Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 21

Aihe: Yli 20W tulittavat putkimodit

 1. #1

  Yli 20W tulittavat putkimodit

  Näitä vehkeitä kun nyt tulee markkinoille monenlaisilla piireillä, eikä sopivaa yleisotsikkoa ole, niin jospa tässä saisi näistä aikaiseksi keskustelua ja vertailua.

  Lambo 6.0

  Busardo arvosteli tämän jo lokakuussa:
  A PBusardo Review - A Heads Up on the Lambo 6.0 - YouTube

  Hänen molemmissa yksilöissään oli vikana se, että kun akku ei ollut aivan täysi, usein jännite, joka wattisäädöllä piti saada aikaiseksi, olikin reilusti matalampi kuin asetettu jännite.
  Tuon videon loppuosassa hän käsitteli ongelmaa, ja oli siitä yhteydessä valmistajan edustajaan. Onko jossain myöhemmässä Busardon videossa palattu aiheeseen?

  Liekö ongelma jäljellä uudella softalla varustetussa V2-versiossa?

  Kyseinen modihan on varsin edullinen, joten jos tuo ongelma on poistettu, niin vehjehän voisi olla mitä mainioin monenlaiseen käyttöön. Siinähän on selvästi stepdown-muuntajakin, koska jännite säätyy aina 3.1 V asti alapäässä.
  Yläpäässä menee vain n. 6.1 V Busardon testien mukaan, joten 20 W vaatii, että resistanssi jää maksimissaan n. 1.9 ohmiin (6.1 * 6.1) / 1.86 = 20.0 W

  Ja alle n. 1 ohmin vastukset eivät tälle kelpaa.

  Lähimpänä kilpailijana hieman kalliimpi Sigelei 20 W, joka menee resistanssissa alemmas, mutta 7 W on minimiteho, ja jos vastus ei ole vähintään n. 2.2 ohmia, niin minimiteho esim. 1.8 ohmilla on 7.9 W (Mountainprophetin testit).
  .
  Lambo 6.0, _jos_ ovat korjanneet em. ongelman, voisi siis olla varsinkin valmisatojen käyttäjälle hyvä, reguloimatonta virtaa tuottava valinta, jossa tehoa riittää RBA:llekin tarvittaessa.

   
   
 2. #2
  Höyrypää Onchu's Avatar

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  608
  Mitenkäs provari pärjää näiden kanssa? Toki on 3.5A rajoitin mutta mä näen sen edelleen ihan relevanttina laitteena

   
   
 3. #3
  Höyrypää Elyrotth's Avatar

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Turku, Portsa
  Viestit
  838
  ^-- provassa 3,5A rajoitin. Millaset rajoittimet esim Vamoissa, lamboissa/laavatubeissa tai muissa vastaavissa laitteissa on?

   
   
 4. #4
  Höyrypää Onchu's Avatar

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  608
  4, 5 ja kuutta amppeeria

   
   
 5. #5
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Dicodes dani kuuluis.tähän topicciin kans

   
   
 6. #6
  Höyrykone humppis's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  1,216
  Lainaus Alkuperäinen postaaja larma Näytä viesti
  Dicodes dani kuuluis.tähän topicciin kans
  Mark Bugsin DNA-tekeleet kanssa.

   
   
 7. #7
  Höyrypää Elyrotth's Avatar

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Turku, Portsa
  Viestit
  838
  Millasiin tehoihin saakka tuo 2,5amp antaa myöten?

   
   
 8. #8
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Elyrotth Näytä viesti
  Millasiin tehoihin saakka tuo 2,5amp antaa myöten?
  2.5 ampeeria 6v = 15w

   
   
 9. #9
  Höyrypää Elyrotth's Avatar

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Turku, Portsa
  Viestit
  838
  Thanks

   
   
 10. #10
  Joku on muokannut otsikkoa. Tähän oli tarkoitus listata putkimodeja (siitä huolimatta, että Trolli änkee väliin suosittelemaan jotain muovista boksimodia), jotka tulittavat vähintään 20 W. Nyt esim. Sigelei 20 W ja Lambo 6.0 V2 eivät mahdu uusitun otsikon määritelmään.

  Ja itse tosiaankin tykkään enemmän putkimodeista, vaikka yhden metallisen boksin jo tilasinkin, ja ehkä pian toisenkin, kun tehokkaampien putkimodien saatavuus on vielä tällä hetkellä heikohko. Veikkaan kyllä, että tuppaavat kaatuilemaan nuo boksimodit kun niitä pöydältä hamuaa, kun eri pituisista putkista ei yksikään ole käytössäni kaatunut vielä kertaakaan. Jos evoluutio olisi kehittänyt ihmisen kädestä boksimodeille tarkoitetun, niin siinä olisi... öh... suorakulmainen syvennys tai jotain...

  Mutta tuota Sigelei 20 W vasta lyhyesti testanneena, ei tunnu ollenkaan hankalan pitkältä mielestäni, ja istuu käteen muuten hyvin, paitsi että ne renkaat ja varsinkin aivan toisen renkaan alapuolelle sijoitettu nappi vähän rassaavat hermoja - mutta kai siihen tottuu. Parempi olisi siis uritettu tms. putki ilman noita ulkonevia renkaita. Toki tuommoinen n. 10 cm putki olisi kivempi, mutta sellaisia saadaan vielä odotella 20-35 W teholuokassa. Sigelein pituus on n. 136.5 mm, eli hieman lyhyempi kuin Evic Supreme (139 mm).
  Sinänsähän tämmöinen nice clicky sivunappi on paljon ergonomisempi kuin mekaanisten pohjanapit, joista parhaimpienkin omistajat unelmoivat aina hieman 'kermaisemmasta' tuntumasta.

  Sigelein menu toimii kohtalaisesti - itse asiassa wattisäädön kallistelu siinä on ok, ja ärsyttävämpää onkin modin hidas käynnistyminen ja se, että käynnistys vaatii viisi napinpainallusta.

  510-pinni on mallia litteä, leveä ja uraton, mikä haittaa tyypillisten, myös pohjasta ilmaa ottavien clearojen ilmansaantia, eli panee kurlaamaan herkemmin, jos ei esim. Protankkiin vaihda Aerotankin basea. Ja Aspireilla ei taida olla muita vaihtoehtoja kuin käyttää Nautilusta - siis jos ilmansaannin rajoittaminen lisää kurlailua liiaksi. Mikähän tässä on, ettei näitä osata tehdä saman mallisiksi kuin Lambo 4.0 ne paremmat versiot, jossa siis metallinen top cap (kapea ja urallinen nasta). Eli vehje sopii siis paremmin Kayfuneille ja vastaaville kuin clearoille. Luultavasti pian tuleva 30 W tai 35 W versio sitten drippereillekin ja mesheillekin tätä paremmin.

  Projektionäyttö tässä olisi kiva olla, että saisi heijastettua höyrytellessä watit ja voltit esim. pöydänpintaan (ne siis muuttuvat, kun painaa liipaisinta). Täytynee kytätä niitä jonkun peilin kanssa...

  En ole muuta ihmeempää huomannut ainakaan vielä. Patterin jousi on todella jämäkkä.

  Edit: huomasin nyt vasta, että Trollin suositukset ja, hmm, neuvot ovat jonnekin poistuneet...
  Edit2: noihin pohjasta ilmaa saavien clearojen ongelmiin tämän kanssa auttaa toki myös niiden clearon kierteen vieressä olevien ilma-aukkojen avarrus poralla tai neulaviilalla, tai Smoktechin airflow-adapterin käyttö välissä
  Viimeksi muokannut James Henkselit; 30.04.14 kello 17:55.

   
   
 11. #11
  Höyrypää SakkeMO's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Joensuu
  Viestit
  679
  Mutta eikös millätahansa mekaanisella putkella ja tarpeeksi matalalla vastuksella saa hattiwatteja vaikka kuinka ulos?
  Preparing for the Vapocalypse

   
   
 12. #12
  Saa, mutta tässä tais olla kyse reguloiduista?

   
   
 13. #13
  Höyrypää SakkeMO's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Joensuu
  Viestit
  679
  Ups, nwm.
  Luin vain otsikon
  Preparing for the Vapocalypse

   
   
 14. #14
  Pitäkää nyt hatuistanne kiinni vielä hetki niiden sauvamodiostosten kanssa, älkääkä sortuko maksamaan liikaa tasavirta/nopeapulssisista vehkeistä, tai ostelko enää noita 33.3 Hz kalkkaroita. Hinnat tulevat ropisten alas 30 W luokassa seuraavan kuukauden, parin aikana. Esim. Tobeco:n ja Vamon nimellä myytävät uudet CHDNA30-modit ovat vähittäishinnoiltaan n. 60 taalaa, ja tukkuhinnoiltaan Tobecon versio 40 taalaa (eli +-45 ja 30 euroa).

  Juuri nyt ei kannata reguloiduissa vehkeissä oikeastaan ostella kuin ego-tikkuja, ja odotella kärsivällisesti hetki. SX-piiristenkin hintoja joudutaan varmasti pian laskemaan.

   
   
 15. #15
  Höyrykonkari HumppaSusi's Avatar

  Liittynyt
  04/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  270
  Tälläistakin olisi juuri nyt tarjolla. ELEVATOR 2: dna30w 190€.


   
   
 16. #16
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Bussardon revikan jäljiltä olisin taipuvainen laittamaan EVic Supremen luokkaan "Lambo6 v1", eli lähinnä roskaa.
  Laite pääsee 30 wattiin, kunhan 6 volttia riittää tehojen tuottamiseen, mutta samalla tuo 6 volttia on maksimi, jota laitteesta saa ulos.
  Höyrystimen mukana irtoava 510-liitin ja näyttö, joka ei erotu päivänvalossa vahvistavat profiilia.
  Todennäköisesti JT:llä on tuohon jotain natiivia kivaa tulossa, mutta just nyt rahat ennemin Eboxiin.
  Aijuu, ja se 510 keskikastia ilmeisesti kiinteä.
  KGO & Twist

   
   
 17. #17
  Silmäilin vasta jotkin kohdat ekasta osasta Busardon videota (Evic Supremesta siis), mutta paitsi että laite on ylihinnoiteltu, siinä on aivan liian monta ergonomista kämmiä. 6 V rajoitus ei sinänsä niin paha, kun 30 W saa käyttöön kunhan resistanssi on max. 1.2 ohmia. Jonkin veran kiinnostavia erityisominaisuuksia on ainakin itselleni vain tuo teho/jännite-envelope (profiilit tms.). USB-lataustakaan en sauvamodiin itse kaipaa. (Ketjuhan siis oli yhä edelleen sauvamodeista - saatko jotain provikoita tuosta?)

  Parempia SX-piirillisiä sopuhintaan itse odottelen. Tuskin menee kauaa (paitsi ehkä jos haluan max. 11-12 cm pituisena yhdistettynä n. 100 euron hintaluokkaan tai ehkä allekin - 30 t. 35 W).

   
   
 18. #18
  Höyrykone

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  1,614
  Meniskö tää ny tänne...


   
   
 19. #19
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132

  Yli 20W tulittavat putkimodit

  Sangen vakuuttava vekotin, ulkonäkö ehkä plääh, mutta tarjonnee riittävästi hintansa edestä.
  100 watin päivitys, YHDELLE akulle?
  Nyt kun vielä tietäisi mikä helkkari tuo spaincigarilta saatavilla oleva Provec on. Sama tuubi, eri nimi?

  Proton varmisti, että sama tuubi kyseessä.
  Viimeksi muokannut Troll from behind; 13.09.14 kello 21:03.
  KGO & Twist

   
   
 20. #20
  Smoked_Vaping
  Vieras
  Pitäkää nyt hatuistanne kiinni vielä hetki niiden sauvamodiostosten kanssa, älkääkä sortuko maksamaan liikaa tasavirta/nopeapulssisista vehkeistä, tai ostelko enää noita 33.3 Hz kalkkaroita. Hinnat tulevat ropisten alas 30 W luokassa seuraavan kuukauden, parin aikana. Esim. Tobeco:n ja Vamon nimellä myytävät uudet CHDNA30-modit ovat vähittäishinnoiltaan n. 60 taalaa, ja tukkuhinnoiltaan Tobecon versio 40 taalaa (eli +-45 ja 30 euroa).

  Juuri nyt ei kannata reguloiduissa vehkeissä oikeastaan ostella kuin ego-tikkuja, ja odotella kärsivällisesti hetki. SX-piiristenkin hintoja joudutaan varmasti pian laskemaan.
  Hyvä tietää

   
   
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Kaupalliset akkumodit

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •