Sivu 1 / 9 12345 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 178

Aihe: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

 1. #1

  Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Ja taas astialla, hienot muutokset sivulla kun on kategorisoituna nyt nämä laitteetkin eri osioihin! Tästä innostuneena ajattelin, että näitä pikaoppaita voisi stickyttää samaan tapaan kuin tuo minun 510-T opas on laitettu ei tarvitse uusien käyttäjien etsiä niitä peruskäyttöoppaita muiden threadien syövereistä.

  Joten koska nyt tänne osioon eksyin ensimmäisenä ja olen nyt viimeisen kuukauden käyttänyt lähes yksinomaan cartoja niin jatketaan perusoppaita näistä:

  Cartomizerin täyttö ja käyttö - Rautalankaopas by Stuikka  Vasemmalta oikealle: Juuri paketista otettu Bogen carto, DCT-carto tankilla, Boge mustalla drip-tipillä, Boge "soft-tip" päällä, erillinen keltainen drip-tip.
  Vaikkei oma carto näyttäisikään prikuulleen tuolta hopeiselta, niin samat ohjeet pätevät silti näitä on siis eri väreihin maalattuna, erilaisilla suukappaleilla ja eri kokoisina, mutta jokaisessa cartossa toiminta on sama.

  Ensiksi sitten sitä pakollista teoriaa ja toimintaperiaatetta; elikkäs cartossa yhdistyy atomisoija sekä e-neste säiliö (tankki/vanupatruuna) eli tälläistä käytettäessä laitteesta, joka normaalisti on kolmiosainen (akku - atomisoija - tankki) tulee kaksiosainen (akku - carto). Cartossa neste imeytetään sen sisällä olevaan vanuun, jonka keskellä kulkee pystysuorassa pieni putki ilman virtausta varten ja sen ympärille on asetettu kuumennuselementit jotka muuttavat nesteen höyryksi. Cartot on alunperin tarkoitettu kertakäyttöisiksi, mutta omien (ja foorumilaisten) kokemusten perusteella näitä voi kyllä huoletta täyttää uudestaan yli kymmenenkin kertaa. Itselläni on tuo tankissa oleva carto kestänyt nyt ~kuukauden ja edelleen höyryää ihan hyvin. Vanun olomuoto kyllä alkaa näyttämään siltä, että uusiminen olisi aiheellista.

  Hyviä puolia näissä on helppo käyttäminen, omasta mielestäni puhtaampi maku sekä vikatilanteiden minimointi. Carto ei käytännössä voi mennä tukkoon, sitä ei pestä eikä huolleta. Käyttöikä on lyhyempi kuin normaalilla atomisoijalla, mutta hinta reilusti halvempi. Vanua tuolta ei myöskään saa oikein pois rikkomatta koko palikkaa, eli kun kerran laitat tähän jotain e-nestettä, se maku pysyy cartossa käytännössä koko käyttöiän (~1vk - 1kk).

  Carton täyttöön onkin sitten useampia eri tyylejä, joista tässä oppaassa neuvottakoon kaksi helpointa ja vähiten sotkuista:

  E-nestettä voi valuttaa suoraan carton sisään ottamalla sen pään irti ja kaatamalla pullosta reunoja pitkin vanuun nestettä, varoen osumasta keskellä olevaan putkeen. Tällä tyylillä täyttö saattaa kestää, sillä vanu imee nestettä suhteellisen hitaasti. Kaada nestettä muutama tippa kerrallaan, odota pari sekuntia sen imeytymistä, kaada toiselle reunalle pieni määrä, odota imeytymistä ja taas toiselle reunalle - jatka kunnes uskot cartossa olevan tarpeeksi nestettä.
  Itse olen havainnut parhaaksi jättää valuttamisen jälkeen carton pariksi tunniksi pystyyn pöydälle (akkupää alaspäin) jolloin e-neste imeytyy varmasti mahdollisimman tasaisesti koko vanumäärään. Nestettä tiputetaan carton tilavuudesta riippuen, jos et ole varma niin mielummin liikaa kuin liian vähän. Ylimääräiset valuvat sitten akkupäästä ulos, eli joku paperi kannattaa pitää alla kun carto on pöydällä.  Valuttaessa neste tosiaan imeytyy vanuun hitaasti, joten kiireisimmille ihmisille soveltuvampi täyttötapa onkin sitten injektioneulalla. Ja jos et ole vielä kuullut narkkarivertausta e-savukkeen käytöstä, niin tässä on nyt se väline, jolla tuo leima varmistuu (eivaan, vitsillä, kaverit kuittailleet tuosta pöydällä lojuvasta neulasta aivan jatkuvasti). Muttajoo, injektioneula on oikeasti carton täyttämisessä varmaan se käytännöllisin kapistus. Neulalla saat täytettyä carton ns. "alhaalta ylöspäin" sekä huomattavasti tasaisemmin kuin valuttamalla nestettä päältä. Homma toimii siis niin, että ruiskuun otetaan se ~1ml (riippuen toki carton koosta) e-nestettä, neula työnnetään carton reunaa pitkän pohjalle asti, ja vedetään sieltä hitaasti ylöspäin samalla ruiskuttaen e-nestettä vanuun. Toistetaan useammasta kohdasta, kunnes koko carto näyttää kostealta.  Näin täytetty carto on heti käyttövalmis ja tuohon täyttämiseen kuluu aikaa n. 1min jos sitäkään, eikä ole tarvetta odotella nesteen imeytymistä jälkeenpäin. Miinuspuolena sitten se, että paksummat VG-nesteet eivät oikein tykkää tulla läpi noista apteekkiruiskuista ja tietysti se pakollinen narkkarileima heti kun tuollainen vehje ilmestyy pöydälle...

  Kun carto on sitten täytetty (millä metodilla tahansa) ja sen akkupää on pyyhitty puhtaaksi mahdollisista e-nestevalumista, laita sen akkupää huuliesi väliin ja puhalla muutamaan otteeseen jolloin ilmaputkeen päätynyt e-neste lentää pois. Näin ilma kiertää paremmin, etkä saa noita tippoja suuhusi ensimmäisellä henkäyksellä. Tämän jälkeen carto ruuvataan kiinni akkuun ja höyryttely voi alkaa samantien.

  Cartosta et näe paljonko sielä on nestettä, joten joudut seuraamaan tätä tilannetta makuaistin perusteella. Nesteen loppuessa maku alkaa haalistua ensin vähän, sitten reilummin. Jos carto pääsee edes yhden kerran käymään "kuivana" vanu kärähtää ja siitä tuleva maku on sanoinkuvaamattoman hirveä, eikä lähde cartosta koskaan pois. Kärähtänyt carto on siis suoraan roskiskamaa. Kuulostaa hankalalta, mutta siihen oppi oikeasti hyvin nopeasti että kun maku muuttuu, tarvitaan lisää nestettä. Itse käräytin ensimmäisen cartoni suoraan toisena käyttöpäivänä, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia tuossa.

  Carto ei myöskään kestä kovin montaa täyttöä, vanu alkaa käytön myötä kovettumaan ja paakkuuntumaan, eikä enää ime yhtäpaljoa e-nestettä sisäänsä tai tukkii ilmaputkea (jota voi koittaa vielä rassata auki esim. sillä injektioneulalla tai vaikka suoraksi taitellulla klemmarilla). Tämän käyttöajan jälkeen carto on kuitenkin suoraan roskiskamaa, eikä kannata lähteä korjailemaan. Uusi carto maksaa halvimmillaan n. 0.50e ja näitä saa usein 5kpl paketeissa joita voi sitten tilailla lipaston laatikkoon ja käyttöiän lopussa viskata vanhan carton tylysti roskiin ja napata laatikosta uuden. Ilmaputkea auki rassatessa ole varovainen, ettet vahingossa katko/väännä metallilankaa sen ympäriltä. Tarpeeksi ohuella työkalulla ja varovaisuudella tämä on todella helppo operaatio, mutta jos tökkäät voimalla ensimmäisen käteen sattuneen ruuvimeisselin tuosta putkesta läpi, tulee kuumennuselementti luultavasti toisesta päästä cartoa ulos ruuvarin kärjen mukana Jokainen voi myös miettiä, kannattaako 0.50e arvoista objektia lähteä ihmeellisimmin korjailemaan edes tuon vertaa, mutta itse nyt olen päättänyt käyttää näitä niin pitkään kun höyryä vaan tulee.

  Variaatioita:

  Kuten alussa todettiin, cartomizereita on useita erinäköisiä/kokoisia. Esittelen tässä muutamia itse testattuja.

  Ensinnäkin cartoja on saatavilla yhdellä (normaalit, single coil) tai kahdella lämmityselementillä (dual coil). Näiden erona on siis se, että kaksi lämmityselementtiä höyrystää suuremman määrän nestettä kuin yksi, eli höyryn määrä on suurempi. Dual coileilla höyry on myös usein tupakansavun kaltaisesti lämmintä, sillä toinen lämmityselementti sijaitsee usein carton "yläpäässä" lähellä suukappaletta ja lämmittää samalla alemmalta tulevaa, läpi kulkevaa höyryä. On makuasia, kummasta pitää enemmän, omalla kohdallani valintana olivat dual coilit, sillä ajattelin, ettei lisäys höyryn määrässä nyt huonokaan asia voi olla.

  Cartoja on myös atomisoijien kaltaisesti sekä "Low resistance" että "Regular" (normaali) versioita. Tavallisen käyttäjän kannattaa omien kokemusteni mukaan valita poikkeuksetta LR -versio, sillä regular -mallien vastus 2.7-3.1 ohm vaatii käytännössä säädettävävolttista virtalähdettä (modit). Jos et ymmärtänyt tätä selitystä, valitse LR -versio. Jos ymmärsit ja omistat jonkin VV -modin/laitteen, voit käyttää myös regular malleja.

  Myös tilavuus, ja sen myötä carton fyysinen koko vaihtelee jonkun verran. Normaalit 0.9ml cartot ovat saman paksuisia kuin normaali atomisoija, mutta isommat 2.5ml XXL versiot näyttävät jo aika röyhkeiltä eGo akun perässä.


  (Alhaalta ylöspäin: 510-T ato + tankki, DCT-tank drip tipillä, Boge 0.9ml standard, Boge XL 1.2ml, Smok 2.5ml)

  Cartomizereja on myös saatavilla yhdistettynä tankkiin (em. DCT-tank), jolloin carton ympärille on rakennettu säiliö ja carton kylkeen porattu pieni reikä. Näiden etuna on se, että tankkiosasta näkee jatkuvasti nestemäärän ja carton kuivumista ei tapahdu kunhan tankissa vain on nestettä. Tälläisessa mallissa täytetään carto ensin normaalisti, (neulalla, valuttamalla tai muulla vastaavalla metodilla) ja sen jälkeen ympärillä oleva tankki työntämällä carto puoliksi ulos tankista ja kaatamalla tankin yläpäästä nestettä.  Driptippiä (tuo erillinen suuosa) suosittelen käytettäväksi ainakin dualcoil cartojen kanssa, sillä dualcoilin runko lämpenee käytössä senverran, ettei ainakaan omasta mielestäni ollut enää mukavan tuntuista.

  Hmmhmm. Mitähän muuta mainittavaa..

  Boge ja Smok -ovat merkkejä, joita ainakin foorumilaiset täällä tuntuvat pitävän arvossa. Jos olet hankkimassa cartoja, näistä jompikumpi on ainakin "varma veto". Omat Bogeni olen tilannut health cabinista 5kpl pakkauksissa, Smokin noita isompia sai ainakin peleonilta. DCT-tank yhdistelmää ja siihen soveltuvia cartoja sitten melkeinpä jokaisesta liikkeestä.

  Ja kuten aiemminkin, kommenteista poimitaan sitten niitä olennaisia tähän, jos itse unohdin jotain. Cartoista oli hieman hankalaa kirjoittaa kattavaa "käyttöopasta" kun tuo käyttö nyt on loppujenlopuksi aika yksinkertaista. Erilaisia täyttömetodeja on selostettu myös muualla, joten siksi en niihin tässä pahemmin perehtynyt.

  Toivottavasti on hyötyä. Omalla kohdallani cartot ovat nyt "se juttu" vaikka vieläkin testaillaan muita ratkaisuja, nämä ovat toistaiseksi vakuuttaneet toimintavarmuudella ja helppokäyttöisyydellä

   
   
 2. #2
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  02/2012
  Viestit
  47

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  olen melko aloitteleva höyryttelijä.olen tähän asti höyrytelly green smoken perus pötkylällä.siinä on ollut kaikenlaisia vikoja ja vuotoja ostin työkaverilta DSE901 jonka akut on yhteen sopivia.niitä saa olla lataamassa koko ajan ja päätin tilata isomman akun ja muuta sälää...päädyin Super Tank-950-510 kuvassa näytti siltä ,että siinä olisi ollut akku tankki ja atmisaattori samassa paketissa ja hintakin oli edullinen.paketista puuttui kuitenkin tankki ja ato olivat kuulemma loppu.olen sen jälkeen tilannut pari kartoa mutta en ole saanut minkäänlaista höyryä aikaiseksi.lisäksi akku on kaksi osainenptilaamassani sälä paketissa tuli mukana erikseen kierteillä ruuvattava osa akkuun,kun painaa virtanappia niin sen erikseen ruuvvatavan osansisällä alkaahehkumaan punaisena.ongelma on,että kumpikaan karto ei käy kirteiltä siihen punaisena hehkuvaan osaan jonka ilmeisesti olisi tarkoitus kuumentaa nestettä.molemmat kartot käyvät kierteiltä suraan akkuun mutta silloin ei tule höyryä.voiko kyseinen akku toimia ilman kysistä punaisna hehkuvaa lisäosaa?olen tähän asti käyttänyt vain automaatti akkuja ja olen todella pihalla näiden kartojen ja manuaali akkujen kanssa...kiitoksia jo etukäteen neuvvoista

   
   
 3. #3
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Jos tilaat pelkän akun, saat pelkän akun. Kitit/paketit ovat asia erikseen ja niissä tulee yleensä nesteitä lukuunottamatta kaikki tarvittava.
  Tuo punaisena hehkuva osa on atomisaattori, eli sen päähän kuuluisi tuon Super Tankin oma tankki. Carto tulee suoraan akun kierteisiin kiinni. Kannattaa muistaa, ettei hampaat irvessä väännä niitä kierteitä, vaan sen verran kuin melko miedolla voimalla menee, muuten joku kohta antaa ainkin pidemmän päälle periksi.
  Atoakaan ei kauheasti kannata kuivana poltella, voi vastuslanka kärähtää poikki.
  Laitatko hieman infoa mitkä cartot sulla on ja kuinka olet ne täyttänyt ja millä nesteellä?

  Edit. Tuossa vielä kuva omastani, eli tuo pitkä mattapintainen on akku ja etualalla näkyvä on tippi, tankki ja atomisaattori-yhdistelmä käyttövalmiina. Veikkaisin, että tuon tankin vasemmassa laidassa oleva krominen pääty on tarkoittamasi "punaisena hehkuva osa" eli ato.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat

   
   
 4. #4
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  02/2012
  Viestit
  47

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  morjesta.ja kiiton neuvvoista eli tämmöiset kartot löytis eGo Mega Dual Coil Cartiomiser ja Boge Low Resistance Cartiomiser-510/ego/riva olen tayttännyt kartot ECigWizard ry4 type nuts,pg or vg nesteellä niin,että vanu on aivan kosteaa.kuvassasi oleva akku näyttää samalta kun,minun akku.joo se hehkuva erillinen osa on atomisaattori sen sain selvitettyä.edelekään en ole onnistunut saamaan kartilla minkäänlaista höyryä aikaiseksi.tilasin myös akun mukana Super Tank-Atomiser luulin ,että siinä olisi tullut myös tankki mukana niin kuin Super Tank Akussakin?menikö oikein?eli jodunko vielä tilaamaan tankin ,että saan tämän toimimaan...olen pitänyt akkua yön yli lataksessa ,etä virran puutesta ei pitäisi olla kysymys.kun akku on latauksessa siinä palaa punainen valo päässä ja sininen valo vilkkuu siinä ympärillä onko tämä normaalia?mistä tietää,että akku on täynnä,kun eitullu mitään ohjeita mukana niin todella pihalla...tuntuu ,että akun ja kartojen kosketus pinnat eivät ylety toisiinsa voisiko ongelmat johtua tästä?pitäisi varmaan seuraavaksi tilata koko aloitus paketti isomilla akuilla jos ei saa tätä toimimaan mitä suosittelisit edullinen ja toimiva?kokeilen kokeilen vielä kuitenkin sillä tankilla kunhan saan semmoisen hankittua...onkohan vika käyttäjässä vai onko sattunut maanantai mallinen akku... ???

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  07/2011
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  146

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Koetapa nyppäistä akun napaa ylöspäin jollain. Mä oon käyttänyt kuulakärkikynan tulppaa - siis sellaista jossa on se lipare siellä päässä. Kärki navan alle ja väännät ihan rohkeasti ylöspäin, pitäs tulla kosketus pienelläkin liikkeellä eikä haittaa vaikka napa jäis vähän vinoon. Noissa akuissa se napa on joskus sen millin-pari liian syvällä ja silloin carto ei ymmärrettävästi virtaa saa.


  Nyt: Smok Vape Pen Plus
  Menneet: 510, eGo-T, eGo-VV, Megalodon, Oval V6, Bolt, eGo Twist, Lavatube Mini V1, SD Keyring, Buzz Pro, Sentinel, Vamo V5, eGo AIO, Vaporesso Swag, Eleaf iStick

   
   
 6. #6
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Ainakin tuohon MDC-cartoon tarvitset 510-eGo adapterin tai 510-510 jatkon, vaikka kierteet ovat samat, eGon carto ei kierry riittävän syvälle cartossa olevasta "kauluksesta" johtuen.
  Tuo Super Tank ei ole täysin eGo yhteensopiva itsessään. Bogen cartot eivät ole vielä itselleni saapuneet, joten niiden sopivuudesta en osaa sen kummemmin sanoa. Periaatteessa niiden pitäisi toimia, koska 510, mutta mikään ei oo niin viisas kuin insinööri, joten voi olla ettei sekään toimi suoraa..

  Atomisaattori on atomisaattori ja tankki on tankki. Muista myös, ettet tilaa catrotankkia, jos haluat tuota Super Tankin omaa atomisaattori-tankki yhdistelmää käyttää. Myös suukappale (mouthpiece) on syytä tilata, mikäli haluaa Super Tankkia käyttää "vakiona".

  Ladatessa USB-portista ainakin itselläni tuollaisella laturilla, kun akku-laturi yhdistelmän liittää koneeseen, laturiin syttyy vihreä valo, akku vilkuttaa muutaman kerran sinistä valoa, sekä napin kohdalla että akun etupäästä. Kun lataus alkaa laturissa palaa edelleen vihreä valo, napin valo sammuu ja akun päässä oleva ledi vaihtuu punainen-oranssi-lila välillä ja kun lataus on valmis, akun valot sammuvat (laturin valo palaa edelleen).

  Itselläni ko. laitos on toiminut hyvin ja akkukin riittää omassa käytössäni vaivattomasti koko päiväksi. Jos nyt välttämättä haluat uuden aloituspaketin (eikä Super Tank-paketti kelpaa), voisi LavaTube-kitti olla ihan pätevä (sellainen tulossa itsellenikin), siinä kun nuo Bogen cartot on todettu todella toimiviksi (tosin 3ohm suositellaan, mutta 1,5:kin toimii). Tai sitten esim. eGo-T tai C aloituspaketti, jos haluaa, että nuo sinulla jo olevat cartot toimivat suoraan. Tosin eGon akuissa on juuri tuota navan painumis ongelmaa, Super Tankeissa en ole siihen törmännyt.

  Kannattaa olla yhteydessä liikkeeseen, josta ostit tuon akun, laturin ja aton ja kokeilla, josko saat jonkinlaista takuuvaihtoa/korjausta tavaroillesi.

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari hansgi's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  lappeenranta
  Viestit
  165

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Mites kun minulla on yksi Mega Dual Coil Cartiomiser Clear mallinen carto, niin olisin sitä vaan kysellyt että onko siitä mitään ohjeita tai videoita sen purkamisesta ja putsaamisesta tällä foorumilla. Käsittääkseni sen saa auki ja pestyä sisuskamat?

   
   
 8. #8
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Muistaakseni se piti ruuvata akkuun kiinni ja varovasti kammeta ne läpinäkyvät kuoret irti metallisesta pohjasta, jolloin vastus ja imeytysmateriaali tulevat nätisti putkesta ulos. Sen jälkeen fylli kääritään auki vastusten päältä ja se voidaan pestä lämpimällä vedellä ja kuivata vaikka talouspaperilla.
  Näin jokin aika sitten juutuubivideon jossa tuo tehtiin. Koetan kaivaa sen jostain esiin.

   
   
 9. #9
  Höyrykonkari hansgi's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  lappeenranta
  Viestit
  165

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Joo, kiitos vaan Charunmille nopeasta vastauksesta

   
   
 10. #10
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  02/2012
  Viestit
  47

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Kiitos Höyrykonkarille asiallisista vastauksista

   
   
 11. #11
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Charun Näytä viesti
  Näin jokin aika sitten juutuubivideon jossa tuo tehtiin. Koetan kaivaa sen jostain esiin.
  Löytyhän se kun tarpeeks penko: http://youtu.be/0PFSuIkqDw4
  Toimii siis vain noiden kirkkaiden kanssa, ilmeisesti metallisista ei saa tuota alaosaa irti. Puhdistus alkaa aikalailla neljän minuutin kohdalla, jos ei kiinnosta arvostelua/höpöttelyä katsella.

  [OT] Kappas, oon saanu oikeen konkarin arvonimen! Johan tässä on tullut reilu viikko höyryteltyä.. [/OT]

   
   
 12. #12
  Höyrykonkari hansgi's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  lappeenranta
  Viestit
  165

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Hyvä juttu, nyt saa putsattua carton

   
   
 13. #13
  Höyrykone korsu's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Paimio
  Viestit
  1,178

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Bogeja on tulossa lisää. Kortsutäyttö on kyllä ihan näppärä sekin, mutta kannattaako neulametodi ollenkaan? Hommasin mdcc:tä varten ulkoD 1,2mm neulan mutta kun taitaa olla noihin tikkuihin turhan järeä, mikä ois sellainen koko mistä PG vielä menee läpi?

  Halt who goes there?

  Death

  Approach........ friend

   
   
 14. #14

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Lainaus Alkuperäinen postaaja korsu Näytä viesti
  Bogeja on tulossa lisää. Kortsutäyttö on kyllä ihan näppärä sekin, mutta kannattaako neulametodi ollenkaan? Hommasin mdcc:tä varten ulkoD 1,2mm neulan mutta kun taitaa olla noihin tikkuihin turhan järeä, mikä ois sellainen koko mistä PG vielä menee läpi?
  Varmaan mielipideasioita, kukin täyttää omalla tyylillään kortsutyylillä täyttäminen oli omasta mielestäni liian sotkuista hommaa, neulalla kaikki nesteet päätyvät carton sisälle eikä ulkokuorta/akkupäätä tarvitse juurikaan jälkeenpäin kuivailla. Noista neulojen paksuuksista en oikeen osaa sanoa, joku viisaampi valaiskoon tuota. Itse tilasin cartojen ohessa aikoinaan tämän:
  http://www.healthcabin.net/index.php...oducts_id=7437

  Mutta eipä tuossa tietenkään neulan paksuutta mainita... PG ja FSUSA:n PG/VG seokset tulee kuitenkin hyvin läpi, puhdas VG vaati vähän taistelua..

   
   
 15. #15
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Lahti
  Viestit
  195

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  18G tylpällä neulalla on hyvin mennyt PG nesteet ja VG base läpi.

   
   
 16. #16
  Höyrykone jarif's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,697

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Charun Näytä viesti
  Tosin eGon akuissa on juuri tuota navan painumis ongelmaa, Super Tankeissa en ole siihen törmännyt.
  Mulla on sekä aitoja JoyeTech-akkuja, että klooneja (ml. SmokTek T-REX), ja k.o. ongelmaa on ollut vain noissa klooneissa, ei aidoissa.

  Jos halpaa haluaa, niin halpaa saa, ongelmineen päivineen!
  Kauppiaan kaveri: https://www.bitwell.biz
  Lähetetty minun Apple läppäristä ilman mitään vitun tupakkia.

   
   
 17. #17
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Lainaus Alkuperäinen postaaja stuikka Näytä viesti
  kortsutyylillä täyttäminen oli omasta mielestäni liian sotkuista hommaa
  U r doin' it wrong! Kortsutyylillä saa täytettyä nopeesti ja sotkematta, kun keksii oikeen tekniikan. Kannattaa katsella juutuubivideoista vinkkejä.

   
   
 18. #18
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132

  Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Ja ei, kyllä se vain tahmaa AINA teki sen sitten miten hyvänsä ruiskua enempi.
  Ja se oikea kortsumenetelmähän on akkupuolelta ilman donitsia. Painetaan sen verran tavaraa ylös, että nousee miltei yli ja sitten vain vedetään spändäri hissukseen ulos.
  KGO & Twist

   
   
 19. #19
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Troll from behind Näytä viesti
  Ja se oikea kortsumenetelmähän on akkupuolelta ilman donitsia.
  Sitten mä teen sen väärin, mutta toimivasti.
  Ite laitan isompaan kortsuun n. 70-80% nestettä ja painan carton imupää edellä hissukseen sisään ja kun pääsee pohjaan asti, annan ehkä 10 sek. imeytyä, kunnes käännän koko roskan toisin päin, jotta loputkin nesteet imeytyy fylleihin (tässä vaiheessa kannattaa varmuuden vuoksi laittaa paperi caton alle, jottei keskireiästä mahdollisesti tuleva neste sotke). Ei mee kierteet limaseks ja todella harvoin siihen paperiinkaan asti mitään tulee.

   
   
 20. #20

  Vs: Cartomizerin täyttö ja käyttö sekä eri mallit

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Charun Näytä viesti
  Sitten mä teen sen väärin, mutta toimivasti.
  Ite laitan isompaan kortsuun n. 70-80% nestettä ja painan carton imupää edellä hissukseen sisään ja kun pääsee pohjaan asti, annan ehkä 10 sek. imeytyä, kunnes käännän koko roskan toisin päin, jotta loputkin nesteet imeytyy fylleihin .......
  Juuri näin minäkin teen. Ja hyvin on toiminut.

   
   
Sivu 1 / 9 12345 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Atomisaattorit / cartot / tankit

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •