Ennen kuin perustat uuden ketjun

Jos olet aikeissa perustaa uuden keskustelun niin tarkista hakutoiminnolla (HUOM! Käytä perushakua kun olet foorumin etusivulla etsiäksesi kaikista keskusteluista) onko vastaavanlaisia ketjuja jo olemassa. Jos aihetta käsittelevä ketju on jo olemassa mutta et löydä siitä vastausta ongelmaasi niin kirjoita kysymyksesi kyseisen ketjun jatkoksi. Tässä kokoelma jo olemassa olevia aiheita jotka usein aloittelijoita askarruttavat:

Sähkötupakka ja e-nesteet yleisestiLaitekohtaiset kysymys/kokemusketjut ja arvostelut (samalle laitteelle saattaa olla useampiakin tarkemmin rajattuja ketjuja mutta nämä ovat suosittuja "yleisketjuja"). Tästä näet kaikki laitteita koskevat keskustelut.TilaaminenMuita suosittuja keskusteluitaJos foorumilta ei löydy ennestään mitään aihettasi käsittelevää niin voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

Kun perustat uuden ketjun

Valitse otsikko huolella ja kiinnitä huomiota selkeään kirjoitusasuun. Hyvä otsikko on sellainen että pelkästään sen lukemalla lukija tietää mistä ketjussa puhutaan. Esimerkiksi "apua aloittelijalle", "kysymys sähkötupakasta", "AUTTAKAA NOPEASTI!!!1" tai "hei katsokaa tänne" ovat huonoja otsikoita.

Jos siis kysymyksesi koskee esimerkiksi jotain tiettyä laitetta, liitä sen nimi otsikkoon (foorumilta kyllä löytyy jo aihe useimmille laitteille), koita mahduttaa myös itse kysymyksesi otsikkoon, koita kertoa ongelmasi jo otsikossa jne. jne. Voit esimerkiksi miettiä mitä kirjoittaisit Googleen jos olisit etsimässä tietoa kyseisestä aiheesta ja käyttää tätä hakulauseketta otsikkona.

Jos tuntuu siltä että järkevää otsikkoa ei voi keksiä niin todennäköisesti on parempi käyttää hyväksi jo jotain olemassa olevaa ketjua.

Kun lainaat (quote) toisen käyttäjän tekstiä vastauksessasi

Kun haluat lainata viestiisi toisen käyttäjän tekstiä niin pyri pitämään lainattu teksti lyhyenä eli korkeintaan muutaman rivin mittaisena. Jos tekstiä on enemmän niin karsi siitä itse kaikki ylimääräinen pois.
Lisää oma vastauksesi viimeisen quote koodin JÄLKEISELLE alueelle. Muuten vastauksesi näyttää myös lainatulta tekstiltä.