Sivu 28 / 28 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 182425262728
Tulokset 541 - 545 / 545

Aihe: Rakas Päiväkirja by Ahe222

 1. #541
  Höyrykone M.Kane's Avatar

  Liittynyt
  04/2015
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  1,754
  Ei taipunut vielä tuohon xvostickiin.. Kesäloma imi kaikki volyymit
  Sen sijaan tilasin mekaanisen Kato 18650 modin, ideana tässä oli nyt lähinnä se että pääsee kokeilemaan yleensäkin tuon tyylistä pakettia, että miltä tuntuu käytellä.
  Edit: ei perkule, eka työviikko vei voimat joten päätinkin palkita itseni ja tilasin tuon xvostickin pink mulelta.
  Viimeksi muokannut M.Kane; 08.08.15 kello 22:16.

   
   
 2. #542
  Höyrykone Apossium's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  3,121
  Nostan hattua Ahelle kuvista

  Origen Genesis V2 ? HöyryWiki
  All your cookie are belong to us.

  RIP Mr. Marlboro 18.10.2013

  Laitteisto: 2 x ESquare DNA40, G-Tube #115, 3 x Billow V2, Hobo 3.1, Kayfun V5, Bachelor

   
   
 3. #543
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  007. I'm your new Q.

  Tuskin Yihin riveistä löytyy niin hardcore James Bond faneja että uusin lippulaivansa olisi nimeään kyseisen elokuvasarjan Quartermasterilta saanut, mutta joka tapauksessa seuraavaksi
  vuorossa SX mini Q class Yihiltä.


  - SX450J piirillä varustettu
  - 1.0-9.5 Volttia tai 5-200 Wattia
  - Jousitettu 510 liitin
  - 2x18650 akut (huomio "naittaminen")
  - USB lataus mahdollisuus (Balanssoitu, 5V/2A)
  - Runko sinkkialumiini seosta sekä RST:a
  - Vaihdettavat kuoret
  - Koko 5,2 x 2,4 x 10,4 cm
  - Paino (akut sisällä) 261g

  Valmistaja:Yihi  SX mini M class on ollut uskollisena työjuhtana jo jonkin aikaa itsellä, eikä erinäisistä pikku omituisuuksistaan huolimatta ole pulaan jättänyt. Tästä syystä olin varsin toiveikas
  laitteassani tilaukseen myös SX sarjan viimeisimmän modin, joka tosiaan kantaa tyyppimerkintää Q. Väri vaihtoehtoja oli huimaavat neljä kappaletta kyseisessä firmassa josta tilasin
  jotka olivat musta,punainen,ruskea ja sininen. Näistä luonnollisesti valitsin ruskean.....Hetken mielenhäiriö mene ja tiedä mutta luonnossa ihan sipsakan näköinen peli.  Q:hun saa hankittua (kirjoitus hetkellä ei vielä saldoilla, eikä hintaa tiedossa) erillisenä erivärisiä kuoria, joten jos väri valinta alkaa tulevaisuudessa nyppiä on valinnan mahdollisuus
  vielä siltä osin olemassa. Varmasti joku maalia näppärämmin käyttävä pystyy näihin tekemään myös kustomoitujakin kuoria mutta se jää nähtäväksi. Kuoret istuvat paikoilleen jämäkästi kolmen magneetin avulla ja sivuttaisliike on saatu kokonaan pois käyttämällä ohjaustappeja, jotka istuvat modin rungossa oleviin reikiin. Sen verran hyvin magneetit kuoria paikoillaan pitävät että irroittamiseen on käytettävä hivenen sormivoimia. Avuksi tässä on joko tarkoituksella tai tahattomasti muodostunut modin etureunassa oleva logon paikka jossa kuoret jättävät aukon paljastaen osan rungosta.  Akkuja Q imaisee sisäänsä tuplana, jotka on kytkennällisesti sarjassa joten maksimi ulostulo (ainakin paperilla) on 9.5 volttia. Itsellä ollut käytössä LG:n ruskeat 3000mAh akut jotka aika napakasti mahtuvat paikoilleen. Yläkontakti on kiinteä ja alakontaktissa on suhteellisen jäykän jousen ansiosta pieni jousto vara mutta omilla akuilla ollaan aikalailla äärirajalla mitä ilman kohtuutonta väkivaltaa saa paikoilleen menemään. Hyvä tässä on se että akut ei kolise ja kontakti on varma, huonopuoli luonnollisesti on että selkeästi pitemmät akut voi melkeinpä unohtaa.

  Jotenkin haisteltavissa on muutenkin että nännillisiä akkuja ei enää kovasti suosita eikä Q tee tässä poikkeutta. Työnjälki on todella siistiä myös normaalisti kansien alla piilossa olevilla osilla ja itselle ensimmäinen mielikuva kun kuoren poistin oli että katselin kännykän sisuskaluja kun kuoret on poistettu.
  Liittimenä toimii jo vanhoista SX modeista tuttu jousitettu messinki (?!?) kontaktilla varustettu liitin,tällä saralla ei siis mitään uutta tai mullistavaa. Liittimen liikevara on noin 2mm ja
  liittimen kierresyvyys n. 4mm, joten kaikki atot jossa liittimen pituus pyörii 4.1-5.9mm hujakoilla pitäisi saada ilman rakoja ottamaan kunnon kontaktin. Atot jotka liittimen kautta
  ottavat (vielä tänäpäivänä) ilmansa eivät valitettavasti tämänkään modin kanssa toimi, ellei liittimen ja aton väliin jätä rakoa sillä urat jotka liittimeen on tehty on ilmeisesti tarkoitettu vain estämään aton hirttämistä kiinni modiin eikä niinkään ilman kulun vuoksi.

  Napeissa on tapahtunut pientä parannusta vanhoihin malleihin verrattuna, omasta mielestäni ainakin vanhassa SX modissa olleet pyöreät tactile nappulat säätöjen tekemiseen olivat varsin ikävän tuntuiset, etenkin kun niissä oli suhteellisen kova painanta vastus. Nykyisen ovaalin malliset nappulat on huomattavasti mukavammat käyttää, lisäksi fiilispohjalta tuntuu että vastusta on hieman vähennetty kuitenkin sen verran jämäkät on nappulat vieläkin että näppäinlukituksen käyttö on ollut lähinnä optionaalista. Näyttönä Q:ssa on OLED näyttö joka on tuttuun tapaan ympätty täyteen hyödyllistä ja hyödytöntä tietoa, jahka silmä tointuu informaatio ähkystä löytää näytöstä oleelliset tiedot varsin nopeasti. Johtuuko sitten ajan patinasta mutta verrattuna vanhaan on uusi näyttö jonkin verran kirkkaampi, näin ollen auringonpaisteessa helpompi lukea.  Sitten pari sanaa uudesta 450J piiristä, ensinnäkin tiedot:

  Minimum Max
  Ulostulo voima 1 Watt 200 Wattia
  10 Joulea 120 Joulea
  Ulostulo voltti 1 Volt 9.5 Volttia
  Atomisaattorin vastus, Watti 0.05 Ohm 3.0 Ohms
  Atomisaattorin vastus, Joule 0.05 Ohm 1.0 Ohm
  Lämpötila rajat 212°F 572°F
  100°C 300°C
  Latauspiiri 5V/2A balansoitu


  Siinä noin pähkinänkuoressa mihin piiri kykenee. Lisäksi piiristä löytyy normaalit akun väärinpäin kytkemissuojat,ylikuumenemissuoja,oikosulkusuoja yms. Watti puoli nyt ei kummemmin poikkea esim DNA:n käyttämästä joten se luulisi olevan kaikille suhteellisen selkeää kauraa. Lämmönsäätö onkin sitten hiukan toinen juttu, varsinkin kun mukaan kuvioihin on liitetty varsin vähän käytetty voimanyksikkö Joule. Tarkka määritelmä Joulelle on seuraavanlainen:

  "Yksi Joule vastaa yhden ampeerin sähkövirran ajamista yhden ohmin resistanssin läpi yhden sekunnin ajan, tai yhden Watin teholla työskentelyä yhden sekunnin ajan."

  Eli kaljana ja makkarana tämä meinaa sitä että kun asetat modiin tehontuotoksi vaikka 45J se ei suoraan tarkoita että ajelisit vastusta 45 Watin teholla vaikka aika lähellä periaatteessa mennäänkin, vaan modi ajaa vastukselle 45 wattia/sekunti. Kuulostaa siis melkolailla samalta kuin ajelisit 45 watin teholla vaikka DNA:ssa eikö? No periaattessa kyllä paitsi kun tullaan siihen pisteeseen että lämpörajat alkaa paukkua ja modin mielestä "tarttis varmaa tehrä jotai..."

  DNA tyyppiset modit ottavat käyttöönsä tehonsäädön jolloin watteja pudotetaan niin kauan että vastusehtii taas jäähtyä jolloin tehoja nostetaan. Tätä sitten pumpataan ylös alas niin että lämpötilat pysyvät keskimäärin halutussa.

  No entäs miten tämä toimii Yihin kanssa,he kun ovat ratkaisseet asian hiukan toisin. Joulet ei muutu,watit ei muutu joten ainoa kaavaan jäljelle jäävä muuttuja on aika. Tästä päästäänkin mukavasti vanhoille höyryttelijöille tuttuun kalkkarokäärme ilmiöön, eli modi katkoo tehonsyöttöä jolloin välillä vastukselle syötetään virtaa ja välillä ei jolloin coili ehtii jäähtyä ja päästään taas keskiarvollisesti haluttuun lämpötilaan. Molemmat tyylit toimii tavallaan ja henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen tästä ei pidä tai sitten siitä ei vaan välitä.

  Piirissä olevia asetuksia pystyy muokkaamaan joko modin oman valikon kautta tai Yihin sivuilta ladattavan ohjelman avulla, jolla pääsee vielä hiukan tarkemmin tuunaamaan modiaan. Niin logoja,tekstejä,muistipaikkoja kuin lämpötila käyriäkin pystyy tietokoneen avulla muokkaan haluamakseen. Lisäksi päivitykset piirille tehdään kyseisen ohjelman kautta, itsellä asiassa on vain yksi hienoinen ongelma nimeltä Windows 10. Palakaan helvetin piirin alemmassa ringissä se k****pää jonka mielestä oli hyvä idea pakko päivittää ihmisille käyttöjärjestelmä mihin ei kukaan ole vielä ehtinyt saada yhteensopivia ajureita. Microsoft haista sinä pitkä paska!!!!

  Piiri toimii muuten niin kuin vanhoista SX mineistä on tottunut, joitakin uusia valikoita on tullut mm. valinta käyttää noviisi moodia jossa asetusten valintoja on rajusti rajattu versus
  advanced moodi jossa vähän kaikkea pystyy rukkaamaan. Viisi uutta muistipaikkaa tietokoneella muokattavia profiileja varten sekä suora tuki SS304 langalle ja Yihin omalle SX Pure vastukselle. Ainoa selkeä negatiivinen ominaisuus minkä omastani olen havainnut on sirittävä ääni käytettäessä joule puolta, tämä hiukan kielisi maadoitus ongelmasta tai huonosta liitokosesta.

  Plussat ja miinukset

  + Akkukesto (ainakin omilla asetuksilla kevyesti 2 päivää)
  + Piirin monipuolisuus
  + Nappien ergonomia
  + Akkujen vaihdon helppous (vertaa aikaisemmat)

  - Koko
  - Piirin sirinä

  Kaiken kaikkiaan SX mini Q class on sangen varteenotettava vaihtoehto DNA200 laitteille, varsinkin sitten kun piiriä alkaa näkymään muissakin kuin Yihin omissa modeissa. Ergonomisesti Q on hiukan isohko ja siro kätisten kannattaa miettiä onko modi välttämättä heille sopiva. Akkukesto tosiaan on kiitettävällä tasolla ja säätöjen kanssa viihtyvä saa helposti aikansa kulumaan modiansa rukatessaan, taasen yksinkertaista käyttöä arvostavalle on oikoreittejä olemassa. Omalta kannalta suurimman huolenaiheen tuottaa piiristä kuuluva sirinä, joka voi aiheuttaa takuu huollon vielä tulevaisuudessa. Muuten modi jää kyllä itsellä käyttöön jo pelkästään akkukestonsakin takia.

  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 4. #544
  Höyrykone

  Liittynyt
  05/2014
  Viestit
  7,665
  Surinaa en ehkä koskaan olisi kuullut yrittämättä: Mutta tässä tulokset. Hiljaisuudessa oikea korva kuulee sen 20cm päähän hyvin vaimeana, vasen korva (ammuttu paskaksi) kuulee kun on kiinni korvassa. Normaalitaustamelussa ei kuulu mitään vaikka yrittää.
  Viimeksi muokannut Twisted; 14.06.16 kello 06:57. Syy: typo

   
   
 5. #545
  Höyrykone Beenari's Avatar

  Liittynyt
  06/2014
  Sijainti
  Hässlinki
  Viestit
  2,591
  Näitä Ahe222:n laitekatsauksia onkin ollut ikävä. Harvahko päivitystahti toki kielii siitä että mieluisat laitteet ovat löytyneet.

  EDIT: iStick 100W sirisee kun ajellaan subohmeja alle 3.3 voltin.
  #teamStarre

  Lähetetty minun vaimon läppäristä ilman mitään vitun tapatalkkia.
   
   
Sivu 28 / 28 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 182425262728
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •