Fasttechin kamat kotiutui vihdoin eilen ja pääsi käpistelemään jotain uutta.
Ensitunnelmat ovat vähän latteat, siihen nähden miten paljon parempaa "rautaa" odottelin ja ilmeisesti odottelin liikoja. Ei näilläkään kuuhun mennä SMOK-Winderien jälkeen...
Innokin iTaste SVD
svd.jpg
Kunnioitusta herättävän oloinen vekotin heti paketista käteen purettuna. Törkkäsin innoissani Panan NCR18650PF 2900 mAh akun sisään ja AeroTankin keulille. Aivan JÄÄTÄVÄN kokoinen valomiekka. Painoa ja pituutta niin paljon ettei tuota settiä hyvällä tahdollakaan kantele mukana arjessa.
Tänään sitten kokeilumielessä lähdin liikkelle SVD:n kanssa varusteltuna 18350 IMR Efest "Purple" 700 mAh akulla. Tällä vekotin on ihan siedettävän kokemus, mutta voi mikä pettymys oli akkukesto. Kevyellä tupruttelulla tulitusnappi alkoi näyttää punaista jo 11 aikoihin, akun jännitteet enää 3,5.
KYSYMYKSIÄ VIISAAMMILLE:
- Kumpi on energiataloudellisempaa, Watit ylös ja Voltit alas vai Voltit ylös ja Watit alas? Mitään hulluja höyrypilviä en tällä hae, ihan normi adv käyttöä. Ymmärtääkseni muuten aika sama kumpaa säätelee höyryn määrään...
- Mikä olisi akkukeston suhteen paras ratkaisu tuon SVD:n sisään, ilman että jöötistä tulee aivan liian iso mukana kuljeteltava? Akkukesto olisi oleellisinta, huipputehot tai virrananto tms ei niin tärkeää.
Sentinel M16 klooni
m16.jpg
Halpaa kuin saippua ja tätä oli kommenteissa kehuttu homona. Ihan kivan ja miehekkään oloinen vekotin kädessä ja jopa 18650 akulla tuo olisi siedettävän kokoinen mukana kuljeteltavaksi. Voisi kuvitella että akkukestokin olisi järjevä.
Mutta enhän mä tätä toimimaan saanut.
Heitin ensin Efestin Purplen sisään ja AeroTank keulille. Innokkaana painelemaan tulitusta, pieni ritinä ja... Ei mitään. Painelin muutaman kerran lisää, kunnes huomasin putken kuumenevan. Akku ulos ja se oli polttavan kuuma. Oikosulussa?
Testasin Panalla ja sama homma. Testasin toisella klearolla (Protank3) ja sama homma.
Lopulta hoksasin Protank3 paketissa olevat pienet tiivisterenkaat ja heitin sellaisen klearon kierretapin juureen. Tällä keinolla sain Protankin pöhisemään, mutta jos sen kiersi kunnolla kiinni, jälleen päästiin oikariin.
KYSYMYKSIÄ VIISAAMMILLE:
- Mitä mä nyt teen tän kanssa väärin? Vaatiiko mekaaniset aina jotain tiivisteitä tuonne väliin, onko nuo klearon mukana tulleet liian köykäisiä? Enhän tuollaisia ole hoksannut mistään - eGo tikkujen kanssa ja SVD:ssäkin suoraan vaan klearo kiinni ja tulille.
- Ellei tuo ole ongelma, miten tästä vehkeestä saa edes jotenkin luotettavan? Enhän uskalla käytellä jos koko ajan täytyy pelätä milloin vetää oikariin ja akku pamahtaa taskuun...
Protank 3
- Vähän niinkuin AeroTankin rinnalle kakkosklearoksi tilasin ja tyytyväinen olen. Lähes yhtä hyvät käyttöfiilikset nopeasti kuin AeroTankilla. Ei jää kaipaamaan edes ilmasäätöä, koska omaan makuun imuvastus on juuri sopiva.
Pari diptippiä
Glass + Stainless Steel 510 Drip Tip
Acrylic Flat Mouth 510 Drip Tip
En alunperinkään tykännyt AeroTankin tipistä, metalli suussa ei nappaa ja hieman karhea pinta kerää paskaa ällösti. Nämä kaksi molemmat parempia, mutta etenkin tuohon akryyliflättiin tykästyin heti. Se siis jäi samantien AeroTankin kärkeen.
Ajatuksia...
Edelleen se täydellinen all-day-vape setti jää hakuseen. iTaste SVD olisi muuten jees, mutta liian järeä sellaisella akulla minkä kanssa pärjäisi. Jonnekin reissuun toki ok, kun ei väliä millaista valomiekkaa kantaa mukanaan. Haikeasti katselen FT:n Hana Modz DNA30, sen voisi ainakin kuvitella täyttävän tarpeet riittävin kompaktista ja akkukestävästä laitteesta. Ei vaan raaskisi / kehtaisi vielä tilata, ennenkuin kuulee jonkun muun kokemuksia.
Ideoita ja kommentteja arvostetaan!
PS. Miksi noi kuvat näkyy editorissa kuvina, mutta viestissä "liitteinä" ?
Viimeksi muokannut Taajuus; 18.06.14 kello 12:40.
Spoileri!
1. Voltit on jännitettä ja watit tehoa. Jos säädät voltteja, niin laite antaa (rajoitustensa puitteessa) pyydetyn jännitteen atolle vastuksesta riippumatta. Mikäli taas säädät watteja, niin laite säätää itse jännitteen aton vastuksen perusteella siten, että pyydettyyn tehoon (jälleen laitteen rajoitusten puitteissa) päästään. Akkukeston kannalta väittäsin, että mitään käytännön eroa et noiden välillä huomaa; watit on vaan yksinkertasemmat käyttää.
Tossa vielä laskuri, jolla voi ihmetellä tehon, jännitteen, vastuksen ja virran keskinäistä käyttäytymistä: powercalc
2. Taitaa Panasonic NCR18650B 3400mAh (ilman suojapiiriä, nännillä tai ilman - riippuen tarvitseeko nänniä, vaiko oikean mittaista kennoa) olla järkevimmästä päästä tuohon SVD:hen, jos akkukestoa haetaan; SVD:n pitäs ottaa enimmillään 5A akulta ja toi kestää 6.5A jatkuvaa purkua.
3&4. Oikariin kuulostas menevän, mutta ei sinne mitään pitäs joutua lisäämään. Elä kiristä "tappiin saakka" mitään laitetta. Jos en väärin muista, niin Sentinelin keskinapa on kelluva, joten kun kierrät teleskoopit "riittävän tiukkaan", niin plussanapa työntyy aton sisään osuen luultavasti aton runkoon.
Kierrä ensin ato topcäppiin -> akku sisään -> kierrät niitä teleskooppiosia vain sen verran, että akku saa kontaktin ja höyryttelet menemään. Toinen vaihtoehto on laittaa akku ensin, kiertää putki kiinni (tässä voi käyttää hieman enemmän voimaa, mutta ei siltikään paljoa!) ja sitten kiertää ato päähän niin, että saa kontaktin keskinapaan. Tällöin et saa atoa istumaan topcäpin tasalla, mutta putket eivät heilu niin paljoa, eivätkä aukeile itsekseen.
Edit. Sulla on menny jotain pieleen kuvia lisätessä, kun liitettä avatessa ilmottaa vaan "Liite on virheellinen. Jos olet varma että linkin pitäisi toimia niin ilmoita tästä ylläpitäjälle.".
-Säädetään vain joko watteja tai voltteja. Ja ne taas menee käsikädessä (enemmän watteja = enemmän voltteja ja toisinpäin). Ja enemmän höyryttely aikaa saa vähentämällä virtaa (ampeereja) eli pienemmillä wateilla
-Varmaan paras setti piirilliseen olisi 18490/18500-akku (kompromissa 18350 ja 18650 akkujen väliltä) ja pienempi ohminen atopää, jolloin saadaan myös voltit alas wattien mukana.
Clearot ja mekaaniset ei oikeen sovi yhteen keskenää (IMO). Vaikuttaa isltä, että joko jostain päin kiinankikkaretta puuttuu eriste tai clearosi vaan lykkää plussakontaktin niin alas, että aiheuttaa oikosulun. Normaalisti mekaaniset toimii niinkuin pitääkin ilman mitään lisätiivisteitä tai eristeitä. Kai olet muuten laittanut aton kiinni modiin oikein? Eli aluksi ihan reilusti vaikka modin yläosa irti tai vaan kunnolla löysäksi ja sitten clearo kiinni ja vasta sen jälkeen modin kiristys (tässäkään ei kananta mihinkään peräsuoli momenttiin rystyset valkoisina laittaa).- Mitä mä nyt teen tän kanssa väärin? Vaatiiko mekaaniset aina jotain tiivisteitä tuonne väliin, onko nuo klearon mukana tulleet liian köykäisiä? Enhän tuollaisia ole hoksannut mistään - eGo tikkujen kanssa ja SVD:ssäkin suoraan vaan klearo kiinni ja tulille.
- Ellei tuo ole ongelma, miten tästä vehkeestä saa edes jotenkin luotettavan? Enhän uskalla käytellä jos koko ajan täytyy pelätä milloin vetää oikariin ja akku pamahtaa taskuun...
ADV setin löytämiseen menee aikaa. Toiset löytää nopeammin ja toiset ei koskaan. Eli rohkeasti kokeilemaan mikä toimii ja mikä ei, koska niin moni asia on kiinni omista mielipiteistä.
Okei, eli annan volttien olla rauhassa ja säätelen wateilla... Hyvä niin.
Akkusuosituksesta siis että kompaktia ja akkukestoista vekotinta tuosta ei saa - jäänee siis kotitupruttelulaitteeksi. Ei millään kulje järkevästi mukana 18650 akulla Vähän pettymys sinänsä kun miettii miten kompaktiksi tuollainen 1100mAh ego-winderikin saadaan ja noilla milliampeeritunneilla melkein riittää arkipäivän käyttöön. Enkä Winderiä enempää ole säätömahdollisuuksia klearojen kanssa kaivannut.
Kelluva tappi on Sentinelissä, kiitos vinkeistä. Mulle on hieman epäselvää mihin kohtaa se topcapin plusnapa saa koskea ja mihin ei. Aerotankissahan on erillinen napa siellä pohjassa, kun taas Protankissa näemmä atopään pohja suoraan "napana". Eli topcapin plussan pitää ottaa kontakti tuohon klearon keskinapaan, mutta EI saa koskettaa sitä ympröiviin reunoihin?
Kun mielestäni se Sentinelin topcapin plusnapa on niin leveä, että ihme jos ei hipaise muuallekin kuin klearon napaan...
Spoileri!
Nyrkkisääntönä voi sanoa että liittimen kierteet toimii miinuksena ja keskellä oleva napa/tappi toimii plussana, näitä ei olis hyvä yhdistellä muualla kuin vastuksella.
"Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)
Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista
SVD tosin toimii parhaiten kahdella 18350-akulla, muilla jää watit sinne 12 paikkeille.
KGO & Twist
Tuossahan toki voi käyttää 18500-akkujakin kuten Iced mainitsi, mutta niissä valikoima on huomattavasti heikompi. AW:lta ja Efestiltä löytyy 1100mAh akkuja (mutta tuolla laitteella akkukesto on aika varmasti selkeesti heikompi, kuin vastaavan kapasiteetin Winderissä) ja Akkulasta pikaseen bongasin tämmösen: YLE 18500 Li-Ion akkukenno 1700 mAh - Akkula.fi
Tosin, tuosta sitten ei tiedä mitä kiina mAhheja noi ilmotetut on ja kuinka paljon oikea kapasiteetti on..
Näin juuri; plussa menee keskinavassa ja miinus rungossa (eli suunnilleen kaikkialla muualla), eikä niitten oikeen passaa koskea toisiinsa.
Jos modin plussanapa tuntuu liian leveältä, niin esim. porakoneen ja viilan avulla saa sitä viistotettua sen verran, että ei niin helpolla ota maihin.
Okei, no en oikeaoppisesti tosiaankaan Sentineliä kiinni ruuvaillutkaan. Kokeillaan illalla uudestaan. Kiitos vinkeistä!
Edelleen hieman pihalla tuosta tehonsäädöstä... SMOK Winderissä siis säädetään voltteja (3.2 - 4.8). Tuossa kun on ruuvannut isommalle - enemmän höyryä.
Tässä jos säädän watteja (näemmä oletuksena näyttää 12), niin pitää lukemaa pienentää - jotta enemmän höyryä?
Ehkä vaihdan ton säädön volteille, kun se on entuudestaan loogisempaa
Sekä AeroTankissa että Protankissa on siis nyt mukana tulleet 2ohmin atot kiinni, mutta laatikossa on 1.5ohmisia odottamassa. Tuollaisella 1.5ohmisella olisi siis parempi ajella?
Kai toi Hana boksiklooni on laitettava sitten tilaukseen, jos siitä adv-laite iskostuisi. Sanon kotona sit et pojat foorumilla yllytti
Spoileri!
Jos tehoja on enemmän, kuin wickaus antaa myöden, niin höyryt on laimeemmat, tai sitten maistuu palanut. Jos aloitat alimmasta säädöstä, niin aivan varmasti tulee enemmän höyryä, kun nostat tehoja (tiettyyn pisteeseen asti).
Sama sinänsä käyttääkö VV vai VW säätöä, mutta VW:n kanssa ei tarvitse kummemmin ihmetellä aton vastuksen kanssa, kun taas VV:llä tarttee säädöt laittaa uusiks, jos ruuvaa eri vastusarvolla olevan aton kiinni.
Esim. 3.7V@2ohm=6.85W kun taas 3.7@1.5ohm=9.13W, mutta jos säädät watit vaikka 10W, niin laite säätää automaattisesti jännitettä siten, että vastusarvosta riippumatta tehot on siinä 10W kohdilla; 4.47V 2ohmille ja 3.87V 1.5ohmin atolle, joka taas tarkoittaa sitä, että aton käräyttäminen on epätodennäköisempää jos vaihtaa matalampivastuksisen aton kiinni, eikä muista säätää jännitettä ja myöskin saat molemmilla vastuksilla periaatteessa samantasoiset höyryt irti ilman säätämistä.
Säädät joko voltteja TAI watteja (joka tosin käytännössä säätää voltteja eli oikeastaan säädät voltteja vaikka wattiajo).
KGO & Twist
Watit on melkeen ku automaattivaihteet autossa ja voltit.on.niiku manuaalivaihteet
Höpistään vielä hetki akselista SVD ja Sentinel.
Panan 18650:lla näemmä virtaa riittää mainiosti, joten onpahan laite jonka kanssa "pärjää" kenties vuorokauden tarvittaessa. Vaikka järkky patukka onkin. Arvostan myös Winderihommien jäljiltä että tuo varoittelee tulitusnapin valolla akun tilasta ja jopa näkee varauksen halutessaan. Itse pöhinöistä ei valittamista, tulitusnappi ei ole aina ihan yhtä nopea kuin sormeni kolmen klikkauksen lukituksessa. Lisäksi edelleen aivot solmussa tehonsäädön kanssa - laitan nimittäin pääni pantiksi että voltteja nostamalla höyryt lisääntyy, EI laskemalla. Mutta sama se, kunhan pelittää.
Sentinelin sain myös skulaamaan kun vähän nätimmin ruuvailin kasaan. Klearo ensin topcappiin, topcap putkeen ja kevyt kiristys teleskoopilla. Toimivana tämä ihan jees, pikkuakulla näppärä taskuraketti. Katellaan miten pitkään virtaa riittää. Mites muuten tuommoisella aiemmin mainitulla Efestin purplella - mikä vaikutus käytänkö 2ohm vai 1.5ohm atopäätä? Tehoihin, virrankulutukseen, jne?
Mutta kun tajunta ei räjähtänyt näillä, arvatkaa laitoinko sen FT:n Hanaklooni DNA30 boksin tilaukseen? Ja sieltä tulikin iloinen yllätys heti. Iltapäivällä tilatessani saldo näytti oranssille lootalle "ships in 10 days", mutta just hetki sitten napsahtikin mailiin "your order has been shipped" Satuin vissiin tilaamaan sopivaan rakoon kun kamaa tuli hyllyyn...
Yritetään vielä kerran:
Jos väännät watteja isommalle, voltit vääntyy perässä isommalle. Ja höyryt on isommat.
Jos pienennät watteja, voltit laskee samalla. Vähemmän höyryä.
Jos nostat voltteja, teho eli P eli watit nousee kanssa. Enemmän höyryä.
Jos lasket voltteja, watit laskee kanssa. Vähemmän höyryä.
Ei ole mahdollista ruveta noita eri suuntiin, koska toinen riippuu toisesta.
Jes, tämän riippuvuuden ymmärsinkin. Jossain vaiheessa tuli vain väärinkäsitys että watteja laskemalla höyryt kasvaa.
Taisi tulla sekaannus atopään ohmeihin.
Naureskelin tässä itsekseni tuolle "älä väännä tappiin asti"... Aikanaan erästä prätkäremppaa tehdessä väänsin yhden pultin poikki ja kahdesta kierteet. Tämän jälkeen kaveri otti kaikki avaimet pois, enkä saanut enää väännellä mitään.
"Vittu jätkällä ei ole minkäänlaista rannemomenttia!"
Mä myönnän, sekaannus taisi tulla mun viestistä. Tarkoitin sillä volttien laskemisella sitä, että pienempi ohmisella atopäällä voi saa pienemmillä volteilla saman höyryn kuin isomman vastusken atopäällä suuremmilla volteilla, koska watit säilyy samana.
Ja Sentinelin kanssa sitten varmaan 1.5 ohmiset atopäät toimii paremmin. Voi olla vähän vähäiset höyryt 2.0 ohmi natopäästä mekaanisella