Tulokset 1 - 7 / 7

Aihe: Ilmapiiritutkimus työpaikoilla? Kokemuksia?

 1. #1
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2011
  Viestit
  218

  Ilmapiiritutkimus työpaikoilla? Kokemuksia?

  Tämmöstä tutkimusta meidän firmaan on johtoporras tekemässä.
  Kyselenkin, jotta onko noi kalliita kun joku konsulttifirma sen tekee? Firmasssa 100 työntekijää.
  Epäilen , että on. Talossa on säästökuuri meneillään (porukkaa pistetty pihalle ja muuta säästämistä) ja meinaankin asian ottaa infotilaisuudessa esille.
  Eihän siinä mene kun duuni, kun mulla hermo palaa näitten hössöttäjien kanssa.
  Hyötyä en usko ko. tutkimuksesta olevan, kun mitään ei tapahdu kuitenkaan. Paitsi lisää irtisanomisia.
  Onko jollakin tietoa miten tuo tutkimusten tulos tehdään?
  Luulen, että ajetaan rastituskyselyt tietokoneelle, jossa ohjelma valitsee sopivat vastaukset ja konsultti tekee diagrammit kalvolle.
  Sitten sinne lisätään Sarasvuolta lainattuja "viisauksia". Infotilaisuudessa näytetään kalvoja ja todetaan:"tutkimuksen mukaan...jne."
  Vituttaa tommonen touhu. Onko ehdotuksia mitä kannattaa tuoda ko. kyselystä tuoda esille, jos haluan esittää tiukkoja kysymyksiä firman johdolle?
  Kiitän jo etukäteen

   
   
 2. #2
  Höyrykone Hellraiser's Avatar

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Blashyrkh
  Viestit
  3,336
  kaikenlaista jonninjoutavaa paskatutkimusta ja auditointia isommassa kansainvälisessä firmassa missä työskentelen on tullu vastaan mutta tuollaista ilmapiiritutkimusta ei vielä ole tullu vastaan..ainostaan jossakin TyKy kyselyissä on udeltu ilmapiiristä...jos tuon ulkopuolinen tekee niin luulempa että olet tuossa avauksessa jo aika lähellä totuutta..ja varmaa on että ei ne halpoja olen
  ”...kädet eivät kutsu meitä, vaan halu...”

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2014
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  216
  Meillä tuollainen kanssa teetettiin joitain vuosia sitten. Ulkopuolinen taho sen teki ja uusivat sitten olikohan vuoden, puolentoista päästä.
  Useampi A4 sivu oli rastiruutuun kysymyksiä. Sen tarkempaa tietoa tuosta ei ole, mutta epäilisin sinun olevan oikeilla jäljillä.

   
   
 4. #4
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Hellraiser Näytä viesti
  kaikenlaista jonninjoutavaa paskatutkimusta ja auditointia isommassa kansainvälisessä firmassa missä työskentelen on tullu vastaan mutta tuollaista ilmapiiritutkimusta ei vielä ole tullu vastaan..ainostaan jossakin TyKy kyselyissä on udeltu ilmapiiristä...jos tuon ulkopuolinen tekee niin luulempa että olet tuossa avauksessa jo aika lähellä totuutta..ja varmaa on että ei ne halpoja olen
  Tein aikoinaan tuollaisen työilmapiiritutkimuksen osana BBA-tutkinnon lopputyötä n. 50 hengen työyhteisössä. Kiinteiden vastausvaihtoehtojen lisäksi oli myös avoimia kysymyksiä ja niiden anti olikin parasta, tosin työläämpää käsiteltävää.

  Kiinteiden vastausvaihtoehtojen käsittely sujui softalla, joka teki myös kauniit graafit. Niistä sitten kirjoitellaan liirumlaarumia (jos joku ei vaikka graafeja ymmärrä). Tulosten perusteella sitten ehdotellaan ongelmiin parannusehdotuksia tutkimuksen yhteenvetoon.

  Tutkimuksen lopputulema ei aiheuttanut mitään toimenpiteitä yrityksessä, vaikka paljon (helposti) parannettavaa löytyi

  Konsulttifirman tekemänä varmasti kallis, opiskelijan tekemänä ilmainen

   
   
 5. #5
  Höyrykone jasso's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  kokkola
  Viestit
  13,801
  Mä tein lopputyönä kans firmalle henkilötyytyväisyystutkimuksen.
  Aika simppeli homma silloinkin 10 vuotta sitten. 100 henkee kattava tutkimus. Onhan se kyllä sellasta diipadaapaa et oksat pois
  höyryä 17.1.2012 alkaen.

   
   
 6. #6
  Meidän firmassa oli tuollainen juuri YT-neuvottelujen aikana. Pikkuisen kyllä haiskahti, että tulokset vaikuttivat johonkin muuhun kun ilmoittivat. Saadaan helposti selville ketkä ovat niitä negatiivista ilmapiiriä ylläpitäviä työntekijöitä.

  Jokainen sai sähköpostilla henkilökohtaisen vastauslinkin jossa luki, että tulokset käsitellään anonyymisti Niin varmaan...

   
   
 7. #7
  Höyrykone WonderC's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Kerava
  Viestit
  2,517
  Meillä oli kanssa joku vähän vastaavanlainen kysely työpaikalla (entisellä sellaisella) ja kyselyn jälkeen tuloksia käytiin osastoittain läpi, jossa kyseltiin mitä mielipiteitä tulokset herättää. Paras vastaus oli mielestäni, kun yksi kaveri totesi että näitä vastaavia tilaisuuksia nyt on ollut tuloksetta ennenkin. Sitten pidettiin kaikenmaailman brainstorm tehtäviä, jossa haettiin parannusehdotuksia eri ongelmakohtiin. Kehityskelpoiset ideat valittiin ja jokaiseen työryhmät ajamaan asioita eteenpäin. Vaikka noille oli olemassa aikataulut, niin mitään ei ikinä tapahtunut, eli juuri niinkuin kaveri ennusti. Muutama kuukausi eteenpäin ja lähes koko osasto sai potkut, mutta tuskin nuo siltikään olisi mihinkään edenneet. Jotenkin vaan sai alussa sellasen kuvan, että tällä kertaa tää voi jopa vaikuttaa johonkin. Ehkä tuolla ylemmissä portaissa oli ollut samanlainen ja ne ehti vetää omat parannuksensa nopeammin läpi
  -Gerstensaft über alles!

   
   
Keskustelu Yleinen keskustelu

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •