sen analogisen.....hetkeksi. Makuun vittuuntuneena palasin takaisin kiskalle ja mukaan lähti neljä askia mallua ja upouusi sytytin. Nyt höyryää xxxxxxx korjaan savuaa. Ja eikun kaljaa kiskomaan. Mallua meni sitten illan aikana pari toppaa. Vaimokin huomautti että mulla on lähes kokoajan rööki huulessa.

  Aamulla sitten huomasi taas röökanneensa edellisenä iltana. Kesti se tämän äijän käyntiin yskiminen melkein puolen tuntia. Ja sitten eikun ulos kahville ja aamusavuille.... Ja niin hyvin kun oli pari viikkoa mennyt ilman analogisia.

  Surulliselle tarinalle löytyy hieman lohdullinen loppu. Tegelin kentän turvatarkastajat löysivät repustani kadonneen iTasten. Oli nimittäin repussa vielä yksi pikkuinen lokero jonka olemassaolosta mulla ei ollut mitään havaintoa. Vetoketjukin näppärästi piilossa olkahihnojen kiinnityskohdan alla jemmassa. Vähän oli hömö olo kun turvamies kaivoi sähköhäksättimen ja kertoi että nestettä sisältävänä sen pitäisi olla siinä minigrip pussissa.


  No vahinko oli jo tapahtunut. Mitä tästä opimme? Emme mitään. Oppiminen ei kuuluu suomalaiseen luonteeseen.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 18. #18
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Jatketaas tarinaa.....

  Berliinissä oli tarkoitus käydä paikallisessa puffilassa pistäytymässä, mutta tuon edellisen viestin ikävän tapahtuman jälkiseuraamuksena, ei tuo visiitti sitten kovin korkeaa prioriteettia saanut. Enemmän keskityimme itsemme virkistämiseen kylmällä juomalla - kova helle kun sai aikaan lähes jatkuvan janon ;-) No sattui matkan varrelle osumaan yksi paikallinen puffila, mutta kaupan ympäristö yhdistettynä kaupan ulkoiseen olemukseen alkoi arveluttaa niin paljon että jätimme kokonaan väliin. Olihan näyteikkunassa teksti e-cigarette, mutta muuten vaikutti enemmänkin poppanahattujen ruohokaupalle....


  Täällä kotomaassa tili tuli ja tili meni - joku välistä sen veti. Katosi taas satanen sinne-tänne sähkösavukekauppoihin. Taas on laatikon pohjalla kaikenlaista kivaa pikkusälää lisää ja hyllyssä lisää nesteitä. Ei pääse puute iskemään.

  Tulipa tuossa aikoinaan tilattua pieni lajitelma kartoja, ja nykyään tulee kotona imeskeltyä ihan perus el-cheapo eGo akulla Bogen XL kartoa. Täytyy oikeasti kehua tuota laitetta - siis Bogea. Tuottaa hyvät ja maistuvat höyryt, ei kurlaa, ei sylje. Ja illalla kun muistaa ennen nukkumaan menoa laittaa kortsuun vajaan millin nestettä, Boge kortsuun ja toinen kortsu toiseen päähän ja laite ylösalaisin hyllylle kostumaan, niin on seuraavalle illalle valmis kampe imeskeltäväksi.

  Töissä kulkee mukana tuo iTaste + T3s kombo. Ja tuo kombo on saanut minut lähes vainoharhaiseksi vuotamisen suhteen. Muutaman kerran on höyrytellessä huomannut että kädet tulee rasvaisiksi. Tuo saatanan Kanger vuotaa. Aina silloin tällöin. Liekkö tällä kohtuullisen lempeän lämpöisellä ilmalla vaikutusta? Mutta jokatapauksessa tulee tuo Kanger ruuvattua parikymmentä kertaa päivässä irti ja tarkistettua ettei akun navalla ole nestettä. Nykyään kulkee mukana varmuuden vuoksi toinen T3s minigrip pussissa.

  Yhdestä postipaketista sitten löytyi vastuslankoja ja muutamaa erikokoa silicalankaa. Laatikosta esiin pari loppuunkäytettyä Kangerin atopäätä ja hommiin. Vaikka aikaisemmin lupasin etten höyrähdä tähän setuppien maailmaan, mutta kuinkas kävi? No onhan tuolla laatikon pohjalla Octopus ja mini Octopus RBA:t.... Kyllä on muuten haastavaa puuhaa aikuiselle miehelle, jolla käsi on kuin nippu kyrpiä, pyöritellä setuppia häthätää kärpäsen paskakikkaretta isompaan kiiltävään kalikkaan. No 3mm punottu silica, siihen ympärille 1,6ohmin käämi ja jollakin ihmeellä sain sen tungettua tuonne atopään sisälle. Varovasti tärisevin käsin painan iTasten nappuloita ja laite kertoo vastukseksi 1,6 ohmia. Ja se kuuluisa sininen savu on edelleen tuolla Innokinin sisällä. Ei muuta kuin loput releet kasaan, tankki täyteen ja varovainen ensi-imaisu. Tämähän toimii!!!! Maussa en huomaa mitään vikaa, päinvastoin oma ADV maistuu namille, ja tuntuu että höyryä tulee jopa enemmän kuin alkuperäisellä. Saattaa toki olla itse tehty tuntuu ja maistuu vaan paremmalle.

  Puolitankkia tuli vedettyä melkein samalla istumalla, ja ainakaan vielä ei ole kurlannut eikä vuotanut. Ja siis setuppina pelkkä 3mm punottu silica, 1,6ohmin kiepillä - taisi olla seitsemän kierrosta ja ei yhtään makulankaa. Raportoidaan myöhemmin lisää tokeneeko tuo Kanger tuolla setupilla.

  Ja tuohon vuoto-ongelmaan pitäisi ihan oikeasti löytää ratkaisu. Töihin pitäisi löytyä laite joka tuottaa hyvät höyryt, ei vuoda, ei kurlaa eikä syljeskele. Siis yksinkertainen ja toimiva laite. KISS. Hetken jopa käynyt mielessä että tuo iTaste jää kotiin ja töihin otan kasan tankattuja kartoja eGo akun kanssa. Tai voihan noita kartoja kärytellä iTastellakin, mutta perus kirkas Boge näyttää jopa hyvälle kirkkaan eGon nokassa ja hieman huvittavalle iTasten nokassa. Ehkäpä kartotankki saattaisi olla toimiva ratkaisu..... ***Beenari*poistuu*puffilaan*ostoksille***
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
 19. #19
  Tee seuraavalla kerralla Kangerin atopäähän microcoil pumpulilla. Tuottaa todella hyvät höyryt verrattuna vakio atopäähän, ei vuoda eikä kurlaa.
  Ja hyvää tekstiä, tätähän jaksaa lukeakki.

   
   
 20. #20
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  No Kangerin perkele taas!

  Oma setuppi toimi pari päivää ja muutaman tankillisen ihan ok, kunnes alkoi kurlaaminen ja nesteet akkuliittimessä. Atopää irti ja huuhtelu kuumalla vedellä ja kuivumaan. Uutta atoa kehiin ja höyryttely jatkuu. Tarkemmin testailtuani ihan samalla tavalla tulee höyryä ja makua riippumatta siitä onko orginaali ato vai oma tekele setuppi. ;-(

  Pesu ja kuivatus sai taas eloa tuohon, eli taitaapi olla fiksuinta huuhdella vehkeet joka tankillisen jälkeen ja pistää kuivumaan samalla kun ottaa hyllystä toisen clearon ja aton.

  Paitsi että tänään sitten alkoi oikein kunnolla korpeamaan mokoma Kangerin tekele. Ainakin kuusi eri atopäätä kokeilin ja jokaikisellä alkoi kurlaamaan ja akkunapa täynnä nestettä. Siis ihan oikeasti lähinnä surrealistinen fiilis, ei voi olla niin että kaikki kuusi atoa menee samaan aikaan rikki. No viimeistä atoa kun kiertelin kiinni niin tuntui tuo clearo pinnaltaan turhan liukkaalle. Sormia haistamalla pystyi päättelemään että höyrynestettähän se. Mutta mistä perkeleestä se vuotaa? Ja tarkempi tiirailu paljasti vuotokohdan:

  IMG_0437.JPG

  Ihmekkös tuo jos vuotaa? Ja siis ulkoisesti Kangeri oli ihan ehjän näköinen, enkä tietääkseni ole sitä väännellyt tahi kolhinut. Enkä ole sellaisia nesteitä siinä käyttänyt jotka tunnetusti tekee höpöä tankille. No nesteet jämänestepulloon ja kunnon ote Kangerista.....eikä edes tarvinnut juurikaan voimaa käyttää kun tulos oli kuvan kaltainen.

  One hit, five more to go. Onneksi noita tuli aikoinaan tilattua muutama, niin ei tässä sentään katastrofin äärellä olla. Romu roskiin ja sellofaanikääreestä uutta kehiin. No ei sekään sitten ihan täydellinen ollut. Voi perkele että nyt kiusataan Beenari parkaa. Uudessa on kierrevikaa, siis siinä alapäässä mihin se ato kierretään kiinni. Menee loppukierteet vähän tahmaisesti ja aivan liian syvälle - imuvastus on niin tiukka ettei meinaa höyryjä saada. Onneksi tuo on helposti korjattu. Romusta kierrekappale kiinni ja taas mennään kuin höyryveturi....


  Tankkasin tuon Kangerin muuten ihan koston vuoksi jämäpullosta, ja maku on ..... hieman jännä, ei paha mutta jännä. Ja jämäpulloon olen siis höyryttelyurani aikana kaatanut clearoista ne viimeiset tipat, sekä kaikki ei niin onnistuneet nestesekoilut. Ihan pilalle menneet sekoilut on sitten käytetty viemärinpesuaineena. Mutta kuvitelkaa nyt: vaniljaa, mentholia, banaania, pähkinää, mustaherukkaa, tervalakua, colaa ja tupakkimakua...... Joka ikinen imaisu tuntuu maistuvan erilaiselle;-) Ei ihan heti kyllästy makuun ;-)
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
Sivu 1 / 19 1234511 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •