Kun aloittelin äskettäin sähkötupakointia, tilasin Britanniasta VIP-merkkisen aloitussetin, nimeltään VIP ultimate kit menthol, eli heti isoimman mahdollisen mitä firma myy. Suoraan sanottuna hinta houkutteli. No, melkein neljä viikkoa tilauksen jälkeen paketti saapui Briteistä, vissiin hidastusta aiheuttivat joulu, uusivuosi ja loppiainen.

Paketissa tuli kaksi akkua, USB-laturi, pahvinen wanna-be-tupakka-aski ja keinonahkapäällysteinen metallinen säilytyskotelo sekä jumalaton määrä mentholilla täytettyjä cartomizereita, vastaa kuulemma 1680 savuketta. Mukana tulleen brittiadapterin heitin heti tarpeettomana roskiin. VIP on ilmeisesti se perinteinen 510-malli eri nimellä myytynä.

Kun akut olivat valmiiksi ladattuja ja cartomizeritkin käyttövalmiita, niin sähkötupakointi alkoi heti. Nikotiinineste ei kylläkään maistunut yhtään mentholilta, enemmänkin mintulta. Mitä olen kavereiden ilman mentholia olevia sähköröökejä maistellut, eivät nekään normitupakalta maistu. Tämä on tietysti ymmärrettävää: tupakassa on 4000 eri ainesosaa, jotka yhdessä luovat maun, mutta sähkötupakassa vain muutama, joten maku ei millään voikaan olla oikeaa tupakkaa vastaava.

Yhden kiinnostavan havainnon tein. Valmistaja sanoo, että cartomizerit ovat kertakäyttöisiä, mutta kun tutkin niiden rakennetta, niin uudelleentäytettäviähän ne ovat. No, bisnes on tietysti bisnestä... Carton päässä on muovitulppa, jonka saumakohta cartoa vastaan on ovelasti peitetty tarrana kiinnitetyn "filtteripaperin" reunan alle. Kun tarran yläreunasta leikkaa veitsellä parin millin levyisen kaistaleen pois, pääsee käsiksi päätytulpan ja carton saumaan, josta voi sitten veitsen terällä nitkuttaa tulpan irti - ja sitten ei muuta kuin lerjut ränniin, tulppa kiinni ja lutkuttamaan!

Kaiken kaikkiaan kannattava hankinta, varsinkin kun nyt on oivaltanut, että cartojen käyttöiän voi pidentää parista päivästä kuukauteen. Tässä firman kotisivu:
http://www.vipelectroniccigarette.co...kits-c-23.html