Sivu 15 / 28 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 511121314151617181925 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 281 - 300 / 545

Aihe: Rakas Päiväkirja by Ahe222

 1. #281
  Höyrykone jasso's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  kokkola
  Viestit
  13,800
  Juu ei istu omaan silmään sit millään
  höyryä 17.1.2012 alkaen.

   
   
 2. #282
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  蚩尤 sekä Nef'i

  "Chi You (蚩尤) oli heimojohtaja vanhalla Li tribe (九黎, jiǔlí) sukulinjalla.
  Hän on parhaiten tunnettu tyrannina joka taisteli silloin tulevaa Keltaista Hallitsijaa vastaan kolme valtiota ja viisi keisaria aikakauden Kiinan mytologiassa.
  Hmong kansalle, Chi You (Valkoinen Hmong: Txiv Yawg /cʰi jaɨ/) oli viisas myyttinen kuningas." Wikipedia

  Ja nyt kun päästiin ohi mistä modin nimi tulee, päästään itse likaisiin yksityiskohtiin.

  ChiYou

  - Halkaisija 23mm
  - Kierre 21x1mm
  - Materiaali rst
  - Elektrolyytti kiillotus
  - Messinkiset kontaktit
  - Liitin päässä säädettävä ilmansyöttö
  - Pituus 18350 74mm, 18490 83mm, 18650 104mm
  - Mekaaninen
  - 510 liitin
  - Sarjanumeroitu

  Nef'i

  - Halkaisija 23mm
  - Kierre 21x1mm
  - Materiaali messinki
  - Säädettävä plussa kontakti
  - Kontaktit hopeoitua messinkiä

  Ostopaikka
  ChiYou: SVLCO
  Nef'i: Ei varsinaista ostopaikkaa, Facebookista Nef'i ryhmän kautta  ChiYou oli aikanaan hyvinkin hypetetty modi joita ei tainnut edes saada kuin foorumien kautta ja varsin ruokottomaan hintaan jo silloin. Itselle kyseinen modi tuli Esavuke foorumilta vaihdon yhteydessä ja nappi Facebookista modaajan ostolistalta. kyseistä modiahan ei ilmeisesti edes valmisteta enää vaan modaaja on siirtynyt uusiin akku kokoihin.  Modi on siis, kuten kuvasta voi päätellä, modulaarinen eli putken palasia lisäämällä tai poistamalla saadaan eri akku koot sopimaan. Lisäksi hienosäätöä varten modin plussasta löytyy säätöruuvi.

  Suurin "murhe" modin kanssa on varmasti sen halkaisija, koska valtaosa markkinoilla olevista atoista on kuitenkin 22mm:ä. Näin ollen molemmille puolille syntyy 0,5mm:n porrastus, joka alkaa rotanlailla kaivertamaan OCD:n vaivaamaa mieltä. Sinänsä en kyllä henkilökohtaisesti ymmärrä valittua halkaisijaa koska seinämä vahvuus modissa kuitenkin aika pieni, joten akku hölskyy sisällä varsin iloisesti jos ei säätöjä tee. Oletan asian johtuvan modaajan hieman eksentrisestä luonteesta mutta mene ja tiedä.  Alkuperäisessä päädyssä on ilmansäätörengas. Rengasta kierretään peittämään tai avaamaan päädyn sivussa olevia 3:a ilmareikää ja sopivan imuvastuksen kohdalla pääty ruuvataan akkuputkeen kiinni joka toimii samalla lukituksena. Ilmansäätöä ei siis pysty säätämään niin sanotusti lennosta, koska akkuputki kiertyy ilmansäätörenkaaseen asti kiinni.

  Modiin on myös saanut ns. flat top mallin josta ilmansäätö osuus on poissa ja samalla korkeudesta höylääntyy 7,4mm pois. Kontakti on jo monissa muissakin modeissa tutuksi tullut teleskoppi ruuvi, jolla säädetään kontakti atoon ja klappi pois akun suunnalta. Itseä kyseinen ratkaisu ärsyttää silloin kun nappi on mallia kiinteä. Varsinkin jos haluaa hyvän kontaktin ja raon pois putken sekä päädyn välistä on pahimmassa tapauksessa säätöjä tehtävä aina kun akkuja vaihtaa.  Akkuputkia on kolme kappaletta, joita yhdistelemällä saadaan kaikki 18xxx sarjan akut toimimaan. Jälleen kick yhteensopivuus on suuri mysteeri itsellä, ainakin putkien puolesta voisi toimia. Perusputkena toimii kaiverrettu putki, joka on itsessään 18350 akulle sopiva. Taas tullaan modaajan erikoiseen ajatusmaailmaan, sillä lisäputkia ei laiteta 18350 jatkeeksi ylöspäin vaan alaspäin jolloin esimerkiksi 18650 pituudessa kaiverrukset ovat putken yläosassa ja keskellä.
  Kierteet putkissa ovat varsin hyvin koneistettu eikä rahinoita kiertäessä esiinny. Pinta on viimeistelty elektrolyytti tekniikalla, jossa putken pinnalta on poistettu kemiallisesti pieni kerros materiaalia jolloin jopa mikrokooppisen pienet epätasaisuudet saadaan pois. Näin ollen lialla ei ole tartumapintaa
  ja puhtaana pito on jatkossa helpompaa. Lisäksi harakkaluonteiset kiittää sillä pinta on varsin peili.  Nappi on simppeli jousi kuormitteinen ratkaisu ja toimii niin kuin napin kuuluu. Iskupituuden säätöä ei napissa ole itsessään eikä juuri muutakaan säätömahdollisuutta. Kontakti ruuvi tuppasi muutaman kerran kiertymään itsestään auki joten kiristys on syytä tehdä kunnolla jos/kun napin purkaa. Modin venttaus on myös toteutettu napin läpi, jossa on yksi 2,35mm reikä läpi napin rungon. Tosin suunnitelmassa on sellainen lapsus että venttireikä menee tukkoon kun lukitus on päällä.

  Tässä kohtaa voisi sanoa että todennäköisin hetki akun pettämiseen on käytön aikana mutta eipä se aina näin mene. Akuilla kun kemiallinen reaktio voi kestää jonkin aikaakin siitä kun "sytytys" on tapahtunut, eli pahimmassa tapauksessa silloin kun höyryt on höyrytelty ja modi siirretty taskun pohjalle odottamaan. Toinen enemmänkin ärsyttävä piirre on lukitus renkaassa, sen kun saa yllättävänkin helposti ainakin omassa yksilössäni kierrettyä sen verran piukkaan auki että kiinni laittaessa koko nappi kompleksi lähtee irtoamaan putkesta.

  Siinä noin yksinkertaisuudessaan ChiYou modi, entäs sitten se Nef'i päivitys.
  Päivitys paketti piti sisällään omavalintaisesti joko ss tai messinki valmisteisen napin sekä päädyn, nykyään on valittavissa vielä kupari versiokin.  Itse pääty ei paljoa eroa alkuperäisestä, paitsi hopeoitujen ruuvien osalta. Säätö tapahtuu tässäkin teleskooppi ruuvilla ja omaa samat ärsyttävyydet kuin alkuperäinenkin. Napissa taasen on modaaja saanut ehkä jopa paranneltua alkuperäistä. Nappi on niin sanotusti "upotettu" nappi, eikä siinä ole lukitusrengasta. Tästä joko pitää tai ei mutta tässä tapauksessa siitä on etua. Nimittäin venttaus on tässäkin toteutettu napin rungon läpi poratulla reiällä, joka Nef'i:ssä on 2.4mm mutta lukitusrenkaan puuttuessa se pysyy auki koko ajan.Lisäksi nappi on eristetty, toisin kuin alkuperäinen. Pisteet siitä.

  Liikerata taasen oli vakiona niin pitkä että itse jouduin sitä hieman lyhentämään laittamalla prikan kontaktiruuvin alle. Muuten päivitys tuntuu toimivan varsin mukavasti, eikä suu tuntumalla dropit ole ainakaan lisääntyneet. Nappi sekä pääty sopivat siis kaikkiin modeihin
  jotka sattuvat samoja kierteitä sekä halkaisijaa käyttämään kuin ChiYou.

  Lopuksi ajattelin kokeilla erilaista tiivistelmää kuin aikaisempi loppu fiilis. Plussat ja miinukset.

  ChiYou

  + Helppo pitää puhtaana, pyyhkäisy paidan reunaan ja taas loistaa
  + Varmatoiminen
  + Ilmansäätö, sitä kaipaaville
  + Sisältää kaikki akkuputket
  + Suhteellisen matalat dropit
  + 23mm

  - 23mm tämä molemmissa koska toisten atojen kanssa plussa ja valtaosan kanssa miinus
  - Lukittuna ei tuuletusta
  - Teleskooppi ruuvi (henkilökohtainen nitku ja parempi silti tämäkin kuin Caravelan ratkaisu)
  - Lukitusrengas jumittaa välillä
  - Putken muuttuminen toteemipaaluksi kun pituutta lisätään alhaalta päin

  Ollut itsellä enimmäkseen hyllyssä, ei siksi etteikö olisi ihan toimiva putki varsinkin Taifunin kanssa mutta omasta arsenaalista löytyy omaan makuun paremminkin sopivia.  Nef'i

  + Hopeoidut kontaktit
  + Toimivampi tuuletus
  + Nappi eristetty
  + Varmatoiminen
  + Napissa mukava tuntuma

  - Teleskooppiruuvi (kts ylhäältä)
  - Ei lukitus rengasta (tämä on hiukan makuasia, itsellä ei ole kertaakaan tulittanut taskussa mutta tulisi varmempi olo jos voisi lukita)

  Täydentää hyvin ChiYouta ja jos kyseisen putken tai samoilla kierteillä olevan omistat niin ei tästä hirveästi ainakaan pahaa ole sanottavana.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 3. #283
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Drippailu aika

  Vape o'clock:n valmistama drippailu ato, jossa mahdollisuudet sinkusta quad coiliin. Vuorossa seuraavaksi The Knight

  - Materiaali RST
  - Pituus 27.8 mm
  - Leveys 22 mm
  - Single,Dual tai quad coil mahdollisuus
  - Ilmareikä 0-5,9mm/1,66mm dual tai sinkku
  - Liittimen tyyppi: 510, ei säädettävä
  - Sarjanumeroitu


  Ostopaikka: knight rda  Kyseisen aton hankintaan antoi kimmokkeen Todd, joka kovin kauniilla sanoilla kehui atoa. Lisäksi mielenkiinto quad coil atoa kohtaan sai ostopäätöksen varmistumaan, enkä nyt ihan hirveästi ole päätöstä vielä katunut.  Kovin montaa osaa ei ilman väkivaltaa atosta saa irti mutta tämä on varsin tyypillistä drippailu atoille joiden anatomia on aika yksinkertainen, joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Koneistus jälki on varsin siistiä mutta pieni miinustulee vastuslankojen kiinnitys reikiin. Niihin oli jäänyt hieman purseita kahdesta suunnasta tapahtuneesta porauksesta johtuen mutta tökkäämällä piikillä reikiin sai purseet varsin helposti pois.  Aton pystyy tosiaan setupoimaan 1-4 coililla. Päädystä löytyy 3 ilmareikää riippuen siitä millaisilla asetuksilla atoa ajellaan. Ilmareikä säätyy portaattomasta o-renkaan päällä ja toimii mielestäni hyvin. Vuotoja ei ole esiintynyt ja kun muistaa hiukan voidella o-rengasta e-nesteellä pyörii yläosa jouhevasti ympäri, eikä lähde vaeltamaan kun sopivat säädöt on tehty.

  Yläosa on myös riittävän iso että pyörittämistä varten saa otteen. Yläosassa on myös delrin eristys driptip reiässä joten lämpö ei niin herkästi johdu tipille, varsinkin metallisia tippejä käyttävät osaavat tätä varmasti arvostaa. Atosta löytyy laser kaiverrettuna aton nimi ja logo sekä valmistaja, varsin sirolla jäljellä on tehty. Muut koristelut atossa ovat lähinnä urituksia ja pieniä syvennöksiä.  Varsinainen työ tapahtuu täällä. Aton deck:iä ympäröi 1,3mm korkea reunus, joka estää suurimmat ylivuodot jos tiputtelu lähtee vanttuusta. Pohja on myös varmistettu kahdella o-renkaalla ja tähän kun vielä lisätään se että ilmareiät ovat suhteessa kanteen aika korkealla, mahtuu atoon kerralla e-nestettä hyvänlainen määrä. Tosin quadilla ajellessa on nesteen kulutuskin sen mukaista. Mitään varsinaista kaivoa ei atossa ole. Miinus ja plus "tolpat" on sijoitettu toistensa päälle ja eristetty keskeltä 510 liittimeen asti menevällä peek putkella.

  Miinus posti on yhtä rautaa aton rungon kanssa jolloin on säästytty yhdeltä ylimääräiseltä liitoskohdalta ja saatu posteista varsin tukevan oloiset. Coilin kiinnitys tapahtuu naurettavan pienillä kuusiokoloruuveilla, jotka lattialle pudotessaan ovat varmasti hukassa. Kuusiokolo kiinnitys jakaa hiukan mielipiteitä, oma mielikuva on että niillä saisi hiukan paremmin kiinnitettyä coilit ja ne ei yleensä itsestään lähde aukenemaan toisin kuin ruuvit ovat joskus tehneet. Toisaalta jos et käytä juuri oikean kokoista kuusiokoloavainta voit jossain vaiheessa löytää itsesi pyörittelemässä pyöristyneitä ruuveja. Onneksi aton mukana tuli sopiva avain, tämäkin yksinkertainen asia on joltain modaajilta ilmeisesti päässyt unohtumaan.

  Setupin teko on muuten atoon varsin mukavaa koska esimerkiksi dualia tehdessä voit tehdä molemmat setupit itsenäisesti. Tätä asiaa helpottaa suuresti se että plussia ja miinuksia on kaksi, kontakti blokin molemmissa päissä on kiinnitys paikat ja omat ruuvit. Blokin päältä löytyy myös aton sarjanumero kaiverrettuna, tätä voi sitten ihastella joka kerta kun tiputtelee tipin kautta nestettä atoon.

  510 liitin atossa ei ole säädettävä vaikka siellä ruuvi onkin. Ruuvi pitää itseasiassa Kayfunin tapaan plussaa paikallaan ja jos sitä menee liikuttelemaan tapahtuu aton sisälläkin varmasti jotain.

  Plussat ja miinukset

  + Quad sekä single coil mahdollisuus
  + Portaattomasti säätyvä ilmareikä
  + Delrin eristys driptip reiässä
  + Tupla paikat setupille
  + Nestetilavuus ilman kaivoa
  + Tukevan oloinen rakenne
  + Kuusiokolo ruuvit (yllä mainituin varauksin)

  - Ei säädettävää 510 liitintä
  - Ilmareiän sijoittelu quadilla
  - Purseet coilin rei'issä

  Itsellä ollut melkeinpä päivittäisessä käytössä ja uskallan kyllä omasta käyttökokemuksesta suositella muillekkin.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 4. #284
  Höyrykone jasso's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  kokkola
  Viestit
  13,800
  Hienoa työtä jälleen
  Mites toi eristys muuten käytännössä vaikuttaa tohon tipin kuumenemiseen? Tai no kuka pöljä käyttää edes metallista tippiä
  Itse oon kyllä aika skeptinen sen suhteen...
  höyryä 17.1.2012 alkaen.

   
   
 5. #285
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588
  Lainaus Alkuperäinen postaaja jasso Näytä viesti
  Hienoa työtä jälleen
  Mites toi eristys muuten käytännössä vaikuttaa tohon tipin kuumenemiseen? Tai no kuka pöljä käyttää edes metallista tippiä
  Itse oon kyllä aika skeptinen sen suhteen...
  Kyllä se jonkun verran tuntuis vaikuttavan, tosin itsekkin hiukan karsastan metallisten tippien käyttämistä varsinkin dripperien kanssa.
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 6. #286
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Mörkö se lähti piiriin....

  Foorumilla vuoden putkeksi valitun modaajan sorviin on eksynyt jotain uutta ja paksua! Kansan syvät rivit kuohahtavat kun eteen tuodaan Iso-G.

  - Halkaisija 29,4mm
  - Akkukoko 26650
  - Materiaali 304 rst
  - Messinkinen kelluva plus kontakti
  - Messinkinen miinus kontakti
  - Kierre 28x1
  - Lukitusrengas
  - Pituus 96,5mm
  - Mekaaninen, napissa tuplajouset
  - 510 liitin


  Ostopaikka: http://www.e-savuke.com/vb/laitemodi...tml#post251315 huhuilut tuolla tai YV Generadelle  Alkuun kun näitä "mörkö"putkia alkoi tupsahdella markkinoille ei itseä sytyttänyt koko alkuunkaan. Joku tovi takaisin WVS:n puuhamies pisti viestiä että olisi kysellyt seuraputkea Tampereen suunnasta ja tämä tietysti 26650 akulla, ei itsellä tullut mitään spontaania hurraa huutoa. Niin sitä vaan voi mies olla väärässä, siroahan tuosta ei saa millään mutta akkukesto on jotain aivan uskomatonta.  Modihan koostuu hyvinkin perinteisesti kolmesta pääosasta: Pääty jossa 510 liitin, runko/akkuputki ja nappi. Ei siis mitään erikoista tällä saralla, jos ei hervotonta kokoa oteta huomioon. Purkaminen huoltokuntoon onnistuu ilman työkaluja, jopa napin osalta, sillä napin koossa pitävä kontakti ruuvi on avattavissa vaikka kolikolla. Erikoisempia työkaluja ei siis tarvita. Työstöjälki on varsin laadukasta, varsinkin kun ottaa huomioon että modi on tehty umpitavarasta ja manuaalisorvilla.  Päädystä löytyy 510 liitin kelluvalla kontaktilla. Päätyyn on myös työstetty 22,9mm:n halkaisijalla ja n.1mm syvä syvennös joten myös 22mm atot saadaan näyttämään hyviltä tämän kanssa, lisäksi syvennös vähentää tarttumis pinta-alaa aton ja modin välillä joten irti ruuvaaminen on ehkä aavistuksen helpompaa. Kontaktit on tehty aikaisempien G-tubien tapaan messingistä ja siinä on myös teleruuvi akku pituuksia kompensoimaan.Tähän mennessä kaikki sovitetut atot ovat kiltisti ruuvautuneet paikoilleen ja ainoastaan yhdessä oli sen verran mittaa että pieni rako jäi akkuputken ja päädyn väliin. Tämän olisi saanut korjattua ruuvaamalla teleosan pois mutta rako oli niin pieni että ei jäänyt silmää häiritsemään.  Putkeen ei ole suurempia kaiverruksia tai koristeluita värkkäilty, hieman putkeen tuo särmikkyyttä eri viimeistelyllä tehdyt päät. Keskeltä putki on kiillotettu ja päistä harjattua pintaa. Pikku juttu mutta tuo mukavasti ulkonäköön hiukan persoonallisuutta. Itsellä käytössä tällä hetkellä Keeppowerin akut jotka menee juuri jämptisti sisälle, yhtään paksummat ei enää mahtuisi.


  Myös nappi on hyväksi havaittua mallia aikaisemmista, miksi korjata ehjää. Tuplajousilla ja eristeellä varustettu malli, joka säätää myös osaltaan akkujen pituusheittoja. Hieno puoli tässä on se että pääsääntöisesti kaikki atot ja akut toimii pelkästään aton kiinni ruuvaamisella ja nappi hoitaa loput. Teleruuviin ei siis tarvitse välttämättä koskea ollenkaan. Jouset on kohtuullisen isot kooltaan ja eristeen alle tuleva paksumpi jousi on vieläpä varsin jäykkä. Tämä estää painavammankin akun hölskymisen putkessa ja mahdollistaa hyvän kontaktin plussaan. Alempi jousi on taas hieman pienempi ja notkeampi jolloin napin käyttö on varsin miellyttävää aiheuttamatta silti autofireä kun modin laskee pöydälle.

  Napin käyttö on yllävänkin miellyttävää modin kokoon nähden, nappiosan ulkoreunus on pyöristetty jolloin käyttö ei aiheuta ikävän tuntuista kulmaa, varsinkin tämän koko luokan modissa nappia ei oikein tunnu luonnolliselta painaa kuin koko sormella. Sinänsä painamiskohdalla ei ole merkitystä
  koska modi tulittaa riippumatta siitä painatko keskeltä vai sivusta eikä takeltele. Iskupituus napissa on n.0,6mm ja ainakin omaan makuun juuri passeli.

  Kuten tarkkasilmäisimmät ehkä jo huomasivat, ei napista eikä putkesta löydy venttireikää ollenkaan. Tässä kohdassa jouduin siirtymään lämpöisestä höyryluolastani kylmään ja raadolliseen kenttätyöhön. "yllätys" vierailu Nokialla antoi vastauksia kysymyksiin, nimittäin nappi rakenne on modaajan nerokkaan oivalluksen tai suuren sattumuksen kautta muotoutunut niin että modin sisäisen paineen noustessa yli 4 bar:in (testattiin paineilmalla) työntyy nappi ulospäin jolloin venttaus tapahtuu eristeen läpi ja napinpohjan kautta pihalle.

  Tietysti tähän väliin voisi argumentoida sillä että kukaan ei ole mitannut millaiset paineet syntyy akku katastrofin sattuessa, mutta jos puhutaan voimista mitkä potenttiaalisesti repivät 1.2mm:n paksuisen rst putken sirpaleiksi väitän paineiden olevan hivenen kovemmat kuin aikaisemmin mainittu 4 Bar:ia.

  Plussat ja miinukset

  + Päädyn syvennös, tekee yllättän paljon ulkonäköön käytettäessä 22mm atoja
  + Teleskooppi plus pinni
  + Nappi niin käytettävyyden kuin akkupituuksien toleranssin vuoksi
  + Kierteet, vaikuttavat loppujen lopuksi niin käytettävyyteen kuin droppeihinkin
  + Kotimainen

  - Yläosan koristeuran reuna on hiukan terävä

  Ei tästä kyllä väkisinkään keksi oikein pahaa sanottavaa. Ainoa miinuskin on lähinnä über nillittämistä. Käsisydämmellä voin kyllä suositella kaikille jotka tämän kokoluokan modia ovat hakemassa eikä koriste kaiverrusten puute ole kynnyskysymys vaan etsit tasaista suorittajaa päivittäiseen höyryttely tarpeeseen.  P.S. Kyseessä siis WVS:lle tilauksesta tehty modi, joten virallinen myyntimalli poikkeaa ainakin akkuputken osalta.
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 7. #287
  Höyrykone True Puffin's Avatar

  Liittynyt
  06/2011
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  2,458
  Putki ja topcap oli LE. Jälleen kerran loistava analyysi
  Vape since 30/05/2011

  Westcoast Vape Squad still rollin'

   
   
 8. #288
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Kenet se mörkö tahtoo, no mörkö se tahtoo Big Budhan

  Kerrankin kiinalaiset yllättää jollain omalla tuotannolla (tavallaan), ilmeisesti kloonaamisestakin jotain on vahingossa opittu. Seuraavana vuorossa Ehpron Big Budha


  -Säädettävä imuilma 2x1,6mm - 0
  -Dual coil (periaatteessa sinkkukin onnistuu)
  -Lasitankki ja rst tankki
  -Tankin vetoisuus n. 8,5 ml
  -510-kierre
  -Halkaisia 29,7mm
  -Kokonais pituus n.49,2mm:ä
  -Materiaali RST
  -Sarjanumeroitu

  Myyntipaikka: Big Buddha  Kaiffari tyyliset atot on itselle osoittautuneet varsin näppäriksi laitteiksi, etenkin reissu käyttöön.Urdunkin omalla budhamaisella olemuksellaan testaama laitos siis piti tännekkin hankkia, varsinkin nyt kun itsellekkin siunaantui tuo mörkömodi niin isolle tankki atolle oli kysyntää. Gurun innoittamana ja samalla kun tiivistekuormaa tuli täydennettyä pistin pirulaisen tilaukseen. (myyntipaikan linkistä poiketen itse tilasin tämän Ego2.pl:stä mutta kun olivat perkeleet laittaneet Kayfunin myynti-ilmoitukseen niin en piruuttanikaan laittanut sitä linkkiä)  Kuvassa hyvinkin pitkälti myyntipakkauksen sisältö, lisänä pussillinen vara o-renkaita, silicaa sekä kanthalia. Suuresti kyllä sydäntä lämmitti se että aton mukana toimitettiin niin lasi kuin metalli tankki. Lasitankki tuntuisi olevan kohtuullisen paksua tavaraa, joten pikku kolhuista se ei hajoa. Rikki senkin kyllä saa jos kaltoin kohtelee mutta uskaltaa kyllä taskussa kanniskella ilman suurempia murheita. Kaikki osat lähtevät irti ilman työkaluja ja tilaa piisaa setupin värkkäämiseen. Pakkauksen sisällöstä enemmänkin hilpeyttä kuin varsinaista halua käyttää aiheutti mukana tullut driptip. Atoon ehkä tyyliltään sopiva mutta muuten melko koomisen näköinen tikku.  Päätyyn on porattu ympäri asti pienet syvennökset jotka ajavat koristelun virkaa, samalla ne toimivat myös tarttumispintana sillä pääty on kahdella o-renkaalla tiivistetty ja kiertyy höyryputken yläosaan kiinni. Näin ollaan saatu varmistettua paketin kasassa pysyminen myös kodin ulkopuolisissa seikkailuissa. Päädyssä myös perinteikkäästi imukappaleen eli driptipin eli tipin reikä mihin kaikki sovitetut tipit on sovinnolla sopineet. Sen verran piukka sovite o-renkaiden kanssa on että suosittelen hiukan voitelemaan niihin e-nestettä kun tankkia paikalleen ruuvailee ettei mene liian väkivaltaiseksi survomiseksi.  Mukana tosiaan tulee sekä metalli että lasitankki, lasitankin sisähalkaisija on 25,5mm ja metallitankin 25,6mm joten suurta eroa nestetilavuudessa ei näiden kanssa ole. Seinämävahvuus lasitankilla on 1,85mm ja metallisella 0,05mm enemmän, tämä tieto lähinnä siksi että lasitankki ei siis ole paperin ohutta joten kestää jonkin verran mekaanista rasitusta mutta lasi on aina lasia. Molemmat on siisti työstetty eikä teräviä reunoja löydy kummastakaan, varsinkin metallitankilla oli positiivista huomata että sisäreuna on aavistuksen pyöristetty jolla pidennetään o-renkaiden käyttöikää merkittävästi. Metallitankki on myös aavistuksen pidempi, tosin pituus eroa ei ole kuin 0,2mm joten tälläkään ei merkittävää eroa ole tilavuuden kannalta.  Kun höyrykammion ottaa ensimmäisen kerran irti niin se vaikuttaa varsinkin Kayfuniin tottuneena varsin isolta. Todellisuudessa siitä ruuvautuu lähes 2/3 osaa deck:n päälle, joten itse höyrytila saattaa olla jopa pienempi kuin Kayfunissa. Tähän kun lisätään tupla setup sekä varsin lyhyt höyrypiippu on maku hyvä ja tehoista riippuen höyry melkoisen lämmintä. Höyrypiipun varresta löytyy kierre johon yläpääty kiertyy kiinni. Kierteet on siistit ja toimivat hyvin, eikä näidenkään osien koneistuksesta ole pahaa sanottavaa.  Sitten itse konehuone. Big Budha on tarkoitettu tupla setupille mutta koska laitteesta löytyy kaksi itsenäisesti säädettävää ilmareikää ei mikään varsinaisesti estä tekemästä myös sinkkua tähän. Näin tehtäessä tosin menetetään osa aton ideasta mutta mahdotonta se siis ei ole. Atosta löytyy plussa bloki ja kaksi miinus tolppaa, jostain käsittämättömästä syystä on toveri kiinalainen päättänyt tehdä niin plus kuin miinus posteihinkin reiät tolppien kylkeen mutta setupointi tarkoitusta varten ne ovat aivan liian alhaalla. Tälläkin hetkellä postien etäisyys toisistaan tekee coilin jaloista varsin pitkät, joten lähdin tekemään setuppia tavanomaiseen tapaan ruuvinkantoje alle. Huolellisuuteen on silti syynsä sillä ruuvien kannat on presiis samalla tasalla plus blokin kanssa joten vastuslanka on syytä nostaa riittävän ylös ettei se ota miinukselta lähtiessään heti kiinni plussaan.

  Toinen minkä huomasin kantapään kautta on että setup jää mielellään niin lähelle ilmareikiä että nestesilta saattaa muodostua helposti, nimimerkillä
  3 ml nestettä auton penkille aamulla töihin mennessä..... Itse laiskana ihmisenä ja japanian pumpuliin luottavana käytin kuvassa näkyvää tapaa asetella pumpuli. Omasta mielestä tärkeämpää on saada hillittyä nesteen tuloa urista kuin auttaa niiden pääsyä. Ilman on edelleen kuljettava tankkiin painetta tasaamaan mutta varsinkin silloin, kun tankki on täynnä painaa nesteen oma paino varsin tehokkaasti nestettä kanavista läpi.

  Kuvassa näkyvä setup on 0,65 ohminen eikä dryhittejä ole edes ketjuhöyryttelyssä päässyt muodostumaan. Tässä tosin tullaan nesteen VG pitoisuuteen sekä kuinka isona/pienenä pitää ilmareikiä mutta nämä on jokaisen haettava omaan makuun sopivaksi. Aton sivussa on kaksi ilmareikää ja niille molemmille omat säätöruuvit, tämän voi kokea joko hyväksi tai huonoksi. Itse en niihin ole juuri koskenut sen jälkeen kun omaan suuhun sopivan vastuksen löysin. Halutessaan atosta saa myös niin väljäimuisen että ns. lunghititkin onnistuu.

  Pohjasta löytyy sarjanumero sekä täyttöruuvi, itsellä tämä ei ole vielä kertaakaan vuotanut toisin kuin esimerkiksi Kayfunit ja täyttämistä ei tosiaan montaa kertaa päivässä tarvitse tehdä. Aton 510 liittimen säädettävyys on hiukan kysymysmerkki, ainakin Urdu sai omansa pyörimään mutta itsellä se on sen verran piukassa etten ole kokenut tarpeelliseksi väkisin kyseistä ruuvia ruuvata.

  Plussat ja miinukset

  + Tankin koko
  + Setupoinnin helppous (jos tottunut kyseisen tyylisiä atoja setupoimaan)
  + Mukana tulee metalli ja lasitankki
  + Hinta
  + Työstöjälki
  + Maku (setup riippuvainen)
  + Täyttöruuvin vuotamattomuus
  + Oikein setupoituna vuotamaton

  - Mukana tullut tippi
  - Miinus postit olisi saanut olla hivenen korkeammat
  - Ilmansäätöruuvit on melkoisen löysät joten tärinästä saattavat säätyä itsekseen.

  26650 modeille Big Budha on siis varsin toimiva ratkaisu jos Kaifun tyyppisiset atot ovat sydäntä lähellä.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 9. #289
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Mikäs se sieltä uiskentelee

  Jd Tech on ollut ahkeralla päällä ja siirtynyt vaihteeksi modeista dripperiin. Mulkaisu vuorossa tällä erää Manta dripper.

  - Materiaali : RST 304
  - Leveys 22 mm
  - Single,Dual coil mahdollisuus
  - Ilmareikä dualille tai sinkulle, sumealla logiikalla säädettävissä
  - Vaihdettavat ilmansäätörinkulat (musta,kupari tai ss)
  - 510 liitin, ei säädettävä
  - Plussa kontakti hopeoitu kupari
  - Ilman otto päältä
  - Sarjanumeroitu

  HUOM! Vain yksi myyntierä tehty, huhuja V2 mallista
  ....

  Ostopaikka: MANTA REBUILDABLE DRIPPING ATOMIZER (RDA) FRA JD TECH (ainoa paikka jossa oli vielä 2.10.2014 saldoilla)  Pienimuotoisena Stingray fanipoikana oli tämä pikku pakko hankinta vaikka drippereitä jo rupeaa olemaan yli omienkin tarpeiden. Itselle kyseinen yksilö tuli shmovapes.co.uk nimisestä firmasta, koska heillä on ollut melkoisen hyvät lähetys nopeudet myös tänne pohjolaan. Paketti saapuikin, vaikka Helsingin ulkomaan terminaali ei olisi millään raaskinut sitä hoteistaan luovuttaa.  Dripperinä Manta on perus huttua, eli pohja/deck osa jonka päälle tulee hattu ja ilmansäätörengas. Tosin ilman kulku on hieman normaalista poikkeava, tullen ensin ylhäältä ja sitten atokammiossa kääntyy sivulle. Kuulostaa ehkä erikoiselta mutta kuvista kaikki selviää (toivottavasti). Mukana tuli kolme erilaista ilmansäätörengasta ja JD Tech:n tyylin pikku pussukka varaosille.  Aton pohjasta löytyy 510 liitin, joka siis ei ole tietojeni mukaan säädettävä sekä laserkaiverruksena Manta ja sarjanumero. Konehuoneen puolella on plussa ja miinus postit. Postien ruuvit on varsin paksua tekoa, eikä ainakaan kovin helposti ole pelkoa katkaista kanthaleita kiinni ruuvatessa mikä ohuilla ruuveilla on joskus hyvinkin helppoa. Lisäksi kanthalien (tai mitä vastuslankaa nyt ikinä satut käyttämään) reiät tolpissa on varsin miehekkään kokoiset n.1,8mm, joten tämäkään ei hankaloita setupin vääntöä vaikka paksummastakin vaijerista.

  Plussaposti on sijoitettu varsin suuren eristeen päälle ja nopealla silmäyksellä aton anatomiaan veikkaisin plussan olevan melkolailla yhtä konstruktiota liittimen plussan kanssa. Miinus postin juuressa näkyy juottamisen jälkiä, toivon tämän olevan lisävahvistus sekä johtamisen varmistamisen kannalta tehty, eikä niinkään siksi että miinus olisi irrallinen tolppa. Kyseinen tolppa ainakin käsipelillä tuntuisi olevan hyvin kuitenkin kiinni deck:ssä. Varsinaista kaivoa atossa ei
  ole mutta kannen reunukset ovat n. 3,9mm korkeat, kun tähän vielä yhdistetään se että ilmareiät ovat tolppien reikien tasalla saa atoon tiputella suhteellisen paljon nestettä ennen kuin se alkaa vuotamaan. Tässäkin tapauksessa vuotaminen tapahtuu vain kallistaessa koska sivuilta ei vuotoa pääse tapahtumaan.  Ilmareikien mittaaminen on vähintäänkin haasteellista sillä päällä olevat ilmakanavat ovat n.6,95x2,45mm:n kokoiset ja hatun sisällä olevat reiät n.2,3mm halkaisijaltaan, eli hatun sisällä olevat reiät ilman coilille päästävät ja yläpuolisilla rei'illä saadaan vain enemmän "virtausta" kasvatettua aton sisälle. Kovinkaan suurta merkitystä ei ainakaan imuvastuksen kannalta ole siinä säädetäänkö ilmareiät puoliväliin auki tai kokonaan mutta ilman määrä mikä atoon työntyy kanavia pitkin ainakin teoriassa lisääntyy.

  Kaikkein pienimmällä "asetuksella" imuvastuksen saa kyllä varsin piukaksi mutta niin tiivis ratkaisu tämä ei ole että sen saisi kokonaan kiinni, eli pientä valskausta tapahtuu kyllä. Hatun sisäosa on varsin voimakkaasti kuristettu ja tämän kyllä huomaa maussa. Voisin väittää että kaikista tällä hetkellä kokeilluista drippereistä Manta antaa kaikkein intensiivisimmän maun. Sen verran on kyllä metallia käytetty että muiden kuin metallisten tippien käyttöä suosittelen, varsinkin jos coilit on reilusti alle ohmin.

  Sinänsä koomista että JD Techin oma driptip ei sopinut mukisematta Mantaan vaan jäi aavistuksen kallelleen. Lisäksi ilmareikien kohdistaminen on melkeinpä tehtävä drippailu reiästä kurkkimalla koska sivuista et pääse coileja tähtäilemään.  Ilmansäätörenkaita tuli Mantan mukana kolme kappaletta: ss, kupari ja musta versio. Kaikki kolme ovat JD Techin kolmen viimeisimmän Stingrayn väreillä (pois lukien Stingray Ti). Ilmansäätörenkaat lukitaan hattuun paikalleen renkaalla joka kiertyy paikoilleen. Suhteellisen tiheällä kierteellä varustettuna oikeaa kohtaa saa välillä hakea mutta kiristyy kyllä hyvin. Tarttuma pintaa tosin lukitusrenkaassa on suhteellisen vähän joten paksu sormiset olkoon varotettuja. Pienen avun hätään on modaaja tehnyt urittamalla renkaan yläosan mutta kuitenkin.

  Plussat ja miinukset

  + Koneistus jälki pääsääntöisesti hyvää
  + Tolppien paksut ruuvit sekä isot reiät
  + Maku
  + Nestetilavuus
  + Mukana tulleet ilmansäätörenkaat eri viimeistelyillä

  - Pieniä purseita havaittavissa poratuissa rei'issä
  - Valmistajan oman driptipin sopimattomuus (ainakin Stingray black:n mukana tullut)
  - 510 liitin ei säädettävä
  - Ilmareikien kohdistaminen

  Muutamaa nillittämistä lukuun ottamatta varsin mainio pikku dripperi josta ainakin makua irtoaa varsin mukavasti.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 10. #290
  Höyrykone jasso's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  kokkola
  Viestit
  13,800
  Meikäläisen käytössä olevista number uno. Vuotamaan en oo saanu millään.
  höyryä 17.1.2012 alkaen.

   
   
 11. #291
  Höyrykone hesekiel's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Tamperehan se
  Viestit
  2,762
  Oho!
  Miten onkin mennyt silmien ohi tämä triidi? Aivan loistavaa analyysia ja laitekatras on melkosen laaja, eikä kyse todellakaan ole mistään show-offista vaan tiukkaa informatiivistä tekstiä! Onpahan lystiä seuraavaks pariks tunniks kun lukasen koko ketjun alusta loppuun läpi.

   
   
 12. #292
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Hypettä kehiin

  Varsinkin ulkomaan foorumeilla melkoisen hypen napillaan aikaan saaneelta modaajalta Satmod-16

  - Halkaisija 20,45 mm
  - Akkukoko 18500 tai 18350
  - Materiaali harjattu rst
  - Hybridi 510 liitin
  - Messinkinen miinus kontakti
  - Upotettu nappi
  - Magneetti nappi, ei lukitusta
  - Pituus 76,55mm (18500 koossa)

  Ostopaikka: Satmod 16  Garage of creation oli vääntämässä 16mm atoa ja koska kunnon ato tarvii kunnon modin, oli Satmod kuin tehty pari tälle. Ei muuta kuin tilausta kehiin ja odottamaan.  Kovinkaan montaa osaa ei modista irtoa, mikä tietysti helpottaa puhtaana pitämistä. Negatiivisena puolena ehkä se että myöskään mahdollisten lisäosien hankinta on varsin turhan päiväistä, sillä modi on yksinomaan tarkoitettu 16mm tai sitä ohuemmille atoille ja aton on otettava ilmansa kyljestä.  Nyt historiallisesti ensimmäisen (ja ehkä viimeisen kerran) videokuvaa laitteesta minun toimesta. Akkuputki on varsin yksinkertainen ratkaisu jossa pääty josta normaalisti löytyy 510 liitin, löytyykin tällä kertaa vain 510 liittimen ulkokierre. Toisin sanoen hybridiliitin on sisäänrakennettu itse akku putkeen. Tämä tuo mukanaan niin haasteen kuin etujakin. Etujen puolesta atokaivo on sen verran syvä että mahdolliset pituuserot akkujen ja atojen liittimien kanssa ei ole näkyvä ongelma vaan jää kaulusten sisään. Toinen etu on liitoskohtien vähentyminen jolloin mahdollisia pullon kauloja virran kululle on ainakin yksi vähemmän.

  Haasteena on lähinnä se että atossa on oltava säädettävä plus pinni tai vähintäänkin sen on tultava kunnolla ulos. Huolimattomuus tämän asian huomioimisessa voi johtaa melkoiseen onnettomuuteen koska kontakti otetaan suoraan akun navalta ja jos plus sekä miinus siinä kohtaa on seuraukset huonoja. Lisäksi pohjasta hegittävät atot eivät putken kanssa toimi koska ilmauria ei löydy päädystä.  Nappi seuraa samaa yksinkertaista mutta varsin toimivaa linjaa modin muun rakenteen kanssa. Vastakkais magneeteilla ratkaistu nappi jossa venttaus tapahtuu nappirakenteen läpi olevan n. 2,5mm halkaisijalla olevan reiän läpi ja lisäksi pohjanapin sivuille on tehty urat lopulliseen kaasujen ulospääsyyn. Kontaktina toimii messinkinen ruuvi jota ei ole varmistettu millään joten kiristys on syytä tehdä huolellisesti.

  Nappia ei myöskään ole eristetty mitenkään joten pohjasta kokonaan auki olevat akut voivat ja todennäköisesti myös aiheuttavat autofire toiminnon. Napista ei löydy lukitusta mutta sijaitsee sen verran syvällä että taskutulitus on melkoisen epätodennäköistä, ellet tykkää kanniskella marmorikuulia samassa taskussa. Napin käyttäminen on miellyttävää, tosin itse olisin ehkä valmis hieman lyhentämään iskupituutta.

  Lyhyestä virsi kaunis joten:

  Plussat ja miinukset

  + Nappi on varsin miellyttävä käyttää, upotetuksi malliksi
  + Hävikit on olemattomat
  + Varsin siron oloinen kädessä
  + Helppo huoltaa

  - Vain 16mm tai sitä ohuemmille atoille
  - Vaatii atolta säädettävän tai ulkonevan plussan

  Loppujen lopuksi Satmod 16 on aika yksiselitteinen modi ja jos käytössäsi on kyseisen kokoluokan ato josta edellä mainitut ominaisuudet löytyy et ainakaan huonoa valintaa kyseisen modin kanssa tee. Jos taas haluat modiltasi enemmän muunneltavuutta niin kääntäisin katseeni johonkin toiseen.
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 13. #293
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Sweet sexteen

  Luomusten tallista olisi seuraava ato vuorossa, kyseessä siis Garage of creation:in H16

  - Materiaali 316 rst
  - Tankki n.2,8ml
  - Pituus 48mm
  - Leveys 16mm
  - Genesis tyyppinen
  - Ilmareikä 2x1mm
  - Säädettävä 510
  - Sarjanumeroitu ja laser kaiverrettu

  Ostopaikka:Atomisaattorit | Garage of Creation Shop  Kyseiseltä firmalta on jo tullut 22mm ato, joka ilmestyessään aiheutti pulinaa ainakin vapepit foorumilla. Kyseiset herrat olivat vahvasti sitä mieltä että ato oli kopio heidän kovasti ihailemastaan Hellfire atosta. Kyseinen merkki kuuluu niihin kyseenalaisiin tuotteisiin jotka ovat saaneet joissain ihmisissä jopa fanaattisia mittasuhteita olevia piirteitä esille. Valitettavasti samanlainen menttaliteetti on nostamassa rumaa päätään myös kotimaassa, liekö tämä nyt sitä kulttuurien leviämistä vai mistähän on kyse.

  No se siitä aiheesta, entäs sitten se uusi ato? H16 tuli omalla kohdalla täyttämään lovea genesis tyyppisestä atosta pienemmässä kokoluokassa. Microstick huusi spheroidin tilalle vaihtelua, Nemesiksessä näytti olevan tyhjä soviterengas tässä kokoluokassa ja olihan posteljooni tuomassa Satmod16:stakin joten tarvetta oli.  Kuvassa siis kaikki osat mitkä ilman väkivaltaa saa irti. Pääasiassa kaikki osat pitäisi irrota ihan käsipelillä mutta osien pienuuden ja ainakin omalta osalta lievän ylikiristämisen johdosta, jouduin keskiputkeen käyttämään hieman pihtejä. Periaatteessa tankin pystyy irroittamaan ilman että setuppia tarvitsee tuhota mutta itse olen toistaiseksi tehnyt perinteisen ruisku pesun tankille nesteen vaihdon yhteydessä.  Itselläni on niin sanottu loose draw malli hatusta ja hatusta löytyy myös 1x1mm ilmareiällä oleva malli. Itse en henkilökohtaisesti pidä ihan niin tiukasta imusta joten valinta näiden kahden välillä oli selvä. Itsellä olevat tipit ovat kaikki menneet mukisematta paikalleen ja ainoa huomioitavaksi jäänyt asia on ollut vain ettei tippi mene liian syvälle atoon. Keskipostia pystyy kyllä säätämään mutta epähuomiossa tai jos posti on säädetty liian ylös voi olla kontaktissa tippiin jos tämän alaosa menee liian syvälle atoon. Itse olen atossa käyttänyt joko pyrex tai muovitippejä sillä alle ohmin setupilla hattu kuumenee varsin nopeasti. Hattua ei varsinaisesti ole kuristettu millään lailla mutta yllä olevassa kuvassa on H-attyn kuristettu kammio ja vierellä H16:a josta huomaa että koko on melkolailla sama, tähän vielä keskipostin sekä setupin viemä tila niin aletaan olemaan aika kuristetussa mallissa. Makua irtoaa näin ollen aika mukavasti ja höyryäkin piisaa yllättävän paljon.

  Tullessa hattu oli melkoisen kireällä sovituksella tehty. Sinänsä hyvä ettei hattu taskussa irtoa mutta tässä tapauksessa meinasi suoni katketa päästä ennemmin kuin hattu irrota paikaltaan, joten annoin surutta hieman santapaperia hatun sisäpinnalle. Isosti ei hiomista tarvittu ja nyt hattu pysyy jämäkästi paikallaan mutta lähtee ilman itkupotkuraivareita irti.  Aton kannelta ei mitään ihmeellistä löydy. Mesh reikä on halkaisijaltaan nuin 2,5mm ja täyttöreikä 2mm:iä, mukana tulee myös tulppa täyttöreikään jos sellaista haluaa käyttää tai on tarvetta hillitä nesteensiirtoa. Ihanteellisessa maailmassa kaikki menee putkeen eikä mikään epäonnistu, varsinkaan atoa pestessä pesualtaan päällä hana auki. Valitettavasti näin ei vain ole joten olen yhtä peek eristettä köyhempi ja omassa atossa se on korvattu hätäpäissään löydetyllä siliconisella eristeellä. Tässä pieni huomion paikka modaajalle, henkilökohtaisesti arvostaisin suuresti jos kaikkia helposti hukkaan meneviä pikku osia tulisi mukana varalla. Tosin kaikkia osia saa kyllä valmistajan sivuilta tilattua, joten suuri murhe ei ole asian suhteen vielä herännyt.

  Kannen läpi reiät on porattu ylhäältä alas päin, minkä huomaa ainakin omassa yksilössä pieninä porauspurseiden jääminä reikien reunoille. Sinänsä tämä ei haittaa koska jää tankin sisälle mutta mesh reiästä ne olisi ehkä voinut siistiä jos sattuvat muodostamaan terävän reunan mihin mesh voi hangata oksidoinnin pois. Tämänkin seikan kyllä huomaa viimeistään siinä jos setup ei meinaa onnistua, omassa yksilössä kyseistä ongelmaa ei ole ollut ja setupointi on ollut ehkä keskiarvoa helpompaa.  Tankki on samaa materiaalia kuin muukin ato, kontakteja tietysti lukuunottamatta, eikä valmistajan sivuilla ole edes vaihtoehtoista tankkia saatavilla. Tämä voi aiheuttaa joillain ostajilla estoreaktion mutta 2,8ml tankilla nyt muutenkin saa varautua reissun aikana täyttöön. Oikeastaan tankki on yllättävän iso, jos vertaa esimerkiksi Arrow:iin joka on millin leveämpi ja melkolailla saman pituinen eikä vedä "kuin" 2,5ml:aa. Tietysti eroa ei ole kuin 0.3ml mutta tässä kokoluokassa sekin on jo jotain, etuna H16:sta on tietysti se että rst tankista voidaan tehdä lasitankkia ohuempi jolloin tilavuus saadaan nousemaan. Lisäksi tankkia voi melko huolettomasti käsitellä ilman rikkoutumisen riskiä.

  Tankista löytyy myös tyylitelty H16 sekä tarkasti kun katsoo niin aton sarjanumero, ainakin omaan silmään, pommin muotoisen logon pyrstö osasta. Pesua varten pelkän tankin voi halutessaan ruuvata irti, jos kyseistä ominaisuutta käyttää on huomioitava keskitolpan kiristys. Keskitolppa on molemmista päistä kierteellinen ja pitää niin sanotusti paketin kasassa. Jos kiristät keskitolpan alaosasta liian kireälle lähtee se mitä todennäköisimmin aukenemaan yläosastaan, tämä taasen aiheuttaa sen että keskitolpan sisällä oleva plussa kontakti voi lähteä pyörimään mukana jolloin setuppisi on auttamatta entinen. Molemmissa päissä on o-rengas varmistus nestevuotojen suhteeen joten apinamomenttia on turha käyttää.

  Plussat ja miinukset

  + Säädettävä 510 liitin
  + Maku ja höyryn tuotto (setup sekä nestevarauksella)
  + Aton rakenteellinen nesteensiirtokyky (tämäkin hieman setup riippuvainen mutta ato antaa jonkin verran anteeksi)
  + Ulkonäkö

  - Hatun tiukka sovitus uutena
  - Hatun lämpeneminen (tämäkin setup riippuvainen ja helposti korjattavissa oikeanlaisella tipillä)
  - Viimeistely (rei'issä olevista purseista johtuvaa nillitystä lähinnä)

  Jos koet tarvitsevasi 16mm:tä genesis tyypin atoa etkä Nahualia käsiisi saa on tämä varsin varteenotettava vaihtoehto omassa luokassaan.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 14. #294
  Höyrykone humppis's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  1,216
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Ahe222 Näytä viesti
  Toisin sanoen hybridiliitin on sisäänrakennettu itse akku putkeen....
  Ai ai ai, mitäs sieltä löytyy?

  Mut joo, tää sun blogi on kyllä ihan törkeen hyvä

   
   
 15. #295
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588
  Lainaus Alkuperäinen postaaja humppis Näytä viesti
  Ai ai ai, mitäs sieltä löytyy?

  Mut joo, tää sun blogi on kyllä ihan törkeen hyvä
  Ihan täysin en nyt ymmärtänyt mutta kiitoksia kuitenkin
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 16. #296
  Höyrykone humppis's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  1,216
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Ahe222 Näytä viesti
  Ihan täysin en nyt ymmärtänyt mutta kiitoksia kuitenkin
  Yhdyssana

   
   
 17. #297
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588
  Lainaus Alkuperäinen postaaja humppis Näytä viesti
  Yhdyssana
  No sitä epäilinkin mutta googlenkin mielestä ei ollut
  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 18. #298
  Höyrykone hesekiel's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Tamperehan se
  Viestit
  2,762
  Google; checking your grammar since always.

   
   
 19. #299
  HöyryGuru Ahe222's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Viestit
  4,588

  Pikku kutittelija

  Spheroid V3

  Vapour art:n Spheroid on päässyt jo kolmanteen versioon, pieni mulkaisu kyseiseen atomisaattoriin siis seuraavaksi.

  - Materiaali 316 rst
  - Tankki 2.2 - 3.2ml (riippuen hieman nesteestä sekä fylleistä)
  - Pituus 45mm (ilman 510 liitintä)
  - Leveys 16mm
  - Silica tankki ato
  - Ilmareikä 1,2 mm
  - Säädettävä 510
  - Sarjanumeroitu ja laser kaiverrettu

  Ostopaikka: GP Spheroid version 3  Kyseiseen atomisaattoriin ollut itsellä viha-rakkaus suhde jo jonkin aikaa. Kyseisiä atoja omistanut kaiken kaikkiaan 4 kappaletta ja joka kerta sekä ostopäätös että pois myyminen ollut yhtä helppoa. Tällä kertaa ostopäätöksen siunasi Microstick:in tarve saada jokin taskuystävällinen ato.  Osina Spheroid on varsin yksinkertainen kapistus. Pääosia ovat lähinnä pohja/deck, imuputki/yläosa ja tankki. Helppoa ja yksinkertaista siis, ainakin huollon sekä täytön kannalta. Täyttämistä varten et välttämättä tarvitse työkaluja mutta kunnollisen täytön kannalta itse ainakin suosittelen neulan käyttöä.  Ensimmäistä kertaa Spheroidin kehitys historiassa aton pystyy periaatteessa purkamaan kokonaan ilman työkaluja. Aikaisemmat versiot ovat olleet tankin osalta kierteiset mutta uusimmassa mallissa tankki on kiinni o-renkailla. Teoria osuus päättyy tähän, käytännössä jos et omista kuusivuotiaan sormia yhdistettynä maastavetäjän voimiin joudut turvautumaan johonkin työkaluun. Tankki on nimittäin sen verran tukevasti o-renkailla kiinni eikä yläosassa juuri ole tarttumis pintaa niin joudut työntämään yläosaa imuputkesta jos tankin haluat irti. Toinen ongelma mikä on aikaisempia versioita vaivannut on sen valikoiva maku koskien tippejä, uusimpaan versioon on ainakin itsellä valtaosa tipeistä mennyt mukisematta paikalleen ja hyvin myös pysynyt.  Ato toimii periaatteessa samaan tapaan kuin kartot, eli imuputken ympärille kietaistaan haluamaasi täytemateriaalia johon höyryteltävä neste imeytetään. Näin ollen tankki ei ole kovinkaan altis paineen vaihteluille eikä vuoda kovinkaan herkästi ilman ylitäyttöä. Oikeastaan ainoat tavat saada Spheroid vuotamaan on ylitäyttö, liian ohut neste suhteessa imeytysmateriaalin kykyyn pitää nestettä itsessään ja nestesillan muodostuminen wick:n ja ilmareiän välillä. Aton akilleen kantapää on oikeastaan juuri tuo fyllin käyttö sillä matalilla ohmeilla käytettynä ei neste yksinkertaisesti ehdi siirtyä riittävän nopeasti coilille joten dryhit on väistämätön.

  Toinen omakohtainen miini on että parhaiten aton saa valitettavasti setupoitua vain silicalla, pumpuli ja microcoil yhdistelmäkin kyllä onnistuu mutta ei mielestäni yhtä vaivattomasti kuin silicalla. Hyötynä imeytysmateriaalista, vuotamattomuuden lisäksi, on että aton voi kesken höyryttelyn purkaa jos ilmenee tarvetta roplata setuppia ilman että tankkia tarvitsee tyhjentää.  Aikaisempiin versioihin verrattuna deck osa on myös saanut muutaman uudistuksen, niistä ehkä suurin on säädettävä 510 liitin. Lisäksi deck:n saa purettua tarvittaessa kokonaan osiin, jolloin esimerkiksi puhdistaminen huolellisemmin onnistuu. Tätä varten aton mukana toimitettiin avain jolla deck:n pohjassa olevien syvennyksien avulla saa paketin auki. Spheroid ottaa ilmansa 510 liittimen kautta joten tämä asia on syytä huomioida kun atoa ruuvataan modiin kiinni.

  Setupointi on varsin perusyksinkertaista, kannella on plus ja miinus tolpat joiden väliin vastuslanka kiinnitellään. Tolppia ja ilmareikää on myös nostettu hieman jolloin kannelle pääsevä kondensioneste ei ole niin herkästi ilmareiässä. Deck:n kyljestä löytyy valmistajan logo sekä sarjanumero laserkaiverrettuna.


  Plussat ja miinukset

  + Oikein käytetynä vuotamaton
  + Antaa yllättävän hyvät höyryt
  + Rakenne yksinkertainen ja toimiva
  + Täyttäminen on helppoa ja täytettynä voi tarvittaessa tankin irrottaa ilman tyhjennystä
  + Säädettävä 510 liitin

  - Ilmanotto liittimen kautta
  - Silica atona parhaimmillaan (oma henkilökohtainen miinus)
  - Nestettä vaihtaessa myös imeytysfylli on vaihdettava

  Kokonaisuudessa Spheroidin pienet uudistukset ovat olleet hyviä eikä atossa sinänsä ole mitään valittamista. Itsellä suurin kynnys kysymys on silican käyttö joten jos tämä ei sinua häiritse on ato kyllä omassa luokassaan hintansa väärti.

  "Anteeksi! Minä luulin, että se on omani!" (Nipsu:Taikurin hattu)


  Sekavia kirjoituksia erinäköisistä ja kokoisista höyrytin vekottimista

   
   
 20. #300
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Ilo lukea puolueettomia arvosteluita. Hyvät kuvat ja muutenkin selkeä.

   
   
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •