Tulokset 1 - 7 / 7

Aihe: Höyryttely-ongelmia kylmässä

 1. #1

  Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Oletteko muut huomanneet, että sähkötupakka ei oikeen pelaa kylmässä, siis miellyttävästi... Laite kyllä toimii ja niin edespäin, mutta neste menee tönköksi, eikä näin ollen kulkeudu atoon niin mukavasti kuin lämpimässä sisätiloissa.

  Olen törmännyt ongelmaan etenkin tankkissavukkeiden kanssa. Muista toimintatavoista ja niiden kylmänkestosta en niin tiedä, koska käytän tankkeja ja clearomisaattoreita, ja näissä neste on säiliössä. Epäilen kuitenkin, ettei homma toimi täysin ongelmitta muissa höyrytintyypissäkään, koska ongelma aiheutuu käsittääkseni nesteen viskositeetin muutoksesta.

  Joillakin ohuilla ja juokesvilla PG-pohjaisilla nesteillä pärjää aika pitkälle, mutta minulla käytösä olleet VG-pohjaiset ovat mielestäni täysin toivottomia: maistuu sille, kuin polttelis villasukkaa

  Kun käytän tankkihöyrystintä, jossa egon akku ja 510:n ato sekä tankki, kylmässä, niin höyryt maistuu usein siltä kuin ato olis aivan finito ja törkynen. Höyry maistuu palaneelta ja tunkkaiselta... mutta kun kotona höyryttelen samalla nestellä ja koneella, ei tällaista makuongelmaa tule lainkaan.

  Kylmässä höyryttely onnistuu, kun muistaa pitää laitteen (nesteen sen sisällä) koko ajan lämpimänä, mutta jos ja kun lasken höyryttimen kädestäni tai pidän sitä ulkoilmassa, niin nesteet paksunee ja höryt alkaa maistumaan tunkkaisilta.

  Ongelma vaivaa etenkin tankkityyppisissä laitteissa ja kylmäsä höyryttelyssä, kun laite joutuu olemaan koketuksissa kylmän ulkoilman kanssa ja nesteen lämpötila pääsee näin väkisinkin laskemaan sellaisiin lukemiin, että nesteen juoksevuus vähenee ja neste muuttuu tönkömmäksi.

   
   
 2. #2

  Vs: Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Parit kovat imut ilman napin painamista auttaa kummasti sen nesteen kulkeutumiseen atolle, jos meinaa olla liian jähmeää.

  Tästä aiheesta muuten on jo ketju, mut enpä jaksa itsekään etsiä.

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Viestit
  228

  Vs: Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Kun joku ivailee pakkasnesteestä, joutuu tunnustamaan höyrykkeen heikkouden. Ei pelaa pakkasnesteellä, jotain muuta on "piipussa"

  Onhan analogisillakin pakkasmurhe, sytkäri ottaa nokkiin pakkasessa ja sitä joutuu lämmittelemään.

   
   
 4. #4

  Vs: Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Ei se auton akkukaan pakkasella iloisesti toimi. Yleinen pakkasraja näille taitaa olla - 5 astetta. Tuon jopa luin jostain. Toinen pointti on ilman kosteus. Pakkasella kun se on kuivaa, ei kai saa happea tarpeeksi. Tämänkin kuulin viisaammilta, tuosta hapesta nyt en ole ihan varma. Kesäkuumalla ilma on kosteaa, vaikka muuta luulisi, siispä heinäkuussa pöhisee entistä sankemmin.

   
   
 5. #5

  Vs: Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Nyt pakkasessa käytän mega DCC:tä kun kävelen koiraa. Hyvin toimii.

   
   
 6. #6
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Hellsinki
  Viestit
  13

  Vs: Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Tuli kylmätestiä suoritettua viime viikonloppuna kun tuli vietettyä yksi yö laavulla. Yöllä oli -18°C. Aamulla voi siis sanoa, että kaikki laitteet ja nesteet oli tuossa kyseisessä lämpötilassa. Käytössä oli eGo-akku cartolla ja driptipillä.

  Pullossa oleva neste menee ihan siirapiksi ja carton täyttäminen on turkasen hidasta.

  Höyryttely onnistuu tuolla yhdistelmällä varsin hyvin. Ehkä parit ekat henkoset on vähän nihkeämmät, mutta kun carto lämpenee aika nopeasti, toimii höyrystin ihan normaalisti.

  Aamulla jäätyi vaan huuli kiinni alumiiniseen drip tippiin.

   
   
 7. #7

  Vs: Höyryttely-ongelmia kylmässä

  Ei itsellä VG nesteillä ole ollut ongelmia. Tosin itse höyrystimen kanssa on jotain pientä säätöä. Hanskat kädessä tuo e-powerin nappi on hankala käyttää. Ilman hanskoja metallirunko on liian kylmä. Metallinen driptip myös tuppaa olla aika kylmä.

   
   
Keskustelu Sähkötupakka (e-Savuke) yleisesti

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •