Silver Bullet

Valmistaja: AltSmoke
Kotisivu: http://www.altsmoke.com/
Ostopaikka: http://www.ivapour-elixir.co.uk/
Hinta ostohetkellä: 76€ (+akut, laturi, atomisoijat ja adapterit)
Malli: Versio 1.1 Joye510 kierteillä
Kokonaispituus / Halkaisija: 158mm / 28mm
Paino: 116g
Kytkimen tyyppi: Manuaali
Max. imaisu / Jäähtymisaika: Rajoittamaton
Akkujen kapasiteetti: ~2400mAh (1x 3.7V 18650) tai ~700mAh (2x 3.0V RCR123A)
Pakkauksen sisältö: Silver Bullet
Takuu: 6kk

Ennen kuin luet tämän arvostelun niin suosittelen tutustumaan ensimmäiseen modiarvosteluuni joka oli Silver Bulletin pienemmästä versiosta eli Black Beautysta. Kyseisessä arvostelussa on enemmän tietoa modeista yleensä, akuista ja jännitteistä. Tässä keskityn tarkemmin vain itse laitteeseen ja eroihin näiden kahden välillä.

Silver Bullet on juuri niin iso möhkäle kuin miltä se kuvissa näyttääkin. Joye510 atomisoija asennettuna painoa on 154 grammaa, pituutta 15.8cm ja putken halkaisija on 2.8cm. Ei erityisen mukana kulkeva malli siis. SB v1.1:ssä on kierteet Joye510 atomisoijalle mutta adapterilla siihen on mahdollista kytkeä myös DSE-801/DSE-901 atomisoija tai KR808D-1 patomisoija. Testaamani adapterit (Heaven-Gifts) toimivat kuten pitääkin mutta nesteen vuotamista liitoksista tapahtui enemmän kuin ilman adapteria. Jos mietit nimen perässä olevaa versionumeroa niin kaikki nykyään myynnissä olevat SB:t ovat 1.1 versiota, en enää edes muista mitä erilaista ensimmäisessä versiossa oli. Kuten BB, itse laite ei ole oikeastaan mitään muuta kuin putkilo jonka sisälle akku asennetaan. Lentokonealumiinista työstetty putki tuntuu kädessä todella jämäkältä ja kestävältä. Siinä ei ole muita yksityiskohtia kuin päässä oleva atomisoijaliitin ja kyljessä iso nappi käynnistystä varten. Pinta on maalaamatonta, kiillotettua metallia joten siinä näkyy valitettavan hyvin joka ikinen sormenjälki eikä putsaamisesta ole kovin pitkäaikaista hyötyä. Pinta alkaa myös tuntua kädessä "limaiselta" hetken käytön jälkeen ja kaikkein pahinta on jos atomisoijasta pääsee vuotamaan nestettä laitteen reunoille. Neste tuntuu tämän jälkeen leviävän taianomaisesti joka puolelle ja tämän jälkeen edessä on vaistämättä koko laitteen puhdistus. Pintaan on syntynyt myös useita pieniä naarmuja mutta näistä pääsisi varmasti vielä eroon kunnon kiillotuksella.

Laite toimii siis manuaalikatkaisulla ja mitään rajoittimia ei ole. Nappi on toiminut moitteetta muutaman kuukauden käytön ajan. Jossain vaiheessa laite jätti painalluksia huomioimatta mutta ongelma korjaantui akkujen latauksella eli ongelma ei ilmeisesti ollut itse kytkimessä. Nappi on tuntumaltaan melko jäykkä ja hieman ulkopinnan tason alapuolella. Ei kaikkein miellyttävin nappi käyttää mutta kun hyvä asento löytyy, ei tähän juuri kiinnitä huomiota. Uskoisin että profiilin ansiosta laite kulkisi myös taskussa ilman että "vahinkolaukauksia" pitäisi pelätä. Kuten BB:n arvostelussa totesin, tähän isompaan, ainakin minulla enemmän kotikäytössä olevaan laitteeseen olisi sopinut paremmin hieman uloneva ja helppokäyttöisempi nappi. Putkilo avautuu kierteiden avulla keskivaiheilta akun asennusta varten ja kiinni ruuvattuna sauma on selkeästi nähtävissä mutta ei häiritsevä. Kierteisiin on valmistajan toimesta lisätty suoja-ainetta joka estää metallin hapettumista ja saa ne ruuvautumaan yhteen todella sulavasti.

Itse laitteen lisäksi täytyy erikseen hankkia akkuja ja laturi sekä atomisoija. 67€:n ($99) peruspakettiin ei kuulu muuta kuin itse laite. Onhan hinta kova metalliputkilosta mutta itselläni ei ainakaan ole välineitä tai taitoa tällaista rakentaa. Laitteeseen mahtuu yksi mallinumeroltaan 18650-akku tai kaksi RCR123A-akkua. Testissä käyttämissäni 18650 akuissa on tehoa huimat 2400mAh. Milliampeeritunti (mAh) siis kertoo "kuinka paljon akkuun mahtuu virtaa" eli kuinka pitkään akkua pystyy käyttämään yhdellä latauksella. Vertailun helpottamiseksi, yhdessä tavallisessa Joye510 akussa sama lukema on 180mAh eli periaatteessa 18650-akku kestää 13 kertaa kauemmin. 18650-akun jännite on sama kuin perinteisenkin e-savuke akun eli 3.7V. SB:ssa on mahdollista käyttää myös kahta 3.0V akkua jolloin yhteisteho nousee 6V:n. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että atomisoija käy kuumempana kuin normaalisti. Testissä käytin kahta Tenergyn RCR123A (700mAh) akkua, akkuun on merkitty 900mAh mutta nettikeskustelujen perusteella tämä tuskin pitää paikkaansa. Akut sopivat laitteeseen melko väljästi mutta jäykän jousen ansiosta mitään kolinaa ei pysty havaitsemaan jollei sitä tarkoituksella yritä. Molemmissa käyttämissäni akuissa on suojauspiiri.

3.7V:lla ei juuri eroa perinteisiin e-savuke akkuihin huomaa. Vakioatomisoijalla eli 510:llä kurkkutuntuma on aavistuksen parempi kuin BB:llä - joka jostain syystä ei toimi 3.7V kovin hyvin - mutta silti mielestäni hieman heikompi kuin 510:n omalla akulla. Syytä tähän en tiedä ja voi olla että vain kuvittelen tämän pienen eron. Akkukestossa toisaalta 3.7V SB pesee kaiken muun kokeilemani. Yksi 18650 akku kesti keskimäärin 2 vuorokautta raskaampaakin höyryttelyä ennen kuin se alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä. Samalla käyttömäärällä minulta kuluisi yli 10 tavallista 510-akkua.

Ero kuuden ja 3.7 Voltin höyryttelyllä on yhtä huomattava kuin BB:lläkin. Höyryä syntyy järkyttävä määrä atomisoijalla kuin atomisoijalla ja kurkkutuntuma paranee huomattavasti. Höyry on huomattavasti lämpimämpää kuin 3.7V laitteilla mutta samaan aikaan atomisoijakin kuumenee nopeammin jolloin taukoja on pidettävä useammin. Atomisoija kannattaakin pitää koko ajan kosteana tai muuten tuloksena on ikävän kuiva kurkkua polttava höyry. Joillain nesteillä maku tuntui voimistuvan mutta välillä taas tuntui vaikealta erottaa esimerkiksi tupakka e-nesteiden makuja toisistaan. Kaksi RCR123A akkua kestää kohtuullista käyttöä hieman vajaan vuorokauden, selvästi kauemmin kuin BB:n 2 CR2-akkua. Huomasin myös että RCR123A akut antavat tasaisemman jännitteen kuin CR2 akut eli suoritus ei muutu niin paljon täyden ja tyhjenemässä olevan akun välillä. Yleismittari näytti täyteenladatuille akuille 7.15V lukemaa, jännite tippuu hiljalleen n. 6.3V:n ja höyryntuotto lakkaa kun jännite tästä tippuu nopeasti 5V:n alle. Hyvän akkukeston ja suojauspiirin takia RCR123A:t ovat ehdoton suosikkini 6V:n höyryttelyyn. Kokoeroa ei aivan valtavasti ole CR2-akkuihin mutta silti käyttöaikaa saa jopa tuplasti ja turvallisemmin.

Silver Bullet on hieman kömpelö sähkötupakka käytössä mutta jos omistat ison käden ja jopa kymmenkertainen akkukesto perusmalleihin verrattuna kiinnostaa niin voin suositella. 6V höyryt ovat jo kokemus yksinään. Itse olen kayttänyt laitetta vain kotona ja tässä käytössä SB on aivan ylivoimainen. Kotoa lähtiessä matkaan tarttuu kuitenkin edelleen jokin pienempi malli.

[b]Muunneltavuus: 9 / 10
Suorituskyky: 10 / 10
Kytkin: 7 / 10
Ulkonäkö: 8 / 10
Hinta/laatu: 8 / 10
Kokonaisarvosana: 8.5 / 10