Tulokset 1 - 16 / 16

Aihe: RDA Battle - Tobh Atty V2 vs Origen V2

 1. #1

  RDA Battle - Tobh Atty V2 vs Origen V2

  Pistetääs pikarevikka päivän kokemuksella kun ovat vielä ~uutuuksia ja sain yhteiskuvaan. Kokemusta drippereistä ennen näitä ei ole kuin yhdestä kloonista.

  Origen V2
  Valmistaja: Norbert
  Kotisivu: n/a
  Ostopaikka: E-Zigaretten - elektronische Zigaretten auf InTaste.de
  Hinta ostohetkellä: 80€ (postarit +8.44€, driptip +13.50€, teräksinen plussapaalu +8€)
  Kokonaispituus (ilman tippiä/liitintä): 26.70mm
  Halkaisija: 22.05mm
  Paino (ilman tippiä): n. 36g
  Pakkauksen sisältö: RDA + varatiivisteitä, vararuuvi ja hex-avain (driptip myydään erikseen)

  + Ulkonäkö (jos tykkää pienestä ja simppelistä)
  + Todella iso nestesyvennys mutta silti kokonaispituus samaa luokkaa kuin esim. Tobh V2:ssa
  + Ei vuoda läheskään niin herkästi kuin 2 muuta kokeilemaani dripperiä
  + Jo pienimmät ilma-aukot ovat melko ilmavat omaan makuuni mutta tuohon tottunee, toisaalta ilmavampaan suuntaan on hyvin säätövaraa sitä kaipaavalle
  + Työstön ja viimeistelyn laatu
  + Myös single-coil ilmareiät

  - Hypen perusteella odotin aivan uskomatonta makua mutta mielestäni dualilla Kayfunista irtoaa saman verran makua
  - Pystycoil ehkä hieman vaikeampi setupoida kuin vaaka ja tapit ruuvataan hex-avaimella ristipään sijaan (miksi?? vapopöydällä muutenkin jo liikaa työkaluja)
  - Jos haluaa pikaisesti pesun jälkeen käyttöön niin nestesyvennystä on aika hankala kuivata
  - Perusmyyntisettiin ei kuulu edes driptippiä ja jos haluaa messinkisen plussapostin tilalle teräksisen niin sekin pitää ostaa erikseen
  - Hinta


  Tobh Atty V2
  Valmistaja: Tobh
  Kotisivu: The Tobh Atty | Tobh Mods
  Ostopaikka: P-Vaper - Home Of Moe's Potions & Ruthless E-Juice UK - Electronic Cig, E-Liquid Mods & Vaporizers
  Hinta ostohetkellä: £47 (postarit +£16)
  Kokonaispituus (ilman tippiä/liitintä): 25.30mm
  Halkaisija: 22.20mm
  Paino (ilman tippiä): n. 32g
  Pakkauksen sisältö: RDA (ei driptippiä)

  + Ulkonäkö (voiko tästä olla pitämättä?)
  + Todella helppo setupoida (isot syöttöreiät ja plussapostin reikä coilin halkaisijan verran korkeammalla)
  + Viilennysritilä (tosin ei käytännössä tullut huomattua vaikutusta lyhyen testijakson takia)

  - Aivan liian löysä imu perinteiselle suusta-keuhkoihin hatseille
  - Perusmyyntisettiin ei kuulu edes driptippiä tai varaosia
  - Ei ilma-aukkoa single-coilille (jos tarvetta)
  - Vaatimaton nestesyvennys/kapasiteetti
  - Hypen perusteella odotin aivan uskomatonta makua mutta mielestäni dualilla Kayfunista irtoaa saman verran makua
  - Hinta (olisi tosin kohtuullinen JOS saisi jostain postikuluitta)


  v2-tobh-origen.jpg origen-dual-vertical-coil.jpg

  Molemmat atot testattiin tämänhetken suosikkisetupillani eli 0.30mm A1 / ∅2mm / 7/8 / 0.69ohm dualina. Käytän samaa Kayfunissa. Höyryntuottoa en kommentoi koska se ei itseäni juurikaan enää kiinnosta eikä ole kunnollista vertailukohtaa. Battlen voittaja eli Origen jäi jatkotesteihin, Tobh myyntiin. Päivittelen jos tulee lisähuomioita.

   
   
 2. #2
  Itse mielestäni hex-ruuvit voi vaihtaa ristipäisiin jos haluaa. Mutta minusta hex tai ristipää ei ole merkitystä. Setupit olen laittanut n.45 kulmaan, ei minusta kovin hankalia ole. Tietysti ei ehkä ensimmäiseksi rakennettavaksi laitteeksi mutta videoita katsomalla onnistuu aika helposti. No maku on just kaiffarin luokkaa, enempi tällä höyryä puskemaan kuin omaksi tarpeeksi. Muuten ollaan samoilla linjoilla tossa arvostelussa origenin osalta. Maksaa esim h-dripperi tai monet muut he-dripperit samoja hintoja. Laitoin nyt jotain kun tuli kanssa tuo origen hommattua ja ihan tyytyväinen olen síihen. Minusta jos tämän hommaa niin ei makuun eikä höyryn tuottoon joudu pettymään että laatupeli on origen.

   
   
 3. #3
  Varmasti tulee ruuvit vaihdettua kun jaksan etsiä sopivat, ei niitä tosin kovin usein tule väänneltyä eli ei tuo suuri miinus ole. 45asteen kulmaan jotta wickin saa helpommin läpi vai jostain muusta syystä?

  Nyt kun olen etsinyt muita drippereitä joita voisi ottaa testiin niin alkaa näyttää aina vaan ylivoimaisemmalta tämä Origen vaikka siinäkin pienet puutteensa on. Näin niinkuin speksien ja arvostelujen perusteella. Magma oli varteenotettavin mutta sitten katsoin tämän arvostelun ja lopahti sekin kiinnostus. Muita ei ole edes harkinnassa tällä hetkellä, paitsi toinen Origen

   
   
 4. #4
  No minusta ne sai kivasti siihen 45 kulmaan ja ajattelin kokeilla, ja toimii. Varmaan sama onko pystyssä vai kulmassa, höyryä ja makuakin kyllä puskee. Itsellä ensimmäinen laatu dripperi ja pirun tyytyväinen olen. Jonkin muukin vois tilata ehkä kreikan anime tai quasar, varmaan tilaan kummatkin. Kunhan sitä quasaria saa, loppu monesta paikasta.

   
   
 5. #5
  Höyrykone Thyroid's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  HKI
  Viestit
  1,127
  Tänään (okei, eilen) sain oman Origenin, ja onhan tämä ihan kelpo dripperi. Perinteisiin kolmepostisiin verrattuna hieman työläämpi setupoida, mutta ei mikään ns. vaikea kuitenkaan. Itseasiassa vaakacoilien vääntäminen onnistuu tähän jopa helpommin kuin pystycoilien, jättää vaan pikkuisen pelivaraa häntiin että saa pakan haluamalleen kohdalle ja wickit molemmin puoli kupin pohjalle. Kieppien puristelu yhteen ynnämuu on pumpulin laittaminen on myös helpompaa, ja itseasiassa höyrytkin on minun makuun piirun verran paremmat kuin pystycoileilla. Itelläni suurimmilla rei'illä imu on kohtalaisen tiukka, mutta ei työläs. 2.0mm - 2.5mm röörit yleensä käytössä, nämä lienee kaksimilliset. Maku on hyvällä tasolla, tosin tuli laitettua niin helvetin tymäkkää menthol-laku-hässäkkä nestettä, että olisi varmaan maistunu millä vaan atolla aika tiukalle. Hedelmät, marjat ja vaniljat on enempi omiaan tälle atolle jatkossa. Höyryä tämä pukkaa ihan mukavasti - ei tämä mikään älytön höyrykone ole, mutta hyvin asiallinen suorittaja kuitenkin. Toisin kuin riptrippers, 'i'm gettin' really satisfying vape on this'. (kattokaapa muuten kaverin setuppia Origen-revikassa, yllättävän onneton esitys coiligurulta?)

  0,5 ohmillakin voi ottaa todella monet puffit ennenkuin tarvii tiputella lisää. Eikä kovin herkästi käy niinkään, että tiputtelee liikaa kunnes coilit ui nesteessä ja maku menee äiteläksi. Muihin drippereihin verrattuna mitä mulla tässä on pyöriny, niin varmaan Magma on tyylillisesti lähin vertailukohta. Molemmissa on kohtuu pienet kammiot ja neste'kaivo'. Sanoisin että Origen vie voiton; tätä on vaikea saada vuotamaan putkelle ja näpeille, toisin kuin Magmaa jossa on ilmareiät dekin tasalla coilien alla. Ulkonäkö on myös 22mm putken nokalla nätimpi. Siihen en osaa sanoa, on tämä toistaiseksi paras dripperi mitä olen omistanut - ehkä Trident v2 pitää vielä paalupaikkaa. Tää on vähän tämmöinen.... sivistyneempi? Eurooppalainen hienohelma kun on.

   
   
 6. #6
  Tämäkin hyvä WP_20140329_003.jpg

   
   
 7. #7
  Näissä Origen tyyppisissä atoissa annetaan illuusio nestevarastosta, vaikkei niissä varsinaisesti ole tilaa nesteelle yhtään enempää kuin tasapohjaisissa drippereissä(yleistäen). Useimmiten jopa vähemmän.
  Asioitahan voi perustella, erilaisuudella esimerkiksi tai erottua vain joukosta etc
  Tarpeet on monet, mutta itse en ole valinnut kumpaakaan näistä "haluan" listaani.
  Origen jää listan ulkopuolelle siksi, että jos tarvitsen tuon tyyppisen dripperin, ostan Kraken gennyn ja käytän sitä semidripperinä

   
   
 8. #8
  WP_20140329_004.jpgJuu kraken on pirun hyvä genny suositellaan

   
   
 9. #9
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Esa vuke Näytä viesti
  Näissä Origen tyyppisissä atoissa annetaan illuusio nestevarastosta, vaikkei niissä varsinaisesti ole tilaa nesteelle yhtään enempää kuin tasapohjaisissa drippereissä(yleistäen). Useimmiten jopa vähemmän.
  Tästä olen kyllä ihan eri mieltä. V2 Origeniin saa tiputella kymmeniä tippoja eikä vuoda. Tobh ja klooni Trident alkoivat vuotamaan jos vähänkään tiputteli liikaa (>5-10 tippaa) koska ilmareiät ovat niin lähellä nesteuran pohjaa. Kokeilin ruiskulla täyttää melkein tyhjää Origenia ja nestettä sinne meni tasan 1ml. Tämä siis niin että nesteen pinta tulee uran yläreunaan, pumpuleissa oli vielä imeytyneenä vanhat nesteet ja varmasti pohjallakin oli vielä vanhoja jämiä ennen täyttöä.

   
   
 10. #10
  Minustakin ainakin sen 1ml saa helposti origeniin eikä ole pelkoa että nestettä tulisi ilmareijistä. Ja täyttäminen yleensä, niin ne nesteurat pitävät täyttämisen vähemmän suttuisena.

   
   
 11. #11
  Saahan sitä olla erimieltä En nyt tähän parivaljakkoon varsinaisesti suunnannut ajatuksiani, vaan yleistäen.
  Mutta kuten sanoin, jos nestetilavuus olisi kriteeri, ostaisin Krakenin.
  Nestekaivohan näissä drippereissä on melkein kaikissa, ilmareikien ja coilien nosto ylemmäs tuo lisää tilaa nesteen varastoivalle/siirtävälle materiaalille. Jos se toteutetaan koloilla, niiden tilavuus on pienempi, kuin saman korkuisella ilman koloja olevalla härpäkkeellä. Pumpuli etc on se nestevarasto ja se ratkaisee.
  jos pöydän laittaa täyteen laseja ja kaataa niihin nestettä/pumpulia, niin ihan varmasti niiden viemään tilavuuteen mahtuu nestettä/pumpulia enemmän ilman laseja

  Mitä tulee Origeniin, niin tuo "säiliö" on hyvin tehty. Se nyt erikseen mainittakoon
  Mutta voisin kyllä varsin hyvin elää Tobh rda kanssa myös. Mutta on tuo HALO cäppi tulossa nimbukselle, joten tavallaan minulla on sitten TOBH atty
  Viimeksi muokannut Esa vuke; 29.03.14 kello 15:48.

   
   
 12. #12
  Totta, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä mutta kumpaakin nai.....

   
   
 13. #13
  Höyrypää jsi811's Avatar

  Liittynyt
  08/2011
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  457
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Esa vuke Näytä viesti
  Saahan sitä olla erimieltä En nyt tähän parivaljakkoon varsinaisesti suunnannut ajatuksiani, vaan yleistäen.
  Mutta kuten sanoin, jos nestetilavuus olisi kriteeri, ostaisin Krakenin.
  Nestekaivohan näissä drippereissä on melkein kaikissa, ilmareikien ja coilien nosto ylemmäs tuo lisää tilaa nesteen varastoivalle/siirtävälle materiaalille. Jos se toteutetaan koloilla, niiden tilavuus on pienempi, kuin saman korkuisella ilman koloja olevalla härpäkkeellä. Pumpuli etc on se nestevarasto ja se ratkaisee.
  jos pöydän laittaa täyteen laseja ja kaataa niihin nestettä/pumpulia, niin ihan varmasti niiden viemään tilavuuteen mahtuu nestettä/pumpulia enemmän ilman laseja

  Mitä tulee Origeniin, niin tuo "säiliö" on hyvin tehty. Se nyt erikseen mainittakoon
  Mutta voisin kyllä varsin hyvin elää Tobh rda kanssa myös. Mutta on tuo HALO cäppi tulossa nimbukselle, joten tavallaan minulla on sitten TOBH atty

  yrität siis väittää ,että origen pitäisi enemmän nestettä jos se olisi tasapohjainen?ei luoja.....

   
   
 14. #14
  Höyrypää jsi811's Avatar

  Liittynyt
  08/2011
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  457
  ja kokemuksesta voin sanoa,että kraken "dripperi" on täysi susi.Ei pääse lähellekkään aitoa dripperi kokemusta....ikävä kyllä

   
   
 15. #15
  JuuEi, en ole väittänyt yhtään mitään, koskien Origenia Ja minullakin on "Kraken" semiautodripperi käytössä ja toimii, toisin kuin sinulla, loistavasti!

   
   
 16. #16
  Höyrypää jsi811's Avatar

  Liittynyt
  08/2011
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  457
  ei anna makua läheskään niin hyvin kuin "oikea" dripperi IMO

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut (eS)

Tämän aiheen tunnukset (tag)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •