Sivu 1 / 25 1234511 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 487

Aihe: Tupakkapolitiikka

 1. #1
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856

  Tupakkapolitiikka

  Vaikka olemme sähkösavukefoorumilla, niin myös tupakkapolitiikka koskee myös meitä höyryttelijöitä. Tämän ketjun tarkoituksena on keskustella tupakointirajoituksisa yms, sillä samat ihmiset päättävät myös höyryttelyn rajoituksista.

  Helsingin Yliopiston Professori Kari Reijula kirjoitti Lääkärilehdessä 19/2014 valtion vaatimattomista toimista estääkseen tupakointia, johtuen tutkimuksessa, jossa vertailtiin valtioiden panostusta aiheeseen, Suomi päätyi sijalle 9. Tästä huonosta sijoituksesta johtuen hän tuon artikkelin kirjoitti, joten piti siihen vastine kirjoittaa:

  **

  Viittaatte artikkelissanne The Tobacco Control Scale 2013 in Europe [1] tutkimukseen, jossa Euroopan maat ovat pisteytetty heidän tekemien tupakkapoliittisten ratkaisuiden perusteella. Tuossa tutkimuksesssa valtiot saivat pisteitä sen mukaan, miten aktiivisesti ne säätivät korotuksia tupakan hinnoitteluun (30p), tupakointikieltojen lisäämiseen (22p), tupakkapolitikointiin (15p), mainostuskieltoon (13p), tupakka-askien terveysvaroitusten kokoon (7p), kuvallisiin varoituksiin (3p) ja valtion tarjoamiin ilmaisiin nikotiinikorvaushoitotuotteisiin (10p).

  Tuossa tutkimuksessa, kuten mainitsitte, Suomi sijoittui sijalle 9, sillä se ei ole tutkijoiden mielestä toiminut tarpeaksi vähentääkseen kansalaisten tupakointia. Kyseisessä tutkimuksessahan tutkittiin ainoastaan valtion toimia vähentää tupakointia eikä toimien vaikutusta tupakoinnin lopettamiseen.

  Katsoitteko muuten Ruotsin sijoitusta tuolla listalla? Se on nimittän 11. ja Ruotsi saa moitteita siitä, että se ei ole tehnyt mitään toimenpiteitä sitten vuoden 2005 vähentääkseen tupakointia. Ruotsilla on muuten maailman pienin aikuisväestön tupakointiprosentti ja se johtuu siitä, että siellä nuuskan myynti on sallittua ja käyttö on yleistä miesväestön keskuudessa. Lisäksi Ruotsissa on pienin kuolleisuus maailmassa tupakkaperäisiin sairauksiin.

  Artikkelissa halusitte valtion korottavan tupakkaveroa tupakoinnin vähentämiseksi mutta Suomessa hallitus jo korotti tupakkaveroa kehysriihessään keväällä kansantalouden eikä -terveyden nimissä, joten jopa hallitus kokee tupakoitsijat rahoitusautomaattina valtiolle, joten sillä ei ole intressejä vähentää kansalaisten tupakointia, vaikka sivulauseessa ministerit niin puhuvat.

  Tuon artikkelin listauksen sijalla yksi on Irlanti ja toisena tulee Iso-Britannia, joissa molemmissa valtioissa väestön tupakointiprosentti on lähes 30. Valtioiden aktiivisista toimista huolimatta niillä ei ole ollut vaikutusta väestön tupakointiin.

  Ruotsin kansanterveyslaitos FHI pyysi Karolinska Institetea tutkimaan kuvallisilla varustettujen tupakka-askien vaikutusta tupakoinnin vähentämiseen ja he totesivat niiden vaikutusten olleen olemattomia. Tästä muuten tutkimuksen tilaaja ei tykännyt ja kieltäytyi maksamasta tutkimuskuluja. [2]

  Samansuuntaisia tuloksia yhtenäisten tupakkapakkausten käytöstä on havaittu Australiassa [3] joka ensimmäisenä maana otti ne käyttöön. Tuloksena oli se, että tupakan kappalemyynti kasvoi [4], tosin vain 0,1% ja salakuljetettujen tupakoiden myynti kasvoi. Näistä tiedoista viisastuneina Uusi-Seelanti päätti hylätä [5] esityksen yhteneväisistä tupakkapakkauksista. Euroopan, sekä mainitsemanne listan, Irlanti ja Iso-Britannia, poliitikot ovat ajamassa yhtenäisiä pakkauksia tupakkatuotteille vain hankkiakseen poliittisia pisteitä vaikka teoilla ei ole vaikutusta tupakoinnin vähenemiseen.

  EU-alueella sähkötupakointi on jo ohittanut euromääräisesti [6] perinteisten nikotiinikorvaushoitotuotteiden myynnin ja onkin sitä kautta laskenut tupakan myyntiä noin 10% viime vuodessa ja lasku on edelleen jatkuvaa. Vuosikymmeniä markkinoilla olleet nikotiinikorvaushoitotuotteet eivät ole pystyneet saamaan aikaiseksi näin merkittävää tupakan kappalemyynnin laskua, joten jotain merkittävää taitaa tuossa tuotteessa olla. Viimeisin tupakkapoliittinen päätös tuli EU:n tupakkadirektiivin muodossa, jonka oletetaan laskevan, mm. suurempien varoitusmerkintöjen myötä, tupakointia 2% 5 vuoden ajanjaksolla. [7]

  Artikkelissa ehdotitte myös tupakoitsijoille osastohoitoja, jotka ovat erittäin kallita. Tuo ehdotus on sinällään kummallinen, että tupakointi ei ole sairaus, joten miksi sitä pitäisi hoitaa osastohoidossa? Lähdeviittauksena käytitte MAYO Clinic:n lausuntoa. Tiesittekö, että he saavat rahoituksensa lääkeyhtiöiltä [8], joten heidän mielipiteensä eivät ole neutraaleita johtuen sidonnaisuuksista?

  Tällä hetkellä tupaoinnissa on käynnissä ns. Kodak-hetki, jossa käyttäjät siirtyvät ”analogisesta” tupakoinnisa ”digitaaliseen”. Sähkösavukkeet ovat todettu monissa tutkimuksissa [9] huomattavasti haitattomammaksi vaihtoehdoksi tupakoinnille, joten jos Suomi 2040 aikoo pysyä tavoitteessaan, niin sähkösavukkeiden saatavuutta pitäisi ennemmin kannustaa kuin kieltää.

  Lainsäädännöllisillä toimenpiteillä päästään noin 20% väestön tupakointiosuuteen, mutta päästäkseen lähemmäksi 0% tupakointia, vaatii se valtiolta muutakin kuin veronkorotukset ja tupakointirajoitukset. Tällä hetkellä sähkäsavukkeet näyttävät olevan tupakoitsijoille todellinen vaihtoehto, jolla he pääsevät irti tupakoinnista. Sähkötupakoinnin rajoittamisen taustalla onkin ennemmin raha kuin kansaterveys, sillä valtio menettää raha-automaattinsa verotulojen myötä, että lääketeollisuus vähentyneenä nikotiinikorvaushoitotuotteiden ja tupakasta aiheutuvien sairauksiin käytettävien hoitojon myötä.

  Onko teistä tupakoitsijan parempi jatkaa tupakointia vai vaihtaa se huomattavasti haitattomampaan sähkösavutteluun kokeiltuaan lääketeollisuuden tarjoamat tuotteet todeten ne toimimattomiksi?

  [1] http://www.europeancancerleagues.org...14_final_1.pdf
  [2] Ny studie: Varning på cigg fungerar inte | Hälsa | Expressen
  [3] No evidence for plain cigarette packets, says industry funded study - Health News - NHS Choices
  [4] PMI.com Researchers Find No Evidence Plain Packaging ?Experiment? Has Cut Smoking
  [5] MPs reject tobacco company's plain packaging claims - Politics News | TVNZ
  [6] Electronic Cigarettes Affecting Nicotine Replacement Therapy Sales | E-Cigarette Reviews and Rankings
  [7] EUROPA - PRESS RELEASES - Press release - Questions & Answers: New rules for tobacco products
  [8] The Rest of the Story: Tobacco News Analysis and Commentary: Mayo Clinic Researchers Who Oppose Electronic Cigarettes Fail to Disclose Pharmaceutical Conflicts of Interest in Research
  [9] The Ultimate List of E-Cig Studies: Are E-Cigs Actually Safe? *Updated 2/16/14 » onVaping

  Terveisin,

  - Rotax

  :wq

   
   
 2. #2
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Tupakkapolitiikkaan kuuluu olellisena osana valheellisen tiedon levittäminen tupakointia haitattomimmista vaihtoehdoista, kuten esimerkiksi nuuskasta ja höyryttimistä. Väitteitä ovat mm. 60 vuotta tupakoinut ja 6kk höyrytellyt kuoli keuhkosyöpän, joten sen kuoleman aiheutti tietenkin höyryttely.

  Tällähetkellä Amerikan Center of Disease and Control of prevention (CDC) hakee mainoskampanjaansa esimerkiksi höyryttelijöitä, jotka on tupakoivat höyryttelyn lomassa ja samalla heiltä on todettu vakava terveysongelma. Toki syöpäsairaat tupakoitsijatkin kelpaavat, kunhan höyryttelevät tai käyttävät muita savuttomia tupakkavalmisteita. En viitsi suoraan linkata tuota mainosta tähän, mutta se löytyy täältä

  Kommentteja tuosta jutusta löytyy niin CASAA:n Dr. Carl V Phillipsin blogista ja Christopher Snowdenin blogista

  Näillä toimilla ANTZ:t saavat luotua yleisen mielipiteen kaikista tupakointia haitattomimmista vaihtoehdoista julkisuuteen, että ne eivät ole hyväksi terveydelle, joten pitäydy tupakoinnissa tai lopeta Ison Lääkkeen tuotteilla, muuten kuolet.

  Median vaikutushan ihmisten mielipiteisiin, varsinkin jonkin tuotteen haitallisuuden nimissä, on erittäin toimivaa: esimerkiksi Väestöliitto ilmaisi huolensa HS:ssä kuinka e-pliiereiden myynti on laskenut yli 20% muutamassa kuukaudessa median kohu-uutisten seurauksena ja he syyttävät mediaa vastuuttomuudesta.

  Höyryttelyuutisointihan on samanlaista asian demonisoimista mutta kukaan ei ole ainakaan vielä ilmaantunut julkisuuteen vaatimaan oikeanlaista uutisointia aiheesta.

  :wq

   
   
 3. #3
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Tupakkapolitiikassa höyryttelyn kieltäminen ns. porttiteoriaan vedoten on ollut yksi sen kulmakivistä samoinkuin karkkimakujen tarkoitus on houkutella teinit höyryttelyn maailmaan ja sitäkautta tupakoitsijoiksi. Nyt kuitenkin Ranskasta tulee tutkimus, jossa nämä asiat kumotaan. Nimittäin höyryttimien yleistyminen on vähentänyt teinien tupakointia! Kyselyyn vastasi yhteensä 13 000 yläkoulu ja lukioikäistä opiskelijaa ja höyryttimien käyttäminen kasvoi tupakoinnin vähentyessä, eli tupakoivat teinit ovat vaihtaneet tupakoinnin höyryttelyyn.

  Ranskaksi tuon Le Parisienin artikkelin voi lukea täältä. Englanniksi Diddle Puddlecoten blogista löytyy tiivistelmä.  Itse kannatan teinien tupakointi- ja höyryttelykokeiluiden kohdalla ajatusmaailmaa, että kun he joka tapauksessa kokeilevat kaikkea, niin valitkoon mielummin höyryttely tupakoinnin sijaan.

  :wq

   
   
 4. #4
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Tupakkapolitiikkaan keinoihin tupakoinnin vähentämiseen kuuluvat mm. auttava puhelin (numero löytyy savukeaskista) sekä nettisivustot tupakoinnin lopettamiseen. Myöskin aika-ajoin he järjestävät kilpailuja tupakoinnin lopettamiseen motivationa rahapalkinto. Suomessa stumppi-foorumi on tälläinen ja sitä ylläpitää Suomen ash. Heidän foorumilla on tiukka moderointi, eli esimerkiksi politikointia ei sallita. Keskustelu höyryttimien suosittelusta johtaa nopeasti viestien poistamiseen.

  Nyt kuitenkin käynnistyy heidän lopeta tupakointikanpanja 6 kuukaudeksi, joten päätin kysäistä heiltä tarkennuksia sääntöihin.  Viestin pysyvyyttä tuolla foorumilla voi tarkistella täältä

  :wq

   
   
 5. #5
  Uuh, saapas nähdä kauanko tuo saa olla tuolla.. Meillä oli naapurina joku aika sitten yksi ASH-aktiivi ja oikein kielipitkällä odotin koska tulee röökaamisesta kommenttia, koska muille melkeinpä tyrkytettiin korvaushoitoja ja käytiin viemässä esitteitä. Mutta ei, taisin olla tarpeeksi luotaantyöntävä jo silloin.

   
   
 6. #6
  Höyrypää lassesamuli's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Vaasa
  Viestit
  642
  Olisikohan tuo ASH ison lääkkeen sätkynukke?
  Spoileri!   
   
 7. #7
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Ainakin Suomen ASH saa tukea yllättäen Pfizeriltä. Aikaisemmin heidän logo oli tuolla sivustolle mutta ei enää. Julkisuusperiaatteen mukaisesti pitänee kysäistä heiltä dokumentteja heidän rahoituksesta

  :wq

   
   
 8. #8
  Jos tuohon kisaan osallistuisi ja sattuisi voittamaan, niin mitkähän ne testit on, joilla meinaavat todistaa höyryttelyn?

   
   
 9. #9
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Voittajan todistajia haastatellaan, joten varmista, ettet ole höyrytellyt tupakan näköisellä laitteella todistajien nähden Tupakointi näkyy sekä veren että uloshengityksen häkäpitoisuutena mutta höyryttely ei. Lisäksi veren kotiniinipitoisuus (nikotiinin hajoamistuote) ei todista höyryttelyä, sillä kaikkien ihmisten verestä sitä löytyy. Tavallaan toivoisin uusien höyryttelijöiden osallistuvan tuohon kilpailuun niin Suomen ASH näkisi höyryttelyn tehokkuuden.

  Kun itse vaihdoin tupakoinnin höyryttelyyn, niin silloin tuon kilpailun säännöissä kiellettiin sähkötupakointi, joten en voinut osallistua. Kun säännöt muuttuivat koskemaan tupakkajäljitelmiä, niin nyt voivat höyryttelijät osallistua

  :wq

   
   
 10. #10
  Höyrykone nallekarhu's Avatar

  Liittynyt
  07/2011
  Sijainti
  Rovaniemi
  Viestit
  1,194
  Lopeta ja voita vastasi Rotax:n viestiin: http://forum.stumppi.fi/posts/list/4...FD5D4D52DCE96A
  .


  Lopeta ja voita -kilpailun aikana ei saa käyttää sähkösavukkeita(riippumatta sisältääkö ne nikotiinia tai ei), eikä muitakaan tupakkajäljitelmiä.


  Ylläpito on puhunut

   
   
 11. #11
  Höyrypää nakke's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  lappeen Ranta
  Viestit
  977
  Tuo Adminhan kiersi koko kysymyksen? Ja sitten vielä viitsii ilmaista, että sähkösavukkeet on tupakkajäljitelmiä
  Sigelei 75WTC - G-Tube - Vertex RDA - Viggo RDA


   
   
 12. #12
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Noku nikotiini aiheuttaa riippuvuutta, ei se kemiallinen coktaili?
  KGO & Twist

   
   
 13. #13
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  No eipä yllättänyt heidän vastaamattomuus kysymyksiin, varsinkin, kun se tuli ylläpidolta eikä "asiantuntijoilta"

  :wq

   
   
 14. #14
  Höyrykone nallekarhu's Avatar

  Liittynyt
  07/2011
  Sijainti
  Rovaniemi
  Viestit
  1,194
  Onko foorumilaisia tällainen vääräleuka
  .
  Lopeta ja voita 2014
  Tein itselleni tupakkajäljitelmän lennokkirimasta, jonka hioin pyöreäksi, tein reiän keskelle, ja maalasin savukkeen näköiseksi. Tämä kulkee mukanani, ja panen sen huuleeni aina kun alkaa tekee mieli hengittää tupakansavua, ja olen näin onnistunut pysyttelemään savuttomana.

  Voinko osallistua kilpailuun, vaikka käytänkin tätä tupakkajäljitelmääni pitämään minut erossa tupakoinnista?

   
   
 15. #15
  Lainaus Alkuperäinen postaaja nallekarhu Näytä viesti
  Onko foorumilaisia tällainen vääräleuka
  .
  Lopeta ja voita 2014
  Tein itselleni tupakkajäljitelmän lennokkirimasta, jonka hioin pyöreäksi, tein reiän keskelle, ja maalasin savukkeen näköiseksi. Tämä kulkee mukanani, ja panen sen huuleeni aina kun alkaa tekee mieli hengittää tupakansavua, ja olen näin onnistunut pysyttelemään savuttomana.

  Voinko osallistua kilpailuun, vaikka käytänkin tätä tupakkajäljitelmääni pitämään minut erossa tupakoinnista?
  Miten ihmeessä sä tuollaista kehtaat epäillä? (Paha kirjoitusvihre on muuten korjattu tuolta...)

   
   
 16. #16
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Tupakkapolitiikka haluaa tietenkin vähentää kansalaisten tupakointia asettamalla tupakointikieltoja esimerkiksi sisätiloihin. Nyt on sitten Ranskassa tutkittu, miten tupakointikielto sisätiloissa on toiminut ja on päädytty lopputulokseen, että kieltämällä tupakointi sisätiloissa vähentää tupakointia sisätiloissa! No shit Sherlock! Paljonkohan tämäkin tutkimus maksoi ja kuinkahan paljon tätä tutkimusta tullaan hehkuttamaan mediassa?

  Evaluation of the smoking ban in public places in France one year and five years after its implementation: Findings from the ITC France survey

  :wq

   
   
 17. #17
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Rotax Näytä viesti
  Tupakkapolitiikka haluaa tietenkin vähentää kansalaisten tupakointia asettamalla tupakointikieltoja esimerkiksi sisätiloihin. Nyt on sitten Ranskassa tutkittu, miten tupakointikielto sisätiloissa on toiminut ja on päädytty lopputulokseen, että kieltämällä tupakointi sisätiloissa vähentää tupakointia sisätiloissa! No shit Sherlock! Paljonkohan tämäkin tutkimus maksoi ja kuinkahan paljon tätä tutkimusta tullaan hehkuttamaan mediassa?

  Evaluation of the smoking ban in public places in France one year and five years after its implementation: Findings from the ITC France survey
  Ja nyt seuraava tutkimus päätyy tulokseen että kielto on lisännyt tupakointia ulkotiloissa

   
   
 18. #18
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Keipilä Näytä viesti
  Ja nyt seuraava tutkimus päätyy tulokseen että kielto on lisännyt tupakointia ulkotiloissa
  Johtuen muuten tuosta, niin Australiassa aiotaan seuraavaksi kieltää tupakointi ravintoloiden ulkotiloissa kun yhteneväiset tupakkapakkaukset lisäsivät tupakointia toisin kuin luultiin Alfresco dining areas out of puff

  Ennen kieltoja perusteltiin terveysargumentteihin vedoten muttei enää vaan nyt kielletään kieltämisen halusta vailla perusteluja.

  :wq

   
   
 19. #19
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Rotax Näytä viesti
  Johtuen muuten tuosta, niin Australiassa aiotaan seuraavaksi kieltää tupakointi ravintoloiden ulkotiloissa kun yhteneväiset tupakkapakkaukset lisäsivät tupakointia toisin kuin luultiin Alfresco dining areas out of puff

  Ennen kieltoja perusteltiin terveysargumentteihin vedoten muttei enää vaan nyt kielletään kieltämisen halusta vailla perusteluja.
  Hei, Australiahan on siis mitä mainiointa EU-ainesta! Direktiivit vain joudutaan kääntämään.

   
   
 20. #20
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Tänään (31.5.2014) on WHO:n tupakoimaton päivä, joten sen kunniaksi mediassa on hyökätty varsin agressiivisesti tupakkapolitiikan suunnalta höyryttelyä vastaan. Tässä oma vastaiskuni Olli Simoselle, Kristiina Patjalle ja Kristiina Pellakselle.

  **

  Miksi Suomen ASH hyökkää voimakkaasti sähkösavukkeita vastaa vaatien niiden verottamista, sillä verotusperuste on olematon, sillä nikotiinia sisältävien kuluttajatuotteiden myynti on jo efektiivisesti Suomessa kielletty eikä pelkkien nikotiinittomien kuluttajatuotelaiteiden verotusta pystytä mitenkään perustelemaan?

  Toki sähkösavukkeiden käyttö on yleistynyt nuorison keskuudessa mutta tätä on tapahtunut ainoastaan tupakointihistorian omaavien nuorten keskuudessa. Esimerkiksi Ranskassa nuorison tupakointi on vähentynyt sähkösavukkeiden myötä [1] ja useissa tutkimuksissa ei ole havaittu, että tupakoimattomat nuoret aloittaisivat tupakoinnin kokeiltuaan sähkösavukkeita. [2] Sähkösavuke on portti pois tupakoinnista eikä tupakointiin. Myöskin USA:n CDC:n tutkimuksessa sähkösavukkeiden käyttö on lisääntynyt tupakoivien nuorten keskuudessa, toisin kuin he tutkimustietojaan tulkitsevat.

  Pelkkä nikotiini on kofeiinin kaltainen mieto stimulantti, jonka puoliintumisaika on noin kaksi tuntia, joten se ei aiheuta riippuvuutta vaan yleisen käsityksen mukaan tupakkariippuvuuden aiheuttavat monoaminioksidiestäjät (MAOI), jolla se on kaksi viikkoa. Tämän on todennut myös tupakkariippuvuustestin kehittänyt professori Karl Fagelström [3]

  Nikotiinin vaikutusta Parkinssonin tautiin kokeillut tutkijaryhmä käytti nikotiinilaastareita puolen vuoden ajan ihmisillä, jotka eivät olleet koskaan tupakoineet, ja kokeen loputtua yksikään ei ilmoittanut vieroitusoireista [4] eikä alkanut tupakoimaan. Itseasiassa nikotiinin käyttö alentaa verenpainetta [5]

  Tiedotteessanne olevat nikotiinin haittavaikutukset sopivat tupakoinnin haittoihin, eivätkä pelkän nikotiinin nauttimiseen.Tupakan savu sisältää nikotiinin lisäksi tuhansia muita kemikaaleja, joten ilman tutkimustietoa on vaikeaa syyttää yhtä tunnettua molekyyliä riippuvuuden aiheuttajaksi vailla tutkimustietoa. Onko teillä julkaisematonta ja vertaisluettuja tutkimuksia aiheesta saatavilla?

  Sähkösavukkeita on tutkittu yli sadan tutkimuksen verran ja niistä on löytyy myös kokoelma. [6]

  53 alan tutkijaa lähettivät kirjeen [7] WHO:lle koskien sähkösavukkeita todeten niiden olevan savuttomuuden saavuttamiseksi osa ratkaisua eikä osa ongelmaa.

  Terveisin,

  - Rotax

  [1] Le marché des patchs sous pression face au succès de l'e-cigarette
  [2] http://ash.org.uk/files/documents/ASH_715.pdf
  [3] Dependence on tobacco and nicotine - Nicotine Science and Policy
  [4] Nicotine treatment of mild cognitive impairment
  [5] Study finds nicotine safe, helps in Alzheimer's, Parkinson's | Tampa Bay Times
  [6] The Ultimate List of E-Cig Studies: Are E-Cigs Actually Safe? *Updated 2/16/14 » onVaping
  [7] http://nicotinepolicy.net/documents/...rgaretChan.pdf

  :wq

   
   
Sivu 1 / 25 1234511 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •