Sivu 19 / 28 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 9151617181920212223 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 361 - 380 / 545

Aihe: Rakas Päiväkirja by Ahe222

 1. #361
  Höyrykone MrDelirium's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Tanpere
  Viestit
  3,171
  En usko, että se on turvallista säilöä edes sinne. Parempi, kun pidän ne tuossa moditelineess...Siiiiiiiiiiiiis lukitussa lyijykaapissa piilossa. Se on parasta. Ajatelkaa vaikka lapsia.
  Lapsi joka usein hymyilee silmissänne on suloinen
  Vaan jos nauraa vanhalla iällä niin on vajaaälyinen
  Minä en ole tottunut suremaan vaikka potilaat pois kuolee
  Mutta käypää rahaa jos poltetaan se ajatus kyllä häiritsee

   
   
 2. #362
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Nuo jos mitkä, Aitoa käsityötä. Hienoja yksilöitä.

   
   
 3. #363
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Vaping Joyetech style

  Ehkä parhaiten (ainakin itselle) tulee Joyetech:stä mieleen ego tikut mutta nykypäivänä listalta löytyy myös mm. eGrip, eRoll ja eVic. Virtalähteiden lisäksi on valikoimassa myös atomisaattoreita, niistä seuraavana Joyetech Delta 23

  -Säädettävä imuilma 3 kpl 1x8mm - 0
  -Triplecoil 1.4ohmia tai dualcoil 1.6ohmia
  -Lasitankki ja rst runko
  -Tankin vetoisuus n. 6 ml
  -510-liitin, ei säädettävä
  -Halkaisia 23mm
  -Pituus 53 mm:ä

  Valmistaja: http://www.joyetech.com/  Jonkin verran ollut juttua näistä budjetti luokan vehkeistä ja nyt kun foorumilainen "Taas Sama" tarjosi testiin vehkeitään niin eihän siinä aikuinen mies muuta voinut kuin ottaa räplättäväksi...  Osina Delta on varsin yksinkertainen kapistus sisältäen liitin/ilmansäätö osan, atopään ja tankin. Käyttäjän kannalta tämä on vain positiivinen asia mutta askartelijoita ja virittelijöitä tämä ei välttämättä vielä tyydytä. Täyttö ja atopään vaihto on yksinkertaista eikä vaadi työkaluja, ollen siis reissu käytössä varsin huoleton peli. Kierteet toimivat hyvin ja pintapuoleinen laatu on varsin siistiä.  Pohjaosasta löytyy ilmansäätö rengas, paikka atopäälle sekä kiinteä 510-liitin. Periaatteessa atossa on varsin hulppeat ilmansäätö mahdollisuudet mutta käytännössä ilma kulkee kuitenkin atopään läpi jolloin ilma tulee 1.8mm:n reiän kautta coileille, joten vaikka ilmansäätö olisi täysin auki ei Delta ole mikään "lung hit" ato. Sinänsä ilmansäätö toimii hyvin ja säätörengas on sopivan jäykkä ettei pyörähtele itsestään mutta käytön kannalta riittävän löysä ettei tarvitse hampaat irvessä kiertää.

  Atopään paikka sijaitsee eräänlaisen kaivon pohjalla jolloin neste on paremmin kosketuksissa atopäässä oleviin wickaus reikiin, tosin aivan viimeiseen pisaraan asti ei siltikään saanut höyryteltyä mutta tämä oli osittain odotettavissa kun katsoo atopään reikien sijaintia. Pesun kannalta on pohjaosa hieman hankala sillä vesi pääsee pohjaosan sisälle eikä tule sieltä ulos kuin puhaltamalla tankki paikallaan ilman atopäätä jokusen kerran voimakkaasti jolloin vesi tulee ilmarei'istä pihalle, muuta tapaa en ainakaan itse keksinyt tälle.
  Tankki on lasia joka on suojattu rosterisella kuorella, lasi osa ei parhaan tietoni mukaan ole vaihdettavissa joten rikkoutumisen sattuessa on koko tankki osa hylky kamaa. Tankki tosiaan vetää noin 6ml nestettä joten siitä pisteet Deltalle. Pesun kannalta osia voisi lähteä hiukan paremminkin osia irti, nimittäin tankin osankin kuivaaminen menee hiukan töpöttely osastolle kun höyryputken ja tankin seinämän väliin ei suuaukolla jää hirveästi tilaa. Pesu kyllä muuten onnistuu ja lasitankki ei kovin helposti ota itseensä makuja tai ole tarkka nesteistä, tiettyä varovaisuutta on lasin kanssa aina tietysti noudatettava vaikka metallikuori hyvin tankkia suojaakin. Tämä tuli testattua jo ensimmäisenä testi iltana kun pudotin aton modeineen puolesta metristä laminaatille, tankki ei ollut moineskaan vapaapudotuksesta toisin kuin modin dna näyttö mikä tällä hetkellä näyttää hieman omiaan. Ulkoisesti tankki on ainakin omaan silmään varsin asiallisen näköinen ja nestetason seuraaminen on helppoa suojakuoressa olevien kurkistus ikkunoiden läpi.
  Atopäitä on myynnissä kahta eri mallia, dualcoil malli jossa 1.6 ohmin vastus ja triplecoil jossa 1.4 ohmin vastus. Itsellä oli pakkauksen mukana tulleet triplecoilit käytössä ja ne toimivat kuten olettaa saattoi. Erimallien ominaisuuksista ei siis sen tarkempaa vertailua mutta paperilla triplecoil saattaa olla hieman ahneempi virran kulutuksen suhteen koska lämmitettäviä vastuksia on yksi enemmän.

  Nesteensiirto itse coileille tapahtuu neljän atopään kyljessä olevan reiän läpi joista kaksi on 0,9mm halkaisijaltaan olevaa reikää ja toiset kaksi 0,9x4,2mm mitoilla olevaa hahloa, ainakin 40pg/60vg nesteen kanssa toimivat hyvin kunhan muistaa ensitäytön yhteydessä kostuttaa coilit ja antaa hetken aikaa olla rauhassa jotta atopää kostuu kunnolla. Itse aloitin höyryttelyn ensin matalilla wateilla ja siitä pikku hiljaa aina 18:sta wattiin jossa totesin käytössä olleen nesteen ja atopään toimivan parhaiten yhdessä. Dryhittejä ei käytön aikana päässyt näin syntymään eikä vuotamista esiintynyt kertaakaan. Atopäiden vaihto on suhteellisen helppoa ja nopeaa mutta jos nesteitä vaihtelee useasti päivän tai viikonkin aikana alkaa nurkat kertymään puoliksi käytettyjä päitä.

  Atopäät maksavat n. 3,5-4 euroa kappale joten jos et ole vielä löytänyt ADV nestettä voi Deltallekkin tulla pitkässä juoksussa yllättävän paljon hintaa, kyseisten atopäiden uudelleen rakentaminen on nimittäin suhteellisen haastavan näköinen ja aloittelijan ei ehkä pitäisi oikosulun riskin takia lähteä edes kokeilemaan.  Plussat ja miinukset

  + Helppous
  + Ulkonäkö
  + Ilmansäätörengas
  + Hinta (varauksin)
  + Lasitankki

  - Maku
  - Vaatii yli 4,2 volttia toimiakseen kunnolla
  - Kiinteä 510 liitin
  - Atopäät ei normi ihmisen uudelleen rakennettavissa (neurokirurgit on asia erikseen)
  - Pesu (varauksin)

  Joyetech:n Delta 23 on varsin hyvällä neste kapasiteetillä varustettu clearo joka on oikeilla alku valmisteluilla melkoisen varmatoiminen laitos. Tosin mielestäni vaatii joko vahvan makuisten nesteiden käytön ja ehkä hieman korkeampaa nikotiinimäärää että sama kurkkutuntuman saa mitä rakenneltavilla. Varalaitteena pikkuisen iso ja suunniteltu ennemmin boksimallisten modien nokkaan, lisäksi vaatii laitteelta riittävästi suorituskykyä jotta pääsee täyteen loistoonsa. Rymy atona tai töissä käytettäväksi toimiva peli kun haetaan isoa nestetilavuutta ja varmatoimisuutta ennemmin kuin parasta makua.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 4. #364
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Hieno Arvostelu taas kerran.

   
   
 5. #365
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2014
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  216
  Hyvää tekstiä ja hyvät kuvat. Iso kiitos siitä, että jaksat tehdä näitä   
   
 6. #366
  Höyrykone hesekiel's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Tamperehan se
  Viestit
  2,762
  Tästedes kaikki uudet laitehankinnat on ainoastaan sellaisia jotka on käyny ahen tarkassa syynissä

   
   
 7. #367
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588
  Lainaus Alkuperäinen postaaja taas sama Näytä viesti
  Hieno Arvostelu taas kerran.
  Kiitoksia itsellenne lainasta

  Lainaus Alkuperäinen postaaja MikaV Näytä viesti
  Hyvää tekstiä ja hyvät kuvat. Iso kiitos siitä, että jaksat tehdä näitä
  Eipä mitn, hupi mielessä näitä on tullut raapusteltua. Jos niistä jollekkin on vielä hyötyö niin se on vain plussaa

  Lainaus Alkuperäinen postaaja hesekiel Näytä viesti
  Tästedes kaikki uudet laitehankinnat on ainoastaan sellaisia jotka on käyny ahen tarkassa syynissä
  Pitää vain mielessä että nämäkin on vain yhden ihmisen mielipiteitä
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 8. #368
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Sub ohm baby, YEAH!!

  Aspiren tytöt ja pojat tavoittelee uudella clearollaan nyt selkeästi cumuluksia mutta katsotaan mahtaako pilvilinnat romahtaa ennen perustuksien puhaltelua, seuraavaksi siis Atlantis by Aspire.


  -Säädettävä imuilma 4 kpl
  -Sub ohm coil 0.5ohmia
  -Lasitankki ja rst runko
  -Tankin vetoisuus n. 2.4 ml (kikkailemalla 3ml)
  -510-liitin, ei säädettävä
  -Halkaisia 22mm
  -Pituus 49,5 mm:ä (ilman driptippä ja liitintä)

  Valmistaja:Aspire - Aspire Atlantis Tank  ¡HUOM!
  Atlantiksessa käytettävät atopäät ovat ns. SUB OHM päitä eli tarkista ennen käyttöä että virtalähteesi (käytännössä akku) ja laitteesi on suunniteltu mentäväksi näin alas. Parhaimmassa tapauksessa rikot vain modisi, pahimmassa tapauksessa myös itsesi. Jos sähköoppisi perustuu kolmen S:n sääntöön :
  sähkö on Sinistä, sähkö tulee Seinästä ja sähkö Sattuu, kiinnittäisin sinuna huomion tuohon viimeiseen kohtaan ja harkitsisin onko tämä välttämättä juuri se mitä haet. Vähintäänkin perehdy alla olevaan taulukkoon, vaikkakin siitä puuttuu uusimmat akut saat jotain mielikuvaa millä akuilla ylipäätänsä on järkevää mennä alle 1 ohmin.  Nyt kun pakolliset varoitukset on saatu alta pois niin mennään itse asiaan. Tämäkin ato on saapunut sateiseen Satakuntaan foorumilaisen "Taas Sama":n kautta ja siitä iso kiitos miehelle. Jonkin verranhan tästä on jo ollut puhetta mutta omalle ostoslistalle ei ole vielä eksynyt.  Huolto näkökulmasta Atlantis purkautuu varsin mukavasti ilman työkaluja ja sen lisäksi riittävän isoiksi kokonaisuuksiksi pesun kannalta. Jälleen kerran askartelijat sekä puuhastelijat eivät välttämättä lämpene aton yksinkertaisuudelle mutta clearojen perusideahan on muutenkin olla "täytä ja käytä" laitteita. Tässä sarjassa Atlantis pärjää varsin mallikkaasti. Myyntipakkauksen mukana tulee kuvassa näkyvät sekä lisäksi varatankkija vaihto atopää, driptip (imuke) joka tuli myös mukana on yllättäen jopa ihan käyttökelponen ja fiksun näköinen.  Atlantiksen pääty on rakenteellisesti hieman poikkeava muista vastaavan tyyppisistä clearoista, siitäkin kyllä löytyy kiinteä höyryputki mutta tankkia ei ole tiivistetty tavalliseen tapaan o-renkaalla.Päädyn sisäpuolella on metalliset helat tai siivekkeet jotka pitävät tankkia paikoillaan, helojen takana on ilmeisesti jostain silikooni tyyppisestä materiaalista tehty tiiviste jota löytyy myös aton pohjaosasta. Tankin irroitus kannattaa tehdä varovasti vaikkakin käytetty tankki vaikuttaa vankalta on se silti lasia joka tunnetusti antaa heikommin periksi kuin metalli. Jostain syystä Aspirella ollaan todettu että höyryputken alapää on hyvä tehdä tornin malliseksi jolloin ainakin itsellä atopään nestereiät jäivät korotettujen kohtien taakse, en tiedä onko kyseessä sattuma vai tarkoituksellinen teko jolla estetään tulviminen mutta ainakin se estää melkoisen tehokkaasti aton täyttämisen täyteen. Tähän tosin on yksi kikka mutta siitä tuonnempana. Päädyt ja höyryputki on valmistajan mukaan tehty rst:sta.  Tankki on valmistettu pyrex lasista joka takaa nesteiden kestävyyden mutta omaa toki lasin ominaisuuden hajota mekaanisesta iskusta helpommin kuin esim. muovi. Tankin vetoisuus asennettuna on "oikein" täytettynä 2.4 ml ja siten kuin itse olen sen tankannut n.3ml.Tankin reuna on nätisti pyöristetty eikä näytä siltä kuin olisi katkaistu mittaansa kirveellä. Aikaisemmin jo ihmettelin höyryputken lovitusta mutta tämän saa ohitettua täyttö vaiheessa jättämällä atopään höyryputkeen kiinni, jolloin tankin saa täytettyä aivan täyteen saakka. Pohjan kun ruuvaa kiinni vielä ylösalaisin en ole saanut edes atoa kurlaamaan tällä tavoin tankatessa. Tankki osassa ei ole mitään koriste kuorta ympärillä mikä suojaisi samalla hieman lasia iskuilta, joten tiettyä varovaisuutta kannattaa tankin kanssa harrastaa.  Pohjasta löytyy kiinteä 510 liitin ja ilmansäätörengas. Ilmareikiä on mahdollista valita 4:stä vaihtoehdosta: 9x2mm, 6x2mm, 3,2mm ja 2,3mm joten imuvastus on kaikilla vaihtoehdoilla varsin ilmava. Tässä ehkä lievä nillityksen paikka sillä ainakin omaan tottumukseen mikään noista ei sovellu ns. normihöyryttelyyn vaan on enemmänkin lunghit tyyppisiä, hieman ehkä rajaa käyttäjä kuntaa mutta ne jotka tästä tyylistä pitävät on Atlantis ensimmäinen clearo joka todellisuudessa antaa siihen mahdollisuudet. Ilmansäätörengas toimii mukavasti naksahtamalla aina kun valittu reikä osuu kohdalle, eikä lähde vaeltamaan
  käytön aikana. Toisin kuin aikaisemmin ihmettelyn kohteena ollut Delta on Atlantiksesta huomattavasti helpompi huuhdella ja kuivata myös pohja jos tarvetta sille ilmenee.  Kuten alussa tuli mainittuakin niin atossa käytetyt päät ovat Sub ohm mallisia eli vastus menee alle yhden ohmin. Varsinkin kun kyseiset päät menevät reilusti alle ohmin on syytä olla tietoinen tästä siinä vaiheessa kun atoa ollaan ruuvaamassa laitteeseen kiinni. Atopäissä käytetty lanka on valmistajan mukaan korkealaatuista amerikkalaista lankaa, tällä ei varmasti Suomessa ole juuri mitään varsinaista markkina voimaa mutta ainakin lanka näyttäisi olevan jokseenkin paksua joten tehoja sen pitäisi kestää hyvin. Atopään kylkeen on painettu vastus sekä suositeltu watti määrä, joka tässä tapauksessa on 20-30 wattia.

  Laskennallisesti mekaanisella päästään 0,5 ohmin vastuksella ja 4,2 voltin teholla n.35 wattiin mutta tämä jää kyllä käytännössä haaveeksi. Mekaanisten dropit ja akkujen kyykähtäminen ajaa watit todellisuudessa ehkä 25-30 wattiin kunnes akku alkaa voipua, eikä ilmoitettu 0,5 ohmiakaan pitänyt ihan paikkaansa vaan oli 0,6ohmia. Tästä syystä on valmistaja jo lähtökohtaisesti ilmoittanut atopäälle suositellun tehon wateissa eikä volteissa. Foorumilla on kuullut puhetta että atopää kestäisi kyllä kovempiakin tehoja ilman toimivuuden laskua mutta omassa käytössä olleella nesteellä "sweetspot" löytyi 27-28 watin nurkilta.

  Sinänsä atopää toimii kyllä varsin mallikkaasti eikä mitään ongelmia käyttöjakson aikana ilmentynyt.Atopäässä on hulppea 4,75mm ilmareikä joten tämäkään ei pitäisi alkaa ahdistamaan ilman kulkua itse coilille,varsinkin kun coili on rakennettu pystysuuntaan eikä perinteiseen tapaan poikittain ilmareiän päälle. Atopään pystyy myös rakentamaan uudelleen ja siitä alla pieni opastus video.
  Plussat ja miinukset

  + Maku (clearoksi)
  + Atopää uudelleen rakennettavissa
  + Lasitankki ja mukana tuleva varatankki
  + Ilmansäätörengas
  + Atopään toimivuus

  - Nestetilavuus (normi täytöllä)
  - Käytännössä vain "lunghit" käyttöön
  - Lasitankki suojaamaton
  - Vaatii käytettävältä laitteelta 20-30 wattia

  Lunghitteihin tottuneella tai suunnattomiin cumuluksiin ihastuneelle tämä on ainoa clearo jota edes tällä hetkellä kannattaa harkita, vieläkään ei dripperin tappajaa tästä saa mutta reissun päällä jos drippailu ei nappaa niin tämä on kyllä ehdoton peli vaivattomuudessaan ja helppoudessaan. Aloittelijoille tai sähköopista mitään tietämättömille ei välttämättä sovellu ensi laitteeksi mutta jos omaat sopivan laitekannan ja hiukan perus tieto-taitoa on tämä varmasti kokeilemisen arvoinen peli.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 9. #369
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Aina yhtä mukavaa luettavaa.

   
   
 10. #370
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  ....ja neljäs kerta nollaa laskurin.

  Suhteellisen kovalla hypellä ja odotuksella ollut atomisaattori vuorossa eli Kayfun V4 by Svoëmesto

  -Säädettävä imuilma 0-2,2mm (erikseen ostettavissa 2,7mm halkaisijalla oleva ilmaputki joka ei ole säädettävissä)
  -Tankin vetoisuus n.4,5-3,5ml (riippuen tankki konfiguraatiosta)
  -Nestesulku (ei varsinainen nesteen syöttösäädin vaan On/Off tyyppinen ratkaisu)
  -Tankki (sleeve malli) borosilikaattilasia,(täys pitkä) polykarbonaattia tai RST 316L:ää
  -510-kierre, säädettävä (saatavana hybridiliittimiä erikseen myös Provari p3:lle, 20x0.5 kierteisille putkille sekä Nemesis putkille 20.5x0.5)
  -Halkaisia 22mm (levein kohta 23mm)
  -Kokonaispituus 71,5 - 73,9 mm:ä (riippuen käytetystä tankista)
  -Paino 113g (full metal moodissa)
  -Materiaali 316L RST

  Valmistaja: SvoëMesto | The Difference  Kayfunit ovat löytäneet paikkansa itsellä suhteellisen luotettavina tankkiatoina. Jos edessä ollut pitempi reissu on kyseiset tankit olleet suhteellisen varmasti mukana. Ei siis vaatinut kovin pitkää harkinta aikaa kun uusin malli tuli myyntiin ja ostohousut oli prässit terävinä jo valmiit.  Näprääjille ja kreikkalaistyyppisten atojen ystäville Kayfun on märkäuni, clearoihin tottuneille ei ehkä niinkään. Tosin muutaman kertausharjoituksen jälkeen on aton kokoaminen ja purkaminen varsin loogista ja yksinkertaista mutta, jos hätä iskee käteen ja lopputuloksena on enemmän irto-osia kuin aloittaessa niin Svoemeston pojat ovat suuressa viisaudessaan laittaneet mukaan käyttöohjeen sekä räjäytyskuvan atosta. Tästä itseasiassa suunnaton plus koska joissakin atoissa ja jopa modeissa olisi jonkin asteinen manuaali suotavaa olla mukana, varsinkin jos kyseessä on rakennelta atomisaattori. Toisinaan voi hämmennys iskeä kokeneemmallekkin, aloittelijasta puhumattakaan jos rakenne ei edustakkaan ihan perinteistä linjaa.

  Koneistus jälki on kauttalinjan varsin kiitettävää, purseita ei löydy ja ato on muutenkin suoraan laatikosta setupoitavassa kunnossa. Valmistaja tosin suosittelee huuhtelemaan osat jotka ovat suorassa kontaktissa e-nesteeseen vedellä mutta mitään näkyvää syytä en tähän löytänyt.  Aton mukana tuli oma driptip mikä tietysti istuu atossa napakasti paikallaan, suurin osa muistakin testatuista tipeistä sopii atoon myös hyvin paikoilleen. Ainoana poikkeuksena on ne tipit jotka uppoavat keskivertoa syvemmälle atoon. Itse tipin sovite toimii samalla täyttöaukon korkkina, tankin ollessa tyhjä ruuvataan sovite irti ja valutellaan nesteet tankkiin. Sovitteen kierteeseen on työstetty tasaiset sivut joista ilma pääsee pakenemaan pois jotta paine ei pääse kerääntymään tankkiin ja aiheuttaa tulvimista kun nestesulun avaa täytön jälkeen.

  Itse en henkilökohtaisesti ole niinkään ihastunut kaikissa Kaifuneissa olevaan ulkonäkö designiin, lähinnä siis tuo tankin päällä oleva ulkonema johon tippi kiinnitetään. Tähän on olemassa ratkaisu jo nyt nimittäin esimerkiksi Science of vaping:n tekemät vaihto päädyt sopivat suoraan Kayfun 4:n oman päädyn tilalle ja nestetilavuus pysyy noin 4ml tienoissa. Tällä tavalla tosin menetetään täyttäminen tankin yläkautta mutta Aqua v2 tyylinen täyttö nesteen syöttörei'istä onnistuu. Jos taasen ulkonäkö ei ole ongelma on Kayfun 4:en täyttö ratkaisu huomattava parannus aikaisempiin malleihin eikä vaadi mitään erityisiä työkaluja tai neuloja. Valinta kysymys siis lähinnä. Tulevaisuudessa myös Kayfun neloseen tulee varmasti modauksia joissa ulkonäkö ja tankin täyttö on ratkaistu.  Myyntipakkauksen mukana tulee kaikki tankki variaatiot. Metallitankki on näistä tilavuudeltaan suurin ollen n.4,5ml, lasitankki vetää n.3,9ml ja muovitankki näistä pienin ollen n.3,8ml. Tosin jos tankin yli täyttää aivan piripintaan saa sillä hiukan lisää nestekapasiteettia mutta omasta mielestä nesteen kulku ei toimi niin kuin pitäisi, tämä saattaa johtua siitä että neste itsessään muodostaa pienen alipaineen kun tankki on aivan täynnä. Samaista paine ongelmaa olen ollut havaitsevinani myös aikaisemmissa versioissa. Tankkien tilavuus on ehkä aavistuksen vähemmän kuin aikaisemmissa malleissa mutta huomattavasti helpompi täyttö edeltäjiin verrattuna kompensoi kyllä tätä puutetta. Metalli sekä lasitankki malleissa käytetään metallisia päätyjä joiden väliin valittu väliosa kiristetään, muovitankin kanssa päädyt jäävät pois ja tankki kierretään suoraan paikoilleen.  Itse höyryputki on kokenut suurimman muodon muutoksen. Höyryputken päädyt on varustettu kierteillä joilla saadaan metalli tai lasitankkia käytettäessä puristettua paketti kasaan. Alaosasta löytyy kuusi kappaletta 1.9mm halkaisijalla olevaa reikää joita pitkin neste pääse siirtymään deck:lle, tyyli on samanlainen kuin Aqua V2:ssa käytetty ja toimii varsin hyvin jopa paksuimmilla nesteillä. Höyryputken alaosa on viistetty joten viimeisetkin pisarat tankista päätyvät oikeaan paikkaan eivätkä jää tankinpohjalle hukka tavaraksi. Höyryputken sisäosa toimii myös höyrykammiona ja on mitoiltaan melkolailla aikaisempien mallien nanokittien luokkaa.  Tässä onkin osa atomisaattoria missä tapahtuu hiukan kaikenlaista. Pohjaosasta säädetään ilmansyöttö, suljetaan nesteen kulku, tapahtuu itse höyrystyminen, tänne neste kerääntyy ennen siirtymistä coilille ja halutessasi tässä osassa on tehtävä toimenpiteitä jos haluat vaihtaa 510 liittimen hybridiin. Hybridi liittimen asentamiseen löytyy valmistajan sivuilta sekä manuaalista varsin kattava ohje joten en sitä lähde sen enempää avaamaan.

  Nesteen kulku coileille tapahtuu deck pohjalta neljän 1.4mm halkaisijalla olevan reiän läpi, hieman samaan tapaan kuin aikaisemmissa malleissa uria pitkin. Itse olin hieman skeptinen reikien toimivuuden kannalta mutta omassa käytössä olleet nesteet ainakin ovat toimineet varsin hyvin, normaali käytössä itsellä 60-65 vg voittoiset nesteet ja kuriositeettina myös bobas bountyä testasin joka myös toimi kohtuu hyvin.

  Deck:stä löytyy 2x2 posteja vaikka varsinaisesti tuplille ei Kayfun 4:sta ole suunniteltukkaan, nämä ovat lähinnä helpottamaan setupointia. Vanhaan malliin verrattuna on Kayfun 4:n ehkä aavistuksen helpompi setupoida koska positiivinen posti on suunniteltu hieman eri tavalla. Aikaisemmin piti olla varovainen ettei miinukselta tuleva vastuslanka ota plussaan kiinni koska postien kiinnitykset olivat samalla tasalla, uudessa mallissa kontakteja on nostettu jolloin vastuslanka ei pääse liian aikaisin kontaktiin plussan kanssa. Valmistaja ei suosittele käyttämään alle ohmin coileja eikä yli 20 watin tehoja johtuen eristyksen lämmönkestosta, erikseen on myytävänä kovemman lämmönsietokyvyn eriste jonka mukana tulee myös isompi ilmaputki. Tässä toinen miinus mitä tullut vastaan, en kauheasti näe syytä miksi kestävämpää eristettä ei voisi olla jo tässäkin ja isompi ilmaputki pelkästään lisäosana. Normi yksilössä eriste on tehty polyasetaali kopolymeeristä eli POM-C:stä ja päivitys versiossa kyseinen eriste on polyeetterieetteriketonista eli tutummin PEEK:stä, ero näiden lämmön siedossa on noin 100 astetta jolloin POM-C alkaa ottaa vahinkoa n.150ºC:ssä ja PEEK 260ºC:ssä. Tämä on syytä huomioida koska eriste on ainoa mikä estää melko messevän oikosulun syntymisen.

  Sähkönkulusta sen verran että toisin kuin aikaisemmat mallit on 4:s versio saanut myös säädettävän plussa kontaktin, tämä on ratkaistu lisäämällä aton sisälle hopeoitu beryllium kupari jousi joka toimii johtimena deck:llä olevan plussan ja liittimen plussan välillä. Saman konstruktion sisään on rakennettu myös ilmansäätö, hieman hankalaksi käytön kannalta asian tekee se että liittimen pluskontakti on irroitettava ilmankulunsäätämistä varten mutta toisaalta itse en ainakaan kovin usein ilmansäätöön enää koske kun sen kerran on saanut kohdilleen.

  Uutuutena on Kayfun 4:ssa myös nesteensulku, käyttötarkoituksena tällä on sulkea nesteen pääsy deck:lle kun ato tankataan tai jos halutaan varmistaa vuotamattomuus esim. lentomatkustaessa jolloin matkustamon paineistuessa saattaa nesteet puskea pihalle paineen noustessa. Varsinainen nesteensyötön säädin tämä ei siis ole. Makua 4:nen ei omaan tuohisuuhun mitenkään ylivoimaisesti paremmin anna kuin aikaisemmat mutta aavistuksen ehkä kosteammat höyryt kuin vanhat. Setupointi materiaalina on valmistaja ilmeisesti suunnitellut silicaa mutta koska se on saatanasta niin itse valitsin microcoilin ja pumpulin, näillä ato toimi kuin odottaa saattaa.

  Astetta enemmän nostetta antaa se että mesh setup on yllättävän helppo tehdä tähän, enkä siis puhu hybridi mesh setupista vaan pelkästä mesh pötköstä. Jujuna on käyttää mahdollisimman vetelää mesh:iä ja itse en edes tohotellut sitä vaan pulssittelin hotspotit pois. Maku ja nesteensiirto toimi kokelun aikana varsin kiitettävästi.  Plussat ja miinukset
  + Helppo täyttö
  + Helppo setupoida (varsinkin ja Kayfunit on entuudestaan tuttuja)
  + Eri tankki vaihtoehdot vakiona mukana
  + Koneistuksen taso ja jälki
  + Kattava manuaali

  - Mukana ei tullut tarvittavia työkaluja tai varaosia
  - Eristeen materiaali vakiona
  - Kayfun "nänni" tankin päällä

  Kayfun V4 on tämän hetkinen lippulaiva Svoëmeston tallissa ja sen kyllä huomaa. Laadukas, monipuolinen sekä tasainen suorittaja ja jos vanhat merkit paikkansa pitää on tähän varmasti tulossa modaus osia jos jonkinmoista. Jos edellä mainitut miinukset ei aseta hinnan kanssa ostorimaa liian korkealle kehtaan kyllä suositella kyseistä atomisaattoria höyryarsenaaliin lisättäväksi.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 11. #371
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Olipas mukava taas lukea. Kertakaikkisen hieno juttu.

   
   
 12. #372
  HöyryGuru smami's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  Lapua
  Viestit
  4,287
  Tuosta täytöstä, oli aika nappärä kun todilla oli videossaan bell tankki joka tiivistyi yläpäästä tuolla omalla tipillä (tai muulla 5mm sisähälkaisijan omaavalla). Tippi irti, nesteet sisään, tippi takas päähän ja menoksi.

   
   
 13. #373
  Höyrykone jasso's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  kokkola
  Viestit
  13,800
  Vielä kun oppisivat tekemään silmälle nätimmän aton niin vois harkita. Onhan ton ulkonäkö ihan suoraan from hell
  Arvon Herra tehny taas syväluotaavan arvostelun
  höyryä 17.1.2012 alkaen.

   
   
 14. #374
  HöyryGuru Jalippo's Avatar

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  5,380
  Huippurevikka taas kerran. Tuo oli kyllä silmiinpistävästi hyvin Aqua V2 luontoinen laitos. Sinulla kun on ollut molemmat, niin voisitko vertailla näitä lyhyesti keskenään? Lähinnä käyttäjän näkökulmasta, eli kumman ottaisit autiolle saarelle ja miksi?

   
   
 15. #375
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Jalippo Näytä viesti
  Huippurevikka taas kerran. Tuo oli kyllä silmiinpistävästi hyvin Aqua V2 luontoinen laitos. Sinulla kun on ollut molemmat, niin voisitko vertailla näitä lyhyesti keskenään? Lähinnä käyttäjän näkökulmasta, eli kumman ottaisit autiolle saarelle ja miksi?
  Käyttäjän näkökulmasta ja autiolle saarelle todennäköisesti kaiffarin koska helpompi täyttö, ensisijaisesti sinkku coilille joten akkukesto laitteelta oletetusti pitempi, säädettäessä mitään ei tarvitse ruuvata auki (Aquassa ilmansäätöä tehdessä irroitettava tankkia) ja lasitankki mahdollisuus. Noin äkkiseltään mietittynä.
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 16. #376
  Höyrykone Pottula's Avatar

  Liittynyt
  12/2012
  Viestit
  5,323
  Jos ei näillä sun mahtavilla revikoilla irtoa HöyryGurun titteliä, niin mitähän siihen sitten vaaditaan?

  Taas kerran loistomatskua; asiallista ja puolueetonta tekstiä höystettynä upeilla kuvilla.

   
   
 17. #377
  Höyrykone symbol's Avatar

  Liittynyt
  07/2013
  Sijainti
  Helsinki, Finland
  Viestit
  1,110
  Kiteytetysti: Top Notch! nuff said.
  Graphic designer
  www.ahjopalo.com

   
   
 18. #378
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588
  Hyvää Joulua jo hiukan ennakkoon!!!!

  Josko joulun pyhien jälkeen sais taas jotain täytettä tännekkin...

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 19. #379
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Hyvät Joulut Ahelle myös.

   
   
 20. #380
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Jo vain on HE:tä

  Saos DNA30 by Vape Workers LTD


  - 29 mm halkaisija akkuputkella, pääty viistetty
  - Materiaali SS304L RST
  - Päädyt vaihdettavissa jolloin koventuu joko 22mm tai 20mm
  - DNA30 piiri
  - 18650 akulla, vaihdettavissa
  - Paino 132 grammaa
  - Pituus 87,7mm
  - Säädettävä plussa, messinkiä
  - 510 liitin
  - Sarjanumeroitu

  Valmistaja: Vape Workers LTD  Ensi kerran kun kuvan tästä näin tuli heti mieleen pommin kestävä reissu modi mikä istuu kivasti käteen. Noh, eihän se mennyt ihan niin kuin strömsössä....  Modi itsessään ei ole kovinkaan erikoinen osiltaan. Löytyy pohjakorkki, joka pitää akun paikallaan ja toimii johtimena miinukselle. Lisäksi modin mukana tulee 2 kpl:ta päätyjä joista toinen viistetty 22mm:iin ja toinen 20mm:iin, ainakin teoriassa. Itsellä nimittäin on 2 kpl:ta 22mm:iä enkä monien mittauksienkaan jälkeen ole kyllä niitä toisistaan erottanut. Tämä nyt on murheista pienin kun 20 mm:n atojakaan ei tällä hetkellä edes ole. Modin leveyden selittää se että piiri on istutettu samalle tasolle akun kanssa jolloin pituutta ollaan saatu varsin mukavasti pois.
  Modin runko on siis 304:sta rosteria ja napit vaikuttaisi samalta materiaalilta. Napeissa on mukava tuntuma ja antavat naksahtavan palautteen. Plus ja miinus napit ovat hieman ehkä turhan ulkonevat mutta käytössä ei ole muodostunut ongelmaksi. Vaihtopäätyjä tosiaan tuli mukana kaksi kappaletta jotka itsellä on saman kokoiset joten hyötysuhde on lähinnä plus-miinus nolla. Liittimenä toimii tuttu ja turvallinen 510 joka on säädettävissä kontakti ruuvin kanssa.  Pohja korkista löytyy modin sarjanumero sekä oletettavasti hopeoitu jousi, mikä yhdessä kierrettävän rakenteensa kanssa mahdollistaa akku hölskymisten poistamisen. Jousi joka ottaa siis miinuskontaktin akulta ei ole mitenkään erityisesti kiinni pohjakorkissa vaan lähtee vetämällä irti koko virityksestä. Tämä sekä kierteiden suhteellisen väljä sovitus todennäköisesti edes auttaa siinä ettei modi käytä kovinkaan tehokkaasti akkuja loppuun vaan piiri alkaa pätkimään jo n.3,7 voltissa.

  Siinä oikeastaan suurimmat mitä tähän aiheeseen jaksan panostaa sillä:
  Modi saapui itselle lokakuun loppu puolella, itse modi tuli "myyntiin" syyskuun alussa jos muistikuvani ovat oikeat. Myynti tapahtui pre-order periaatteella ja varausmaksua piti sijoittaa 100 euroa, jonka jälkeen maksettiin modin valmistuttua loput 120 euroa. Aikaa meni ja vähäistä oli tiedon saanti modaajilta missä mennään. Lokakuun alussa tuli tieto että modit olisi valmiita ja loppu lasku lähetettäisiin listalla olijoille, näin tapahtuikin kunnes tuli modaajalta uusi tieto että koneistuksessa oli ilmennyt mokia joten runkojen kierteet oli tehtävä uusiksi.


  Hieno homma ja lisää odotusta.

  Tästä muutaman viikon kuluttua tuli ilmoitus että homma jiirissä ja lähetysnumeroita voi alkaa odottamaan. Numero saapui ja lähetyskin aikanaan. Jotkut olivat jo ehtineet saada modit käsiinsä ennen itseäni, tästä kiitos jumalallisen postilaitoksemme, ja tietoja HE tasostakin alkoi tihkua.  Napit olivat vinossa, päädyt korkkasivat irti, näytöt vinossa jne. Ei siis aivan sitä tasoa mitä 220 eurolla plus postit olettaisi. Tästä nousi melkoinen kakkamyrsky foorumeilla sekä naamakirjassa, ymmärrettävistä syistä. Modaaja ei suostunut korvaamaan koko hintaa, vedoten siihen että suurin osa rahoista oli jo mennyt koneistuksen maksamiseen ja ehdotti ilmaista "päivitystä" korjaamaan ongelmat. Tämä ei kaikille maistunut ja pahaamieltä oli kilo tolkulla ilmassa.

  Paypal disputet singahtivat liikkeelle mutta koska ensimmäisestä maksusta oli jo tovi kulunut ei koko summaa olisi saanut käsittääkseni takaisin. Itse tyydyin puremaan hammasta ja lähettämään modin takaisin Kreikan maalle "päivitykseen". Koko aikana oli tiedon saanti modaajalta varsin surkeaa ja tämä lisäsi asiakkaiden hermojen kiristymistä entisestään. Aikanaan modi saapui takaisin ja aikaisemmat ongelmat oli saatu jokseenkin korjatuksi. Tämä ei tosin enää kyseisen modaajan mainetta palauttanut ja veikkaan että kyseinen yritys sekä sen vetäjät ovat suhteellisen synkällä listalla valtaosasta foorumeja sekä höyryttely yhteisöjä.

  Entä mitä tulee siihen pommin kestävään rakenteeseen? Ainakaan 40:n senttimetrin vapaa pudotusta laminaatille se ei kestänyt vaan piirin näyttö halkesi keskeltä. Voisinpa tähän sanoa että Vittu Mitä Paskaa!!!

  Tarinan moraalinen opetus:
  - Älä lähde Pre-ordereihin mukaan jos modaaja ei asu automatkan päässä sinusta, jolloin pääset tarvittaessa tunkemaan kyseisen laitteen takaisin suojaan auringon paisteelta
  - Älä usko pelkkiin kuviin tai spekseihin jos summa ylittää kuukauden vapo budjettisi, odota käyttäjä kokemuksia
  - Jos mieleesi iskee epäilyksen peikko niin joskus sitä kannattaa kuunnella, harva laite nykyään on niin ihmeellinen että siitä kannattaa maksaa itseään kipeäksi
  - Toisinaan tulee tehtyä vika ostoja, asiasta ei kannata silti lannistua vaan ottaa opiksi ja mennä eteen päin
  - Paypal dispute is your friend

  Summa sum marum
  Saos on ajatuksena varsin kaunis ja olisi yllättävän mukava käyttää, nyt tosin hieman haasteellisempaa kun näyttö on lukukelvoton. Monien virheiden summa ja turhan korkeat odotukset kaatoivat vain tämän modin elinkaaren jo kapaloihin.
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •