Minä olen myös jo vuosia ihmetellyt kaikkia näitä päättäjiä joilla tuntuu olevan ainoa tavoite saada aina kiellettyä jotain mitä muut ei ole onnistuneet vielä kieltämään.
Aika harvassa on ne poliitikot, johtajat ja asioistapäättäjät jotka ihan oikeasti pyrkivät helpottamaan ihmisten elämää, auttamaan ja purkamaan kaikenlaisia turhaksi osoittautuneita sääntöjä.
Tämä uusi alkoholilaki on todellinen kummalisuus suomalaisen politiikan historiassa kun johonkin noinkin tarkaan säänneltyyn asiaan saadaan jotain järkevää muutosta kohti parempaa.
Toki sen verran on perinteitä noudatettu ettei tuostakaan voinu kerralla tehdä hyvää vaikka edeltäjäänsä parempi onkin.
Mitähän järkyttäviä rajoitteita tuon vastapainoksi suunnitellaan...
Saisko ihan "suomeksi". Koska tämä siirtymäaika loppuu, eli vieläkö ehtii tilata varaston täyteen?
Ja paljonko kerrallaan muuten saa tilata?
Itse olen tilannut 5dl @ 100mg omaan käyttöön eli minulle ja vaimolle. Tuo 'oman käytön' laajentaminen koko talouteen on oma tulkinta. Minusta vielä ehtii tilata koska laki ei ole voimassa. Voin olla väärässä ja tullisetä oikeassa.
Napoleon taisi olla ensimäinen joka halusi yhdistää Euroopan ja häntä saamme kiittää metrijärjestelmän ja nykyisen eurooppolaisen lakikokoelman leviämisestä - eli EU:n esiasteesta. Harmi vaan että jannu meni viimmemetreillä kompastumaan britteihin![]()
Vaikkei sillä enää olekaan merkitystä, niin mikähän mahtoi olla eduskunnassa tupakkalain äänestyksen lopputulos, eli jaa/ei äänten jakauma? Pikaisella googletuksella ei vastausta löytynyt.
"Not a bad life really"
Samaa olen miettinyt. Katsoin kummatkin käsittelyt ja en nähnyt äänestyksiä. En sitten tiedä missä vaiheessa ovat äänestäneet vai eikö tuo laki muka vaatinut äänestystä? Myöskään eduskunnan sivuilta "äänestykset 2016" en löydä mitään. Tupakkalain tunnus on HE 15/2016.
https://www.eduskunta.fi/FI/search/S...iteksti%3A2016
eu:ssa jo päätetty, vain toimeenpano suomessa direktiivin rajoissa. näin se valta on siirretty muualle.
Eduskunta äänestää vain, jos täysistunnon keskustelussa on tehty muutosehdotus ja ehdotus saa kannatuspuheenvuoron tai -vuoroja. Jos muutosehdotuksia ei esitetä, puhemies toteaa lakiehdotuksen sisällön tulleen hyväksytyksi. Ben Berl Zyskowicz käytti kyllä puheenvuoron, mutta ei ehdottanut muutoksia. Kannatuspuheenvuorojakaan tuskin olisi tullut, kun salissa oli enää kolme kansanedustajaa.
Mauri Pekkarinen totesi siis keskustelun päättyneeksi ja paukautti nuijan pöytään. Asia oli loppuunkäsitelty ja paskalaki hyväksytty.
Edit: Perhana, tämä taitaa koskea vain ensimmäistä käsittelyä. Toisessa ei voi esittää muutoksia. Äänestystulosta ei löydy, eikä laki eduskunnan tehtävistä anna edes vihjettä siitä, miten toinen vaihe etenee. Katsoin myös verkkolähetyksen loppuun. Äänestystä ei ollut. Selvitetään asia jonakin sadepäivänä.
Viimeksi muokannut Häkäfobia; 25.06.16 kello 19:08.
vaikka salissa olisi ollut kaikki kansanedustajat, kukaan ei olisi uskaltanut leimautua tupakan käytön liberaalina kannattajana... varma lööppi... ja puolueen nuhteet...
EU pääkallopaikalla näkyy olevan tupakointisali, baareineen. Pientä ristiriitaisuutta olen huomaavinani tässä? Pitäähän sitä sikaria "meidän kesken" saada tupruttaa![]()
Tietääkseni laki meni ns, "heittämällä läpi" koska kukaan ei pannut hanttiin ei tarvinnu nappi äänestystä.
FLAVOUR VAPERS 1% FINLAND
Yes Isukka! Koska kukaan ei tehnyt hylkäysesitystä, ei tarvittu äänestystä. Näin se menee.
Uskomatonta, ulkona puolenyön aikaan parikymmentä astetta lämmintä. Hieno juhannusyö.
"Not a bad life really"
[QUOTE=Twisted;683537]No EU juuret on siinä että Saksa ja Ranska integroidaan niin etteivät pysty tappeleen keskenään.QUOTE]
.
Sorry mutta ei.
Tästä oli hiljakkoin mielenkiintoinen dokumentti YLE:llä.
EU:n juuret ovat toisen maailmansodan rauhan neuvotteluiden allekirjoituksissa.
USA oli tärvännyt omaisuuksia osallistuttuaan toiseen maailmaansotaan. Sodan loputtua eurooppa oli raunioina ja konkurssin partaalla.
USA:lla oli hätä saada tärvätyt rahat takaisin.
USA pakotti ja sisällytti rauhanneuvotteluihin Marshall-avun. https://fi.wikipedia.org/wiki/Marshall-apu (USA ja UK samassa tapahtumassa hylkäsivät törkeästi vietnamin henkilökohtaisen avunpyynnön jonka vuoksi myöhemmin syntyi vietnamin sota).
Ilman Marshall-sopimusta toisen maailman sodan rauhanneuvottelut olisivat kaatuneet.
.
Sen myötä muodostui https://fi.wikipedia.org/wiki/OEEC
Josta muodostui https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_yhteis%C3%B6
Josta alkoi muodostumaan nykyinen EU https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unioni
EU on tämän jäppisen aikaansaama: https://fi.wikipedia.org/wiki/George_Marshall
.
Seuraava askel on vapaakauppasopimus USA-EU...
Viimeksi muokannut nallekarhu; 26.06.16 kello 02:50.
Ei toisessa rähinässä tarvittu mitään "oikeita" rauhanneuvotteluja. Hävityt oli lyöty maan rakoon. Silloin, -45 oli vielä jenkeilläkin ajatus että Saksasta tehdään lehmien laidunta.
Vasta kun alkoi valkenemaan että setä-Stalin ei olekaan niin mukava ukkeli, ja 50 miljoonaa lännessä elävää sakua voisi olla hyvää tykinruokaa neukkuja vastaan, ja Eurooppa olisi muutenkin hyvä asiakas bisnekselle kunhan eivät käänny kommunismiin, tuli Marshall-apu. Noin pari-kolme vuotta sodan päättymisen jälkeen.
Britit pääsee nyt pyyhkimään tupakkadirektiivillä perseensä. Hannu Hanhet.
Mitens tuo yksityisten ihmisten välinen laitekauppa? Miten julkisesti sitä uskaltaa pian ostaa tai myydä laitteita ja osia?