Tulokset 1 - 12 / 12

Aihe: Opastusta makumaailmaan?

 1. #1
  Tervakeuhko

  Liittynyt
  01/2012
  Viestit
  3

  Opastusta makumaailmaan?

  Moikka!

  Olen suht aloitteleva sähköhöyryttelijä ja pääsemässä näillä näkymin röökistä eroon (1 kk polttamatta). Mutta, mutta: olen tilannut eri paikoista useita makuja ja täytyy sanoa että pettymys seuraa toistaan. Ja toisaalta oon hämmästynyt minkä makuista kamaa tuolla on liikkeellä. Ei nyt oikein mielikuvat oikein osuneet yhteen foorumiarvostelujen kanssa.

  Kaipaisin siis vinkkejä mitä makuja/laitteita/sekoituksia kokeilla seuraavaksi, jos vaikka jollakin muullakin olisi samanlainen makumaailma ja päässyt hommassa eteenpäin. Käytössä on Joytech Ego-t 1000 mah akulla.


  Laitetaan ensin ne ihan OK:t maut.

  Liqua menthol 0 mg.
  Greensmokesta. Raikas, voisi tosin olla himpun makeampi. Tilasin tätä ennen kuin olin saanut netistä tilattua nikotiininesteet.

  Enjuice Menthol ice 18 mg.
  Neutraali mentholi, olisi pitänyt tilata vahvempana mentholina, nyt tilasin standardina ja makua jää uupumaan.

  Enjuice RY44 18 mg.
  Tätä ensin vähän ihmettelin, uudenlainen maku! Ensin vähän etoi mutta lopulta se alkoi maistumaan ihan oikeasti. Vaniljainen, makea mutta ei mielestäni teollisen makuinen. Toimikoon todisteena että mulle on olemassa muitakin hyviä makuja kuin menthol.

  Liberty Flights Mentholyptus 24 ja 12 mg.
  Mukavan raikas, hieman steriili. Maistuu ihan Blistex-huulirasvalle, joka on mulle ihan OK.

  Liberty Flights Peppermint 11 mg.
  Kevyt minttu, ei kurkkutuntumaa mutta on tälle paikkansa.

  Decadent Vapours Menthol 12 ja 24 mg.
  Hyvä puhdas mentholinmaku, ei esanssinen.


  Sitten jotain siltä väliltä:

  Enjuice Licorice 18 mg.
  Ei niinkään lakritsinen, enemmän muistuttaa salmiakkia. Ottaa jonkun verran mua keuhkoihin höyrystäessä joten en varmaan tätä enää tilaa. Sinällään kuitenkin mielellään tätä pössyttelee, hetki meni totutellessa.

  Enjuice Menthol Mist 14 mg.
  Aluksi maistuu ihan OK mentholille mutta jälkimaku muistuttaa tuhkakupista ja pohjaanpalaneesta kahvista. Eli pahaa mutta menee kuitenkin jos ei muuta ole.


  Sitten ne kamalat (joita ei yksinkertaisesti voi höyrystää):

  FSUsa PureCig 12 mg.
  Maku muistuttaa vähän kuivattua sientä, ehkä aavistus kusta ja lampaanvillaa. Taustalla häärii likainen tuhkakuppi.

  FSUsa Tiramisu 18 mg.
  Maistuu voille ja pohjaanpalaneelle pähkinäesanssille. Toiset savut alkaa jo kuvottamaan. Ei voi olla terveellistä.

  Decadent Vapours Red Bullet 11 mg.
  Kai tämä jossain määrin maistuu tutulle (pidän oikean Red Bullin mausta tosi paljon). Kaiken pilaa kuitenkin ylitsevuotava saippuaisuus. Lisänä tässä jokin karvas sivumaku joka ei ainakaan innosta höyrystämään lisää. Voiko olla että tähän on lisätty kofeiinia?

  Pink Spot Black Mamba 12 mg
  G-Spot 12 mg
  Blu spot 12 mg
  Todella ällöttävä WC-hajustimen / käsisaippuan / halvan hajuveden maku kaikissa näissä. En ymmärrä miten näitä kehutaan. Ei näitä voi vertailla kun kaikki maistuu yleiselle vessalle (hyvin siivotulle, tosin)

  Vermillion River Fruit Stripe Illusion 10 mg.
  Hedelmäpurukumin ystävänä menin tilaamaan tätä. Kauheaa tavaraa. Tässä on sama saippuan maku kuin Pink Spotin tuotteissa mutta lisänä vielä jokin todella etova nenässä tuntuva likainen maku. Tuo maku ei lähde pois tankeista tai atomisaattorista ja tuntuu että haisee vieläkin omassa nenässä kun muutama tunti sitten tuota testasin. Atomisaattori nyt killumassa ruokasoodaliuoksessa, toivottavasti sivumaku katoaisi.


  Joten auttakaa mäessä, tai kommentoikaa muuten vaan!

   
   
 2. #2
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Salo
  Viestit
  283

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Ensinnäkin monien nesteiden maut vaihtelevat todellapaljon riippuen mitä akun päässä on. Jotkut nesteet maistuvat paljon paremmalta hieman lämpöisempinä LR cartolla, toiset taas tankista höyryteltyinä. Yleensä ei mainita arvosteluissa että millä noita on imeskelty ???

  Saman olen tehnyt, että eri litkuja tilannu h****tisti ja pettymyksiä toisensaperään tullut eikä arvostelujen lukeminen ole paljoa parempia litkuja kotiin tuonut... Ehkä kannattaisi hommata cartoja ja atoja pienempivastuksisina niin saisit makua enempi irti mentholeistasi? :P Paljon on myös tullut läträttyä nesteitä sekaisin keskenään niin saanu hyviä puolia vähän yhdistettyä.

  Ite oon vähän luovuttanut asian suhteen siinä mielessä, että en päivittäishöyryttelyssä käytä kuin muutamaa makua ja muista tilailen sillontällön pikkupulloja vaan niin ei ota pettymykset kupoliin niin kovin

  Ja tuo Pink Spotin Black Mamba kuuluu ehdottomasti itsellä nesteisiin joihin on himo oikeen. LR aton kanssa egolla, kai makuaisteja on siis moneen lähtöön.

   
   
 3. #3

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Komppaan väiskiä, myös tuossa Pink Spot -asiassa. Jostain syystä firman G-Spot ja Blu Spot vaikuttavat olevan kehuttuja, mutta itseäni häiritsee niiden "teollisuuspesuainearomi", joka on mitä ilmeisimmin peräisin Pink Spotin käyttämästä limetti-aromista. Jos et siis ole kyseisen esanssin ystävä, vältä Pink Spotin mojito-makunesteitä. Sen sijaan tuo Black Mamba on myös yksi omista suosikeistani, enkä ole havainnut siinä moista fairy-makua - vaikka sitrusta mukana onkin. Ehkä kyse on siitä, että nesteistä saadaan irti eri piirteitä eri laiteyhdistelmillä? Ja tietenkin makumieltymykset ovat jokaisella hieman omanlaisensa.

  Kun taidat olla mentholin ystävä, olet kai käynyt katsastamassa aiheeseen liittyvää ketjua? Yleisemmin makunesteistä löytyy lukuisia kannanottoja mm. pitkähköstä ketjusta Yleinen e-neste ja makukeskustelu.

  EDIT: oletan siis, että olet jo penkonut Käyttäjien arvostelut » e-Neste arvostelut.

   
   
 4. #4

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Viimeisimmässä PSV neste satsissa tuntui taas löytyvän vaikka mitä "teollisuuspesuainearomia" yms, mutta jätin nuo yöksi auki pöydällä. Ei ole enää

  Darwin - Reo Grand - 2 x SM V2.1 Mod - 2 x Semovar FW 1.7 - 2x SM Kayfun V2.1 - 2x SM Kayfun III ES #82, #579
  Haaveissa:The Zenesis Diamond

   
   
 5. #5

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Hedelmät kuten päärynä, vesimeloni, omena jne. tuntuvat toimivan ainakin omaan makuun. Eihän nuo tupakille maistu lainkaan, mutten kyllä niistä tupakan makua hakevista nesteistäkään ole sitä löytänyt.

  Poltteletko egon tankilla vai muilla vermeillä? Mielestäni egon tankki+ato on täyttä p**kaa. Jos noita makuja kunnolla haluaa testata niin bogeista taitaa lähteä melkeinpä parhaat käryt ja ovat sen verran halpoja että voi huoletta lyödä monta bogea täyteen eri makuja.

   
   
 6. #6
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kaarina
  Viestit
  1,043

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Kiiltokuva Näytä viesti
  Viimeisimmässä PSV neste satsissa tuntui taas löytyvän vaikka mitä "teollisuuspesuainearomia" yms, mutta jätin nuo yöksi auki pöydällä. Ei ole enää
  Eilen avattu Honey Cured Tobacco ei maistu saippualle yhtään - aikaisemmat hankinnat (Pink, Blu ja Jamaican) kyllä jonkin verran. Pitääkin taas ottaa ne käyttöön ja tunnustella josko olisi parantunut, tosin ovat olleet jääkaapissa tiukasti kiinni...

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari Tzar Ko's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  106

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Minullekin oli pettymys noiden kovasti kehuttujen PSV:n mojito-makujen saippuaisuus. Ei kannata silti vielä viemärii n heittää. Mielestäni saippuamaisuus laimenee hieman nesteen kypsyessä ja maistuvat muutenkin paremmilta LR-cartosta kuin tankista. Pidä viikko tai pari syrjässä ja kokeile uudestaan.

  Halon nesteissä tuon kypsyttämisen vaikutuksen huomasi ehkä parhaiten. Hajuvesimäisyys hävisi ja makumaailma muuttui paljon miellyttävämmäksi.

   
   
 8. #8

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Lainaus Alkuperäinen postaaja vps Näytä viesti
  Eilen avattu Honey Cured Tobacco ei maistu saippualle yhtään - aikaisemmat hankinnat (Pink, Blu ja Jamaican) kyllä jonkin verran. Pitääkin taas ottaa ne käyttöön ja tunnustella josko olisi parantunut, tosin ovat olleet jääkaapissa tiukasti kiinni...

  Ei saippuaa täälläkään em. nesteessä kuten ei myöskään usa bledissä
  Molemmat honey cured (18 mg) ja usa blend (12 mg) hyviä, tosin sais olla alemmalla nikkiksellä, jopa 12 versio tuntuu vahvalta vaikka tuo on mulla normipitoisuutena muissa.

   
   
 9. #9

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Honey Cured Tobacco ollut ehtaa tavaraa täälläkin, joka puteli, ilman saippuamaisuuksia. Olen kohta tuulettanut lähes viikon verran PSV:n Blueberry Mojitoa, Raspberry Mojitoa, Blu Spotia ja G-Spotia (siis huoneenlämmössä, korkit auki). Kun putelien lähelle hiipii, huomaa vielä tuon pesuainearomin. Ei tosin enää yhtä vahvana kuin aikaisemmin. Joskohan viikonloppuna uskaltaisi kokeilla niitä taas.

   
   
 10. #10
  Höyrykonkari Polgara's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Varkaus
  Viestit
  366

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Lainaus Alkuperäinen postaaja kalavaras
  ...Mielestäni egon tankki+ato on täyttä p**kaa.
  Tuossa olet siinä suhteessa täysin oikeassa, että se isompi 1,8 ml tankki on juuri tuota, mutta pieni tankki (1ml?) on hiton hyvä.
  Isolla tankilla kaikki maistuu ihan kuselta, pienellä täysin erilaiselta.

  LF:n Menthol PG 14 mg on tähän mennessä maistetuista menthol ja mint mauista (~10) ehdottomasti paras, suosittelen aloittajaa kokeilemaan. Jos tilaat, niin kokeile ihmeessä myös saman puljun Menthol Blend:iä, jossa on sopivasti sekä mentholia että tupakkaa.

  Savutta #0059

  Let's Twist.


   
   
 11. #11
  Tervakeuhko

  Liittynyt
  01/2012
  Viestit
  3

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  Otetaanpa vähän eilistä takaisin.

  Pidin pulloja yön yli auki ja nyt poltellut tuota Red Bullettia puhtaalla atomisaattorilla ja sehän on ihan hyvää. Googlailtuani päädyin siihen että kitkerä sivumaku johtunee tosiaan kofeiinista. Ihan OK nyt kun sen tietää. Pulloja nuuhkittuani uskaltauduin kokeilemaan myös Blu Spotia uudestaan, ja nyt saippuainen maku on huomattavasti eilistä vähemmän läsnä. Jäi siis mainitsematta sain eilen tilauksesta nuo Pink Spotit ja Fruit Stripesin eli olivat ihan tuoreita pulloja.

  Muutos eiliseen johtunee siitä että :

  a) ettei makuaisti ja psyyke ole yliherkässä tilassa kuvotusefektin jälkeen. Testailut pitäisi suorittaa rauhassa ajan kanssa.
  b) puhtaasta atomisaattorista
  ja c) makujen tasaantumisesta pulloissa.

  En edelleenkään voi sanoa että Blu Spot olisi todella hyvänmakuista, mutta kyllä tämän pois voi höyrytellä ilman sen kummempia kuvotuksia.

  Odotellaan vielä muutama päivä jos tuon Fruit Stripesinkin maku tasaantuisi ja uskaltais yrittää uudestaan. Vaikea uskoa mutta eihän sitä tiedä. Ja voihan myös olla että on pilaantunut tuote, ehkä tilaan seuraavassa satsissa uuden näytepullon ja vertaan.

   
   
 12. #12

  Vs: Opastusta makumaailmaan?

  "Ensinnäkin monien nesteiden maut vaihtelevat todellapaljon riippuen mitä akun päässä on"

  Nii just.. esim testasin tuttavan luona tota liquan menthol ja peräti 18mg, kun hän valitti ettei mitää maistu (normi 510), ni siin ei ollu mielestäni kyllä yhtään mentholin makua tai mitään muutakaan makua.. eikä minkäänlaista hittiikään. Enkä itte edes ole käyttäny enää aikoihin höyrystimii, se oli vain polton lopettamisen apuna mulla aikoinaan.

   
   
Keskustelu Täyttönesteet (e-Neste)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •