Tulokset 1 - 4 / 4

Aihe: Joye510 automaattiakku

 1. #1

  Joye510 automaattiakku

  Joye510 automaattiakku

  Valmistaja: Joye Technology
  Kotisivu: http://www.joyetech.com/
  Ostopaikka: http://www.heaven-gifts.com/
  Hinta ostohetkellä: 6.7€
  Kytkimen tyyppi: Automaatti (mikrofoni)
  Max. imaisu / Jäähtymisaika: Rajoittamaton
  Akkujen kapasiteetti: 180 mAh
  Takuu: 6kk

  Tässä pika-arviossa keskityn vain eroihin Joye510 automaatti- ja manuaaliakkujen välillä. Laitteen koko arvostelusta - jonka voit lukea täältä - käy ilmi että manuaaliversio on huonosta akkukestostaan huolimatta yksi suosikkilaitteistani jota käytän edelleen päivittäin.

  Napin puuttumista lukuunottamatta automaattiakku on täsmälleen samankokoinen ja näköinen led-valo mukaanlukien kuin manuaaliversiokin. Näin ollen kaikki osat ja laturi ovat yhteensopivia. Arvosteltu akku on mattavalkoinen kuten kaikki muutkin 510-osani mutta värivaihtoehtoja taitaa olla tällä hetkellä lähemmäs kymmenen. Akun ilmoitettu kapasiteetti on sama 180mAh kuin manuaalisenkin. Mitään rajoittimia/katkaisuaikaa ei tuotekuvauksen perusteella ole.

  Akussa on ääneen perustuva katkaisin jonka huomaa laitteen aktivoitumisesta kun ledipäähän puhaltaa. Itse en ole vielä törmännyt e-savukkeeseen joka toimisi moitteetta tällä tekniikalla ja valitettavasti 510 ei ole poikkeus. Tuntuu että mikrofonikatkaisun kanssa joutuu aina tekemään kompromissin jompaan kumpaan suuntaan. Joko mikrofoni on liian herkkä ja se aktivoituu silloinkin kun sen ei pitäisi tai sitten se on tämän vastakohta eli aktivointi ei toimi sujuvasti joka imaisulla. 510 kuuluu näistä jälkimmäiseen. Imaisun aloittaessa lämmitys kyllä käynnistyy hyvin mutta vaikka imemistä jatkaa, niin lämmitys loppuu välillä jo muutaman sekunnin jälkeen. Joskus taas kytkin toimii moitteetta ja lämmitys jatkuu niin kauan kuin jaksat imeä. Välillä tuntui että kytkin toimi parhaiten heti nesteen lisäämisen jälkeen mutta en ymmärrä miten tämä voisi asiaan vaikuttaa. Huomasin myös että kytkin toimii parhaiten kun vedät henkoset suoraan keuhkoihin. Näin käytettynä tahatonta katkaisua ei tapahdu niin usein. Jos imaiset ensin höyryt suuhun ja sitten vasta keuhkoihin niin imaisu on ilmeisesti niin epätasainen että kytkin saattaa tulkita imemisen katkeutuvan. Turvatoimintoa (cut-off), joka lämmityksen katkaisisi ei laitteessa ole joten tästä ei ole kysymys. Kytkin ei vain toimi kovin luotettavasti joka kerta. Ongelma ei ole niin iso että akku olisi aivan käyttäkelvoton mutta huomasin jatkuvasti vahtivani led-valoa ja imaisevani voimakkaammin jos lämmitys katkeaa. Akku aktivoitui tahattomasti myös kolahduksesta, kovasta äänestä ja jopa pelkästä patruunan poistamisesta mutta tätä tapahtui niin harvoin että se ei ole kovin iso ongelma. Jos näiden kanssa pystyy elämään niin akulla saa varsin hyvät höyryt.

  Kun laitteesta saa haluamansa henkoset (minulla 4-5sek. imaisu) niin höyryä syntyy todella runsaasti. Ei aivan yhtä paljon kuin manuaaliversiolla mutta selkeästi enemmän kuin esimerkiksi samankokoisesta DSE-901:stä. Pidän 510 atomisoijan kurkkutuntumasta manuaaliakulla ja vaikkei automaatti aivan samaan yllä tässäkään on kurkkutuntuma helposti samaa luokkaa tai jopa voimakkaampi kuin muilla testaamillani e-savukkeilla.

  Akun kestoa mittaillessa en saanut koko ajan haluamiani 4-5sek. henkosia joten jouduin välillä hieman pyöristelemään lukuja. Uskoisin että tulos on kuitenkin aika lähellä todellista kestoa. Sain automaatista hieman enemmän imaisuja kuin manuaaliakusta eli akku tuntuu yleensä tyhjenevän n. 85-90 imaisun kohdalla. Ei mikään huipputulos siis ja tältä osin 510 ei pääse lähellekään automaattisia DSE-901:ä (130 imaisua), DSE-801:ä (180) tai M401:ä (160).

  Ennen lopullisen arvostelun kirjoittamista ehdin jo palauttaa yhden akun jolla yllä mainittu kytkinvika oli vielä selvempi. Kyseinen akku katkaisi joka kerta lämmityksen 1-2 sekunnin kohdalla, imi laitteesta sitten miten kovaa tahansa. Arvosteltu kappale on palautuksena tullut ja uskoisin että tämä lievempi kytkimen temppuilu on enemmänkin "ominaisuus" kuin vika. Eli tämän paremmaksi se ei vaihtamalla enää muutu. En varmaankaan automaattiversiota rupea päivittäin käyttämään mutta jo aiemmin kehumani 510-atomisoijan kanssa kokonais-suoritus on jopa kiitettävä. Jos kytkin toimisi moitteetta niin saattaisin jopa harkita manuaalista automaattiin siirtymistä. Automaatin käyttö tuntuu vain niin paljon enemmän tupakanpoltolta koska napista ei tarvitse huolehtia ja laitetta voi pitää kädessä miten haluaa. Muihin automaattilaitteisiin verrattaessa, esimerkiksi suositut DSE-901 ja 801 ovat varmatoimisempia ja akkukesto on huomattavasti parempaa mutta Joye510 päihittää automaattiakullakin molemmat sekä höyryntuotossa että kurkkutuntumassa.

  Arvosana: 7 / 10   
   
 2. #2

  Vs: Joye510 automaattiakku

  Joopasen joo, nyt kun mainitsit tuon äänellä toimivan akun, niin sehän se on syy, miksi tuo BE112:n automaattiakku on noin onneton. Se on ilmeisesti askeleen tätä joyen automaattia pidemmällä, eli täysin käyttökelvoton Suoraan henkeen vetäminen toimii johonkin asti, mutta omasta mielestä sillä jää maku täysin saamatta, joten ei ole oikein varteenotettava vaihtoehto. Ei ilmeisesti ole valmistajien sivuillakaan ennakkoinfoa tuotteista, mitä tekniikkaa akut käyttävät :/ Kyllähän sen toki ecf:n foorumeilta saattaa esim. löytää ja noista yleisimmistä nyt täältäkin.

   
   
 3. #3
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528

  Vs: Joye510 automaattiakku

  Foi fuke. Tuli jo tilattua " Joye 510 - T Auto Tank Kit". On kympin auto kit, niissä paineella automaatti. Nyt lukenu ni autoakulle ei hurrata, eikä 510 tankkikaan ole suuria hurraahuutoja saanut. Ehkä ois kannattanu ottaa manuaaliakut, mutta tilaus jo tulossa. Katsotaan kuinka lähtee palvelemaan.

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Salo
  Viestit
  283

  Vs: Joye510 automaattiakku

  Tuo 510:in automaattiakku ei ilmeisesti ole enää äänellä toimiva, vaan paineella tms? Näin muistelisin jostain lukeneeni (teron kommentin lisäksi ... Eikä tuo oma uutukainen ainakaan ota puhalluksesta ledipäähän tai muusta, ainoastaan imettäessä. Ja silloinkin todella tarkasti.

   
   
Keskustelu Lisälaite arvostelut (eS)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •